Стотици зад волана без книжки, хващат по 500 на седмица

Годишно 15 000 души са спипани от КАТ да карат пияни
21 сеп 2016 19:25,
29
Стотици зад волана без книжки, хващат по 500 на седмица
Снимка: архив Bulphoto

Всяка седмица проверки установяват, че между 500 и 600 души управляват автомобили, без да имат шофьорска книжка, съобщи пред БНР комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция".

Още по темата

"Всяка седмица между 20 и 30 случая имаме на установена употреба на наркотични вещества от водачи на МПС. Всяка седмица между 500 и 600 човека са хванати да управляват като неправоспособни - не са имали никога свидетелство за управление или са в период на изтърпяване на наказание лишаване от правоспособност", посочи шефът на КАТ.

"Статистиката през изминалите години показва, че годишно около 15 хиляди водачи биват хванати след употреба на алкохол и приблизително същата е и цифрата на неправоспособните", уточни комисар Рановски.

От КАТ обявиха по-рано, че във връзка с предстоящите 4 празнични и почивни дни и с цел осигуряване на безопасността на движението, както и за намаляване на предпоставките за пътни инциденти със сериозни последствия, е предприет засилен контрол по Главен път Е-79 в посока Благоевград - ГКПП Кулата и път II- 19, в отсечката пътен възел град Симитли - ГКПП Илинден, съобщават от полицията в Благоевград.

През следващите дни полицейски патрули ще бъдат разположени на входно-изходните артерии на ПП-1 Е-79 при пътен възел Симитли, град Кресна, град Сандански, на път II-19 - в с. Градево, гр. Разлог, входа на град Банско и входа на град Гоце Делчев, както и на пътен възел Грамада в посока ГКПП-Станке Лисичково.

Автопатрулите ще подпомагат и регулират движението при задръствания. Те ще осъществяват също демонстративен и превантивен контрол към участниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Проблема и Системен - *** закони!
19
0
 
2
 
! Отговори
Само толкова?! преди 7 години
15000 годишно КАТ хващал да карат пияни. Потресаващо - че то всеки ден в България повече от 15000 шофират пияни. 15000 е средно по 41-*** на ден - капка в морето. Най-вероятно тези 15000 са направили някоде ПТП и чак тогава (след дъжд качулка), КАТ ги е "хванал", че шофират пияни.
18
0
 
4
 
! Отговори
Неграмотност преди 7 години
" приблизително същата е и цифрата на неправоспособните", уточни комисар Рановски "Май на фуражките не им се полага да знаят разликата между цифра и число. Лошото е, че такива неграмотници, вкл. и депутати, ги пускат да говорят по новините и така и други се заразяват от тяхната неграмотност.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двамата служители от Пътна Полиция са хванали 15 000 без книжка значи реално са поне 1 500 000. В милионна София няма пътен полицай на пост да следи за престъпно умишлени нарушения.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много лесно ще се оправим ето:При хващане за каране без книжка- конфискация на автомобила.При второ кофискация и пандела шест месецаЗа градовете без паяци при неправилно шофиране- сваляне на номерата и плащаш и си получавашЕее много е просто
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато всичко е принизено...
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Божил 9С книжка не се поумнява обаче! Със или без "паламуда" си е ПАЛАМУД!
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Годишно 15 000 души са спипани от КАТ да карат пияни."---Не е точно заглавието; трябва да е:"Годишно ЕДВА 15 000 души са спипани от КАТ да карат пияни." (Другите са си платили.)
12
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък тези с книжките повечето - Паламуди!!!:)))
11
0
 
28
 
! Отговори
Един друг от някъде преди 7 години
До ден днешен лето господне 2016 не съм видял ром в учебен автомобил.
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо насочващо за тези без книжки? Например, цвят на кожата или неграмотни. Защото всички знаем че това са нашенски шведи, които не са имали време да изкарат курса, понеже са ангажирани да увеличат популацията си.Може полицията да направи един тест. Всеки спрян, да прочете поне заглавието на вестник. Ако не може, директно отнемане на книжката, която си е купил и конфискация на колата. И глоба от поне 10000 лева.
9
11
 
7
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Това се дължи на комуносоциализма- той учеше хората че всички са равни,затова хората без книжка мислят,че имат същите права като онези със книжка!
8
2
 
21
 
! Отговори
ДО КАТАЖИИТЕ преди 7 години
ЛИЧНО ПОЗНАВАМ МНООГО НЕГРАМОТНИ С КУПЕНИ КНИЖКИ!ТЯХ КВО ГИ ПРАЙМ СЯ?ПЛАЩАТ И ЗАМИНАВАТ..НАЛИ!
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ТО ТИЯ С КНИЖКИТЕ И МОЗЪК В ГЛАВИТЕ СИ ОТДАВНА ГИ НЯМА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ.
6
12
 
9
 
! Отговори
маке преди 7 години
мен още не са ме фанали хи хи хи я под половинка от скоросмъртницата не се качвамволано нещо ми се лизга и не моем да окусирам пъто
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
zaradi "farovete" taka pishe edin alkoholik tuk
4
2
 
29
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Конфискуват му колата и въпроса е уреден . Нека да не сме прекалено толерантни към пияниците и тези без книжка .
3
2
 
39
 
! Отговори
Б преди 7 години
Ми то се вижда по улиците на София. Вече не може да се шофира нормално от такива. Нормално ли е според вас да се движите по улица с предимство и на всяко кръстовище буквално да спирате, защото тези, които изкачат без предимство, въобще не знаят правилата и ще ви отнесат. Вече няколко пъти се разминавам на косъм с такива "шофьори". На всичкото отгоре са и супер нахални - псуват, святкат с фарове, бибиткат. Възмущават се как си им отнел на тях някакво право. Да се хванеш за глават от такива.
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като няма наказания ще карат без книжка или пияни.Прати ги за година в затвора и веднага ще спрат да карат нередовни.В белите държави може, в бананова република българия не може.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
poveche sa no kat kazva samo tezi koito nesasi platili

Спонсорирани публикации