Д-р Попова, на която й взеха сина: Едва намирам сили...

Социалните взеха детето след като лекарката го остави заключено в колата си
Обновена: 11 сеп 2016 13:05 | 11 сеп 2016 13:01,
37
Д-р Попова, на която й взеха сина: Едва намирам сили...
Снимка: bTV

Таня Попова, лекарката, на която социалните взеха бебето, разказа, че едва намира сили да живее.

Детето й остава в Комплекса за социални услуги, докато социалните служби вземат окончателно решение дали да отнемат бебето на майката или не. Проверката по случая е удължена, съобщи bTV.

До временното отнемане на 9-месечното дете се стигна след два поредни случая, в които лекарката от Две могили Таня Попова го оставя заключено само в колата си. Последният случай е отпреди месец, когато случайни минувачи го чуха да плаче в колата, оставено на слънце в жегата. 
Още по темата
Сега д-р Попова вижда детето си по график в институцията.
 
"Вече цял месец от работа бързам да взема по-голямото дете, идваме да видим по-малкото братче. През този месец на моменти едва намирах сили да живея, беше ми много трудно, надявам се по-скоро да приключи това, защото за мен децата са смисълът на живота ми, аз не мога без децата си", каза д-р Таня Попова.
 
Социалните служби все още не са готови да й върнат бебето.
 
"На този етап мярката е удължена, очакваме оценка на родителския капацитет, който ще бъде извършен от Центъра за обществена подкрепа  –  Две могили", обясни Цветелин Симеонов от дирекция "Социално подпомагане" – Русе.
 
Майката все пак се надява, че в края на месеца ще прибере у дома малкия си син.
 
“Аз смятам, че никоя институция не може да замени майката и майчината грижа. Вярно е, че аз допуснах грешка, осъзнавам тази грешка, този месец ми беше като наказание. Такава грешка, която няма фатални последствия, трябва да бъде простена, трябва да ми се даде шанс", убедена д-р Попова.
 
Лекарката има още три деца. По-големите живеят при баща си, а третото посещава седмична ясла в Русе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
41
 
! Отговори
Владислав преди 7 години
Я да видим ако беше *** дали щяха да го вземат!
20
4
 
32
 
! Отговори
джезве ефенди преди 7 години
Точно затова мюсюлманите забраняват алкохола.Без някой мъж да е на градус, не мога да си представя как тая с такава овча физиономия е забременяла.
19
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не трябва да и взимат детето според мен. Това ще създаде проблеми за детето. Трябва 10 години примерно да е под наблюдение с месечни отчети и събеседване. Т.е да наблюдават дали се грижи добре за него. При второ провинение го взимат. Ако наистина го обича както твърди ще се старае.
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zakona e za vsi4ki, niama zna4enie, kakav si. Kato e lekar sas kakav akal si ostavila bebeto v kolata na parkinga, ako se be6e slu4ilo nai lo6oto sas bebeto, da go otkradnat, da se zadu6i, koi stese da e vinoven.
17
9
 
37
 
! Отговори
BIX преди 7 години
До Женапърво- тази не е образована!!!!второ- тази е лекар колкото аз космонавт !!!!пълно е с индивиди които придобиват (образователен лиценз ) по втория начин !!!
16
2
 
36
 
! Отговори
Sun преди 7 години
Толково ли е *** тая, толкова случаи има на деца задушени в коли. Нека си научи урока, (друг начин явно няма) та и другите родители да знаят какво ги чака ако си оставят бебетата сами в коли.
15
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше малолетна и със сини венци нямаше да има проблеми!
14
2
 
108
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
За съжаление, нивото на социалните е такова, че е май по-добре да го върнат на майка му. Иначе, ще е налице поредното гаменче на пазара на живота. А тия социални, кога са обръщали внимание как "римляните" си гледат децата? Че и да им ги взимат? Даже и когато ги виждаме надрусани с лепило, просещи или блъснати умишлено под някоя кола? *** и с.к.а.паните лицемери сте...
13
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има компетентни органи,вие с коментарите си не сте от тях.който е виновен,ще бъде наказан.
12
1
 
36
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Така е, но е доста дивашко това което казваш.
11
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекарка?
10
38
 
43
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Детето вси е нейно и ако иска ще го вари,продаде или възпита като човек си е нейна работа.
9
3
 
103
 
! Отговори
край преди 7 години
Цялата държава е впрегната да мачка средностатистическия българин. Жената не си е най-по главата обаче може да отгледа дете. Я идете в маалите да видите грижа за деца как се полага. Чиновника обаче там не стъпва.
8
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тая и има нещо според мен, постъпките и не са нормални. Лекува хората , но самата тя е за лекар след като редовно си заключва децата в кола
7
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не ги е срам да взимат детето на лекарка. Колко от тях останаха в България,колко ги биха всякакви . Позор !!!!
6
8
 
42
 
! Отговори
ха преди 7 години
До Анонимен #3и аз сега се зачитам ... 4 деца , две при бащата и 2 дето тя НЕ ги гледа . сигурно има нещо да и го вземат детето ... не е само дето го е оставила в затворена кола на паркинг :)
5
4
 
74
 
! Отговори
пу да ви е преди 7 години
Атака ! Нека ! Нека държавата покаже че се грижи за децата ни - нека ! Само дето що ли всеки ден виждам просещи по паркингите ***, що ли всеки ден виждам просещи ромчета, или такива които в мола се въртят просто с явната идея да те преджобят ! А тях взимат ли ги от родители им - НЕ ! А те по - добре ли живеят от сина на тази лекарка - НЕ ! А къде е тогава държавата питам !!! Институциите - вие сте срам ! Да посегнете на тази жена и детето и ! Не така се показва че се спазва закона! Алъци!
4
1
 
104
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много били стриктни тези социални! Интересно къде са, когато дванадесетгодишни се женят и раждат?! Техните деца със сигурност се отглеждат при отлични условия.
3
16
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четири деца - 2 при таткото, едно на СЕДМИЧНА ясла и едно при социалните... и тази ми се пише майка?!
2
5
 
62
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Далеч съм от мисълта, че дамата не обича децата си, но не мога да повярвам, как може една образована жена като нея, при това ЛЕКАР!, да проявява такова безхаберие и безотговорност спрямо тях. Да затвориш детето си в кола, при такава жега, и то два пъти?!?!