Даваме 2,5 млн. за 2 коли на НСО, пазят от химически нападения

Изискванията отговарят само на един модел автомобил
22 сеп 2016 12:02,
129
Даваме 2,5 млн. за 2 коли на НСО, пазят от химически нападения
Снимка: архив, Булфото

Два милиона и половина ще даде Националната служба за охрана за два нови бронирани автомобила. Това е обществената поръчка, която е обявила НСО.

Според изискванията те трябва да са бензинови, над 482 конски сили, дължината да е над 5,2 метра, с автоматична, шестстепенна скоростна кутия. Кола, която за под 8 секунди успява да се изстреля до 100 км в час, с разход на гориво под 18 на сто, което означава да е икономична като за такава кола. На тези условия отговоря модел на германска марка. Струва 685 000 долара, цената и параметрите го правят най-вероятният печеливш в поръчката на НСО.

Блиндираната кола "A8 Security" е обвита в стомана, титан и кевлар, което я прави непобедима срещу мощните огнестрелни оръжия. Тя може също да осигурява защита срещу пожар и химически нападения. Двигателят е W12 (12 цилиндъра, бензин) 450 конски сили. Може да ускорява от нула до 100 километра в час за по-малко от 5 секунди.

Колкото е по-слаб един режим и има проблеми с местното население, толкова са по-сигурни, скъпи и бронирани автомобилите, коментира експертът по сигурността Николай Радулов пред BTV.

На всички наши държавници са им необходими такива автомобили, които да издържат на химически атаки, снайпер и други нападения. Кръгът на охрана на НСО не е само в държавниците и държавната власт, а е доста разширен, и на всички са необходими коли с най-висока степен на защита в света, заяви бившият служител на НСО Николай Марков.

"Избори в България се правят с луксозни стоки, които се показват пред очите на бедните хора. Не знам дали си представяте какво представляват 20 или 30 автомобила на НСО в кортеж, които влизат в едно българско село, когато отива държавен глава. Всички изпадат в абсолютен респект, дори тези, които го нямат и са плюли – просто замръзват, защото това е впечатляващо да го видите на село", коментира още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ако има химически нападения,Боко и свитата му ще се набутат в тези две коли,а останалите овце кучета ги яли.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слаб ни е материала, както Бойко каза. Ама вече не ми и пука. Моята работа си ми върви. Кой каквито коли иска да си купува.
95
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА КАК ПОРЪЧКАТА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ДО ИЗБОРИТЕ- ТОВА СА КОЛИ ЗА ВРЕМЕТО КОГАТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕС И ИЗИСКВАНИЯ И ПАРАМЕТРИ СЕ ИЗИСКВАТ ОТ НОРМАТИВИ ОТ ЕС.
94
0
 
4
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
вчера видях едно Ауди W12 във Велико търново , много яка машинка ... А по темата : Колко атентата срещу президент или министър председател е имало в Бг от времето на Луканов? И защо смятат че някой го интересуват тези мишоци
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в такава бедна жалка територия такива коли ето ти г.рберастка мафия
92
0
 
8
 
! Отговори
Ники преди 7 години
С химически оръжия не зная някой от народа да разполага.По-скоро им трябва защота от камъни и ***.
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре испирате парите с тия постановки.Кой ще връща заемите които ГЕРБ натрупа.
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А някой пита ли от "МЕДИЙТЕ", защо НСО вози хора, който нямат право по закон на държавна охрана и подобни коли и мерки?Някой пита ли ги защо Доган се разкарва с техни автомобили, а ние им плащаме заплатите и колите ??? Правят катастрофи и създават хаус в цяла София заедно с некадърниците от КАТ. Ама никой от вас медийте не ги пита, защо и с какво право.
89
0
 
21
 
! Отговори
anon преди 7 години
ако желанието за закупуване на тези автомобили е истина - това е някаква дебелашка шега на гърба на народа... защото нямаме политици които да са толкова добри/ отстояващи интересите на държавата, че да трябва да ги пазиме толкова сериозно.
88
0
 
16
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Всяко нещо има начало и край и с тези ще бъде така!
87
0
 
18
 
! Отговори
ай сиктир бе преди 7 години
Пак гласувайте за гробаджиите и ще си купят и по скъпи коли да си возят големите *** .
86
0
 
19
 
! Отговори
Александър Здравев преди 7 години
"Колкото е по-слаб един режим и има проблеми с местното население, толкова са по-сигурни, скъпи и бронирани автомобилите, коментира експертът по сигурността Николай Радулов пред BTV." .. от народът ви ли ви е страх хаха ами направете нещо да ви заобичат хората, не да купуваме осмаци за 1млн докато бабите ни взимат 250 лева пенсия..
85
0
 
21
 
! Отговори
ак35 преди 7 години
трябва да преминеме пътя на румъния от 90-те ,без него в БГ никога няма да се оправи живота ни
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала мутра велик си !
83
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Англия хората са със съвсем друг манталитет, образование, култура, начин на мислене и разбирания за живота, ние тук сме си бедни комплексарчета, политик никога няма да постави интересите на народа и страната пред своите собствени, и като погледнеш страната ти става ясно, че това е основна практика тук. Кога ще отидат с колело на работа или с обществен транспорт, те са много над другите, не знаеш ли? Това ще орони илюзията им където вярват, че са важни персони, докато унищожават цяла страна.
82
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези ще има ли съд?
81
0
 
27
 
! Отговори
пресен труп преди 7 години
Какво каза още човека поръчката минава през дилър което я оскъпява още повечеа е можело да се поръча директно от производител за по малко парив Англия политиците ходят колелета и градски транспорт
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го е страх, просто се опитват да убедят обществото по някакъв начин, че има смисъл в неоправдано високата инвестиция за автомобили, крадат пари и усвояват средства, в това ги бива, ама не и в реформи, които да предотвратят края на българската икономика след 10 години. Кво да се прави, няма вече герои, няма силни хора, характери, всички си продадоха душите за мъничко власт, слава и пари. Защо си мислите е целият този хаос в света? Всичко е заради алчност, егоизъм, материализъм, липса на разум.
79
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама като разправям, че след 10 години нещата ще станат страшни, а условията за живот в това подобие на държава ще са още по-тежки, някои от Вас си мислите, че само си говоря и съм някакво поредно плюещо по правителството *** ли :D Никой няма да остане да слугува на мутрите, младите вече знаят за какво става въпрос, нали затова се махат, не се ли случи гигантска промяна в начина на мислене и съответно действане на хората във властта, държавата със сигурност ще затъне брутално в ла-***.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като не се направи нищо за спиране на нашествениците на границата,аместните *** вилнеят свободно и безнаказано.Бандитите тук там с условни присъди.Ами стана опасно навън.Ето за това се купиха тези коли.Всяко чудо за 3 дни.Те пак ще гласуват за нас.