Тъжен и сам... Кой изостави онкоболно дете в болница?

Хиляди изпратиха дрешки и играчки на малкия Мустафа
20 сеп 2016 09:07,
136
Тъжен и сам... Кой изостави онкоболно дете в болница?
Снимка: Facebook

Призив във Facebook на служител от клиниката по Детска онкохематология в Пловдив трогна хиляди българи.

"Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, други майки и най-вече на себе си относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на 9-годишния Мустафа с дрешки. Предполагаме, че всеки има нещо останало от неговите деца. От Детска онкохематология в Пловдив ще ви благодарим", написа в статуса си Гергана Божилова, която е служител в клиниката.

Пред Нова тв д-р Стоянова, която е лекуващ лекар на момчето обясни, че 9-годишното дете е само в болницата вече повече от месец. По думите й детето е в добро състояние и в ход е лечение от остра левкемия.

"Това е детето на отделението! Публикувахме този призив, защото дрешките на Мустафа не достигаха, защото е при нас повече от месец", каза д-р Стоянова.

Тя разказа, че Мустафа бил доста тъжен, без родители, в началото ги чакал ги, искал да дойдат. Лекарката обаче не осъжда родителите, според нея те най-вероятно имат много сериозни причини, за да не дойдат.

Стоянова добави, че лечението на момченцето продължава със същия успех с или без родителите, но но тъй като всички деца са с мама и татко Мустафа е по-тъжен от останалите.

Тя благодари на всички, които са откликнали на призива им. "Толкова бързо откликнаха всички! Вече сме презадоволени от дрехи и играчки. Мустафа вече си има всичко. Нека хорат да не носят повече. Моите студенти му събраха парички, за да може да си купи и лакомства", каза още лекарката.

Докторката подчерта, че на този етап не може да се мисли за приемно семейство.

"Трябва да се проведат сериозни разговори с родителите, те известно време бяха с него. Нека не осъждаме никого. Лечението върви и всичко със заболяването му е в нормален ход. Има известна езикова бариера и не иска да отговаря. С други майки, които говорят турски, все пак успяваме да комуникираме. Никак не ни тежи да се грижим за него!", завърши д-р Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно в днес.бг знаят само едното значение на тази дума ...и то не е свързано с куче !!!!
2
0
 
54
 
! Отговори
Мислител преди 7 години
Защо думата "л***па" е цензурирана? Как според днес.бг се нарича онова на крака на кучето?
1
1
 
62
 
! Отговори
Мислител преди 7 години
Имах куче навремето, няколко пъти е ставала майка. Винаги се е грижела за кученцата си и ги е защитавала, докато не станат достатъчно големи да се справят сами. Като гледам тези хуманоиди, със сериозните причини, не могат да стъпят и на едната й ***.