Морската 2016-а: 3000 пияни курортисти в изтрезвители

Всяка вечер в баркрол турове по курортите ни участват до 90 чужденци
12 сеп 2016 07:00,
22
Морската 2016-а: 3000 пияни курортисти в изтрезвители
Пиянските турове на Слънчев браг са ежедневие. Снимка: flickr

Поне 3000 чужди туристи минават през държавните и частни клиники във Бургас и Варна заради алкохолно натравяне по време не почивката си у нас, показва проверка на "Монитор".

Най-голям е контингентът на частните кабинети към някои от хотелите в Слънчев бряг и Несебър, които на практика действат като изтрезвители.

Данните от туроператорите показват, че всяка вечер в баркрол туровете участват до 90 души от 20-30 хотела, което за 60 дни силен сезон прави поне 5400 пияни до козирката чужди туристи. Според препатили представители на туроператорите половината от тях са за реанимация, защото са напълно неадекватни.

Тази година режим, контрол и ограничение в часовете, когато да приключват баркроловете, няма. След като обиколят 20-30 заведения и изпият по няколко питиета във всяко от тях, туристите се превръщат в полутрупове.

"Трима туроператори да приберат по хотелите 90 пияни туристи – това е просто абсурд. Повечето се губят", разказва редовен свидетел на туровете.

По думите му, за да не си губят туристите, в някои хотели са оборудвани частни клиники с линейки за прибиране на алкохолизирани туристи.

За лечение от махмурлук се плаща около 300 лева в клиниката по токсикология на Военноморската болница във Варна. Толкова струва еднодневната детоксикация на изпаднали в несвяст след запой граждани от страните извън ЕС.

В медицинските центрове по комплексите сумата може да достигне 500-600 лева. Чужденците от обединена Европа минават по-тънко, защото признават здравните им книжки, a имат и застраховки, от които медицинските центрове в курортите се възползват максимално, коментират специалисти в бранша.

Около половината от всичките 600 чужди туристи, които минават годишно през УМБАЛ-Бургас, са заради проблеми със здравето, които могат да бъдат предизвикани от алкохолно натравяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
9
 
! Отговори
Ал преди 7 години
До СУПЕРСпециално СЛънчев бряг беше курот едбно време ! Вече едно засрано с бетон място , без нито едно дърво , само хотел до хотел и до хотела пак хотел .
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесно е, че българите ходят на море в Гърция! Тази година си беше рай без селяци! Дано и занапред си ходите там и да седите далеч от нашето моренце! Така всички сме доволни...
12
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Браво на туристите пианисти с отлична алкохолна подготовка.
11
2
 
0
 
! Отговори
АНТИ до плагиат преди 7 години
Жалък аматьор и слаб пагиат,трай във панелката на рахат!Гледам тръгваш и плагиатсваш смело,сигурно си *** с два пръста чело.За да пипаш мойто оригинално произведениетрябва майсторство и БОЖИЕ умение.Не се напъвай още рано от зарана, скъсвам ти ушите ако аз те хвана.Сигурно си нЕкой малък хакер ***,ще ти шамаросам *** ти гол.
10
0
 
4
 
! Отговори
плагиат преди 7 години
Страх тресе ги мутрагени,маскирани бизнесмени.Свършва земното им време,в ада Дявол ще ги вземе.Вожда да им спре войната- яко ще да си изпатят.Кой каквото да говори,Господ гледа ги отгоре!А юнаци на земята,ше им поскъсим снагата!
9
8
 
9
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Българите ходят вече в Гърция на мора-хем е по-евтино, хем е по-чисто!Руснаците оср аха Българското Черноморие...
8
0
 
15
 
! Отговори
Deutscher Penner преди 7 години
Това не е почивка а животинско напиване до насирване на полвин Цена за тях , такива в Германия са на Социални пари(бедни хора) а в България почиващи
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакъв агент не си ти, след като не знаеш какво е алкохола и какъв наркотик е.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги ментетата продължават затова ще пием бира и уиски че наи таферни другото е смрад
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом се налюскват при обиколка на 20-30 заведения дори и по 20гр. да пият в заведение простата сметка показва че 90% от това което им наливат е вода. Егати хамалогията вместо да седнеш на едно място и да обърнеш една бутилка ще обикаляш като *** да им пиеш бъркочите които ги забъркват в кофи зад бара.
4
32
 
11
 
! Отговори
СУПЕР преди 7 години
Купона в Слънчев Бряг е Супер , там ходят само млади хора да се веселят .Пенсионерите които се възмущават да ходят на Павел Баня в Санаториум , да им е тихо и спокойно да си лежат в стайте .
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна не ходя на помиярника.
2
4
 
29
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 7 години
Почиващите в С.Бряг са само алкохолици и наркомани !! Та те само за това идват !!
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е незаконно да се напиеш до откат. Щом им е кеф и така са решили, проблемът си е техен.