Плащаш акт на КАТ, а те даже не разбират – напълно възможно!

Шофьор едва не остана без книжка, въпреки че си платил глобата
14 сеп 2016 09:37,
25
Плащаш акт на КАТ, а те даже не разбират – напълно възможно!
Снимка: архив Bulphoto

Да платиш глоба към КАТ, а самите те да не знаят? Оказва се, че това не е изключено, а дори си се случва доста често.

Емил Попов е собственик на счетоводна къща в София. Често пътува за срещи с клиенти в цялата страна. Преди няколко дни тръгва към Плевен и е спрян от пътни полицаи за рутинна проверка.

"Взимат ми документите да ги проверят в служебния автомобил и казват, че всичко е наред, но имам неплатени глоби от 2015 година. Казах им, че това е невъзможно, защото имам фиш, който съм платил на следващия ден. Започна спор", разказва Емил пред Нова тв.

С два клика в интернет колегите на Емил в офиса в София намират справка от НАП, че той не дължи никакви суми на държавата.

От КАТ обаче контрират, че тази справка е правилна, но те не работят с НАП и трябва да му вземат книжката.

Емил стига и до началника на КАТ-Плевен, за да му покаже разписка за платен фиш. Така от КАТ са принудени да признаят, че тяхната система не го е отчела, защото той твърде бързо е платил глобата си.

Оказва се, че това е често срещан проблем заради пропуски в системата на КАТ. От там обещаха, че скоро тези проблеми в системата ще бъдат отстранени. След няколко месеца освен камерите в колите на пътните полицаи, те ще имат и принтери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: КАТглобифишове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
20
 
! Отговори
Пътуващ преди 7 години
Къде въобще видяхте КАТ, остави това ами и глоби имате? Вчера от Враца до Дунав мост по международен път E79(150км), нямаше нито един патрул. Минаваш границата и за 80 км 5 полицейски поста - е това вече е КАТ. За нашите освен да се скрият в храсталак да спят друго няма...
21
0
 
20
 
! Отговори
Владо преди 7 години
И на мен по същия начин ми взеха книжката. После трябваше да взимам отпуска, за да ида в в кат да им показвам, че съм си платил глобата. Питах ги дали след това са го отбелязали в системата и ми казаха, че няма начин да се отбележи и да си нося разписката смен, ако пак ме спрат.
20
0
 
33
 
! Отговори
кольо преди 7 години
пълна пародия е всичко, ама така става като бачкат само *** по тия институции
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха не били работили с НАП, ехааа ми с кого работят? в 21-ви век да нямат връзка важните институции....
18
0
 
32
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
КАТ България са *** , извинявам се за езика .Трябваше да му поднесат Извинения за причиненото неудобство .
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"лед няколко месеца освен камерите в колите на пътните полицаи, те ще имат и принтери." в нормалните европейски страни тези неща не са по патрулките а по коланите на полицаите и не само това
16
0
 
42
 
! Отговори
Платец преди 7 години
Същото стана и с мен, но зрабрах, когато си поисках справка от НАП за липса на задължения. Имам такива от 2005, фишове които не само съм платил на следващия ден, но никой не е разбрал, а и давноста им е изтекла отдавна. От КАТ ме посъветваха цитирам: Стисни зъби и ги плати пак. Сешате се, колко ги насолих. ДОбре че си паза всичко платено, през съдия изпълнител и 2-3 седмици разправии, тогава осъзнах защо се емигрира от тая държава.
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И к`во ща праим ся? И това като го чуя хем ми става тъжно, хем ме напушва смях...Такава пародия са, че дори не го осъзнават. А иначе и мен веднъж ме караха да платя една глоба два пъти, защото при тях в системата не излизало, че е платена, ама за мой късмет си намериш бележката, че съм я платила. Така, че хора, ако си имате работа с КАТ пазете си всяко листче и всяка бележчица, че са много зле.
14
0
 
37
 
! Отговори
До 15 ЦЕКО преди 7 години
Никакви реформи не помагат при КАТ. Там трябва кардинално решение - закриване на КАТ, забрана на бивши и настоящи служители на КАТ да вършат дейност свързана с контрола и безопасността на движението и създаване на нови, но вече работещи структури, които да вършат работа.
13
0
 
37
 
! Отговори
ЦЕКО преди 7 години
Аз имах подобен проблем в КАТ,една глоба плащах два пътиХора,пазете си вносните бележки,КАТ е най смотаната институция,тия хора там работят още в 80-те години Там трябват сериозни реформи
12
0
 
32
 
! Отговори
?? преди 7 години
вместо да пишете глупости - направете работеща система
11
1
 
44
 
! Отговори
КАТ е вреден преди 7 години
Поредното доказателство, че КАТ е вреден и трябва да се закрие. При това тези случаи с глобите не са най-съществените.
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами този господин изобщо не е прав ! тръгнал веднага в кат да си плаща глобата по фищ ??? така ли се прави ? ако беше броил на пътя необходимата сума,нямаше да има фиш,нямаше да ходи по разправии...а изглежда интелигентен човек.не знае ли в коя държава живее.
9
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност е време прокуратурата да се самосезира.ХИЛЯДИ са подобни случаи. А парите на тзи които са платили по два пъти една и съща глоба къде отиват?
8
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази банда корумпирани мърлячи разбира само от рушвети. Нищо друго не ги интересува.
7
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИНСТВЕНАТА РАБОТА НА КАТ Е НЕ ДА КОНТРОЛИРА АВТОТРАНСПОРТА А ДА ПЪЛНИ ФАЛИРАЛИЯ БЮДЖЕТ И СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЖОБОВЕ..И ДА ТОРМОЗИ ХОРАТА!МВР Е ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, както да очаква човек от КАТ? По принцип полицаите не са гении, пък КАТ са най-зле от всички.
5
1
 
52
 
! Отговори
Куриоз преди 7 години
Един познат дължеше около 400 лв. за някакви глоби. Той си ги е платил, но като отива в КАТ твърдят обратното. Намира си бележката за платените глоби и от КАТ му издават документ, че не дължи нищо. С този документ отива в НАП и от подава жалба да му върнат парите, които са платени в КАТ (носи бележката от КАТ). И в крайна снетка си взе парите обратно, а пред НАП и КАТ не дължи нищо. Да живее българската система!!!
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво толкова чудно има, заради "не информираността" си ще приберат много книжки на хора който са си платили все пак. Така ще си приберат повече парички. Нали така, парите са най-важните ?!?!?
3
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този проблем е от доста време. КАТ правиха някакви магарии със ситемите си и сума ти народ осъмнаха с неплатени глоби. Който си беше изхвърлил платежните изгоря. Който си ги пазеше се налагаше да мине през 9те кръга на държавната администрация за да му ги признаят.