Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Дали ще почива в мир!?

Семейството на младеж, убит от джигит на пътя, търси справедливост
4 окт 2016 09:07,
207

Снимка: Facebook

Семейството на 23-годишен младеж, пометен от джигит на пътя, търси справедливост.

Миналия месец автомобилът на Ники Терзиев бил пометен от кола, движеща се с над 220 км/ч по магистрала "Хемус".

Шофьорът, който е с предишни провинения, все още е на свобода. Оказа се, че убитото момче се е срещало с Бойко Борисов по времето, когато той е бил главен секретар на МВР, пише сестрата на младия мъж в писмо до премиера, публикувано във Facebook-а й.

"Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане, като порасне и той отговори "футболист". Вие го посъветвахте да стане каратист, че той да ги рита, а не него да ритат. Ники беше убит преди месец, след като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението. На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол.

Нищо че преди няколко години въпросният индивид е убил и жена на пешеходна пътека и УСЛОВНАТА му присъда е изтекла, а дори наскоро му е била върната и книжката. Той сега е невредим и си кара тунингованата кола на свобода. Докато брат ми - футболист на Суворово и шампион по плажен футбол с МФК "Спартак" Варна - лежи в гроба и ще си остане завинаги на 23. Докога законът ще защитава тези, които го нарушават?

Докога подобно безръзсъдно и нагло поведение на пътя ще причинява смърт "по непредпазливост"? Снимката е правена, когато бяхте главен секретар на МВР и думите ви бяха: "Ние ги хващаме - те ги пускат" - сега вече даже не ги и хващате. Niki Terziev бе достоен син на недостойна за него държава. Дали ще почива в мир!?", пише тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Всичко е в ръцете на съдебната система.Сега трябва да го арестуват и по бързата процедура да му наложат максималното наказание при допускане на опасен рецидив. И да го излежи веднага и без право на замяна. Та дано мало умниците като него се стреснат
127
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не не сме 1985г.някъде в исторически план сме 50те години.когато се убиваше частната практика и се наблягаше на национализацията. Тогава явно.сега скрито с подставени лица. А да и кадрите са важни.не може ей така да решаваме проблемите законно
126
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По тази логика, Б.Б. има някакви задължения към всеки с който се е снимал с него. Проблемите са толкова големи в държавата, че да се използва лична трагедия с цел вменяване на вина е леко казано неуместно. Нечии грешки не означават, че всички са серийни убийци и че има някой, който може да реши всички проблеми. В България от една крайност се скача в друга. Като цяло не съм настроен положително към Б.Б., но явно отчаянието на хората води до търсенето на други начини за решаване на проблемите им.
125
1
 
17
 
! Отговори
Spravedlivost преди 7 години
Браво , за писмото. Сега да видим каква ще е реакцията на господин премиера
124
7
 
5
 
! Отговори
а бе ,умник преди 7 години
Нищо не се намесва Винету ,явно си се пообъркал нещо .И сега има закони ,МВР ,прокуратура и тн . Не сливайте властите защото не сме 1985
123
2
 
22
 
! Отговори
до 154 преди 7 години
"Борисов главен прокурор ли е на България, или върховен съдия ? Все още има за жалост хора, които не са разбрали, че съдебната система и правителството са различни неща !"хахахахаххаха, егати вица. Различни са на хартия, и дете първи клас знае, че в тази държава на практика са едно и също.
122
9
 
10
 
! Отговори
а бе ,умник преди 7 години
Пак питам какво може да направи премиера ?Или вие го карате да нарушава конституцията и да се превръщаме в абсолютна монархия .
121
6
 
6
 
! Отговори
5467890 преди 7 години
До 149И затова има лесно , ако зависеше от мен - забрана да се купуват коли от автоморгите от чужбина , стане ли ти 10 годишна колата - на скрап . Ще се развива автобусния транспорт , железниците , има варианти
120
12
 
8
 
! Отговори
ре преди 7 години
И какво може да направи Бойко по този въпрос/Или си пишем статийките на килограм.
119
3
 
8
 
! Отговори
324567890 преди 7 години
До Въпроскато се поставят подходящите хора на съответните места , все се стига до ББ - парламент , съдии и т.н. и т.н Как иначе би могло да се извърши обир за милиарди / визирам КТБ/ - ако имаше някоя институция да работи по веригата , нямаше ли да бъде предотвратено , а и доста хора по затворите да има
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че те таквиз джигити затуй и ги държат на свобода да изпълняват поръчки,като едно време връхлети джигит на кон,коня виновен джигита не,който и да е,докат коня го не хвърли в някой *** или дере и се отърве от таквиз ездачи,и си тихомирно се расходи по зелената ливада в очякване на онзи да се довлече,ако не ще му назначат друг такъв,без работа няма да го оставят,добиче го считат и неговата сила до сега се зачита.
117
1
 
6
 
! Отговори
3456789 преди 7 години
До Анонимен 145 Защо се е появила нуждата от писането на закони ????? Как мислиш ????Защото няма друг начин по който да бъдат възпрепятстван човек , да не извършва престъпления . Като знаеш , че ако извършиш дадено нещо те чака наказание , няма ли да се замислиш .Това че не се прилагат наказанията - тема на друг разговор . И колкото по-голямо е наказанието , толкова повече ще се замисляш . Иначе как да ги предотвратяваш ???? Дай идеи
116
10
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Борисов главен прокурор ли е на България, или върховен съдия ? Все още има за жалост хора, които не са разбрали, че съдебната система и правителството са различни неща !
115
1
 
18
 
! Отговори
до 141 преди 7 години
Закони има. И наказания също. Проблема е, че не се прилагат или в най-добрия случай - избирателно.А цялата ни съдебна и правораздавателна ситема е направо за затвора.
114
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГласувай за Трайчо!Възпитан, свестен, почтен човек, експерт.Освен горните качества е и български патриот, но не от ония, кресливите на московска хранилка!Не се гордее с членство в БКП, щото не е бил никога член.Не е мутра като Пищова.
113
1
 
4
 
! Отговори
До 140 875349 преди 7 години
Ти какво искаш? Да се наказват някои шофьори или искаш да няма катастрофи? Очевидно искаш само да се наказват и то възможно най-строго, т.е. искаш да има катастрофи, за да има кого да наказват. Разбираш ли колко погрешно и вредно и мисленето като твоето за намаляването на нарушенията, катастрофите и загиналите
112
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Данаре кажи за кой да гласуваме??всички са расли тука,възпитани тука,с бг манталитет,т.е. всички са лапачи,никой не му пука и не му дреме за тебе и мене,трябва ни някой от вън,по добре да се рподадем на швейцарците и да се свършва с тая мизерия,че сума поколения си изживяха живота като мизерници.
111
0
 
5
 
! Отговори
До 140 <75349> преди 7 години
Би ли коментирал резултатите, ако това, което пишеш стане реалност!Примерно как ще се отрази на автопарка в България, т.е. дали няма да се карат все по-стари коли? А може би ще коментираш какво ще измени написаното в закона наказание в твой стил, когато то се прилага при 1 на 100000 (сто хиляди) нарушения? Ако помислиш малко, може би ще разбереш къде е проблема в България и той в никакъв случай не е в размера на наказанията записани в закона, както излиза от написаното от теб.
110
9
 
10
 
! Отговори
Дан преди 7 години
До ФактАре пак си гласувайте за ГЕРБ и пак ще си драскате по форумирте, а невините ще продължават да ***! Не ви ли стана ясно, че големите партии работят само за себе си! Жалко за децата!
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да рабера хората като номер 140 (875349), 141, а и други, кото искат безмислено строги наказания след като има катастрофи и жертви, вместо да искат да няма катастрофи и жертви?!Досега 25 години точно това, което искате се прави - все по-строги наказания СЛЕД катастрофите и нищо не се прави да няма катастрофи. Съвсем ествествено катастрофите и жертвите са много и ще се увеличават. Просто вие това искате - да наказвате, вместо да предотвратявате.