Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Дали ще почива в мир!?

Семейството на младеж, убит от джигит на пътя, търси справедливост
4 окт 2016 09:07,
207

Снимка: Facebook

Семейството на 23-годишен младеж, пометен от джигит на пътя, търси справедливост.

Миналия месец автомобилът на Ники Терзиев бил пометен от кола, движеща се с над 220 км/ч по магистрала "Хемус".

Шофьорът, който е с предишни провинения, все още е на свобода. Оказа се, че убитото момче се е срещало с Бойко Борисов по времето, когато той е бил главен секретар на МВР, пише сестрата на младия мъж в писмо до премиера, публикувано във Facebook-а й.

"Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане, като порасне и той отговори "футболист". Вие го посъветвахте да стане каратист, че той да ги рита, а не него да ритат. Ники беше убит преди месец, след като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението. На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол.

Нищо че преди няколко години въпросният индивид е убил и жена на пешеходна пътека и УСЛОВНАТА му присъда е изтекла, а дори наскоро му е била върната и книжката. Той сега е невредим и си кара тунингованата кола на свобода. Докато брат ми - футболист на Суворово и шампион по плажен футбол с МФК "Спартак" Варна - лежи в гроба и ще си остане завинаги на 23. Докога законът ще защитава тези, които го нарушават?

Докога подобно безръзсъдно и нагло поведение на пътя ще причинява смърт "по непредпазливост"? Снимката е правена, когато бяхте главен секретар на МВР и думите ви бяха: "Ние ги хващаме - те ги пускат" - сега вече даже не ги и хващате. Niki Terziev бе достоен син на недостойна за него държава. Дали ще почива в мир!?", пише тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
25
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Преди години новия тогава кмет на Ню Йорк Блумберг, трябваше да се бори с неимоверно голямата престъпност. Тогава той доста успешно успя да приложи на практика добре известния на експертите начин за справяне с престъпността - работеше се в посока всяко престъпление да бъде наказано и това даде резултат. Престъпността там спадна рязко. Същото се иска да стане и в България. По отношение на нарушенията по пътищата се иска всеки шофьор да е убеден, че извърши ли нарушение, неизбежно ще бъде наказан.
107
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
съжалявам за загубата на това семейство,но мислите ли,че на БОЙКО МУ ПУКА???ТОЙ СИ Е НАПЪЛНИЛ КОРЕМА,НЯМА ГРИЖИ ЗА СМЕТКИ И ЗАЕМИ,НЯМА СТРАХ ОТ КРАДЦИ И УБИЙЦИ,КАКВО МУ Е НА БОЙКО?ЕЙЙЙ ОПРАВЯЙТЕ ТАЯ ДЪРЖАВА,ЧЕ МНОГО НИ ПИСНААА
106
2
 
12
 
! Отговори
Венци преди 7 години
Като няма закони в нашата дърбава трябва хората да започнат да прилагат Крумовите закони. Бащата на това момче да го причака в тъмното този джигит и с бухалката да удря без да спира. Да му счупи ръцете и краката за да неможе повече да убива невинни хора по пътищата.
105
5
 
17
 
! Отговори
875349 преди 7 години
До Ути 84 Какво общо има ББ с катастрофата ли ????Ами в България нищо не става без да кихне ББ . Та , ако се приемат закон , за каране с превишена скорост - примерно 3 пъти над разрешената - глоба в размер 10 пъти стойността на МПС -то , конфискация на МПС -то моментално и продажба в полза на държавата , ако има пострадал - сумата за него . При тежко пострадали - 5 години затвор / заменя се с 5 години труд -без заплащане / . При смърт - 20 години затвор , без право на обжалване +конфискация
104
2
 
4
 
! Отговори
До Шопа преди 7 години
Ти пишеш за следствието, а не за причината и искаш наказание за следствието, а причината даже не я виждаш. Отговори си сам на въпроса защо всички шофиращи в България (българи и чужденци) непрекъснато нарушават Закона за движение по пътищата и може би тогава ще разбереш и каква е причината всеки ден да има десетки милиони нарушения по пътищата на България, които на практика си остават ненаказани. Целта ни трябва да е да няма нарушения и катастрофи, а не да наказваме свръгстрого след катастрофата.
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв джигит , това си е убиец и то сериен.
102
0
 
3
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Възприемчивост и обидчивост или чувствителност ги дават като синоними.Тоест излиза ,че който спазва напълно закона е най-уязвимият от тези които изобщо не го спазват.Решението е може би в лъжата на дребно
101
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Нека почива в мир Ники!А интересно, УБИЕЦЪТ КОЙ Е И КАКЪВ Е?Дали не е от НАШИТЕ момчета?
100
3
 
10
 
! Отговори
Шопа преди 7 години
Стига с тия простотии бе *** такива. Един млад човек е загинал защото един самозабравил се УБИЕЦ не е бил в защото жената на пешеходната пътека е била съпричастна с убийството си. Не става въпрос за снимката а за това, че един рецидивист убиец дори не е виновен, че е убил двама човека . А за това какво трябва да бъде справедливото наказание само господ решава в тази държава
99
2
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Може ли в тази държава да се случи нещо както трябва без да се налага Баце да се намеси лично? Баце ли е гарантът за справедливост и спазване на закона? Защо сме го докарали до там, да се молим на бащицата / царя слънце или както искате го наречете.
98
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има една асоциация на близки на пострадали от катастрифи. Странно защо те досега нямат и едно смислено предложение как да се намалят катастрофите и загиналите, а вместо това подпяват на КАТ за все по-строги наказания за вече извършилите катастрофа, т.е. след дъжд качулка. Този случай има доста общо - шофьора си кара безнаказано с 220 км/час и се чака да стане катастрофа, за да се вземат някакви мерки и то евентуално, вместо КАТ да работи така,че пофьорите и да не помислят да превишават скоростта
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато има хора като тук пишещият под псевдоним Шивачев, ще става все по-зле. 25 години сме оставени сами по своя воля да спазваме закона за движение по пътищата и естествено става все по-зле и няма как да не е така. КАТ не работи и не налага спазването на закона, както е в нормалните държави и вместо това ни промива мозъците, че не ни достига култура, възпитание, че манталитета ни е такъв и шивачевоподобните безрезервно им вярват. Докато не накараме КАТ да заработи, както е в нормалните държави
96
1
 
4
 
! Отговори
До Шивачев преди 7 години
Опитвам се да светна, че твоето е утопия, но като не искаш да разбереш нищо не мога да направя. И не раздавай квалификации, кой какъв е. Нищо не знаеш за мен. Аз спазвам закона за движение по пътищата, а предполагам ти не го спазваш, както правят всички останали.
95
4
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Г-н Борисов, очакваме официален отговор и действия било то в законадателната сфера, и в изпълнителната власт! Излезте и говорете като гражданин а не като политик преди избори! Хайде да видим гражданската ви позиция, не политическата!
94
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бе сьздадена етническата омраза между Бьлгари турци и роми! Мутрите щяа да бьдат в историята или щяха емигрират на майн... ..
93
2
 
5
 
! Отговори
# преди 7 години
@ШивачевЗаконите са за занимавка само...на добрия и свестен човек не му трябват закони за да постъпва правилно и справедливо, а злонамерения ще си откъсне главата, но ще намери начин да ги заобиколи...- Няма логика, няма смисъл! - казал Иванчо, след като го изгонили от час, защото си изпуснал душицата, а другитеостанали вътре :)
92
0
 
3
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
До Анонимендо 120 това не са дивотии *** и ето пак за избори говорите, *** какво го вълнувало изборите!
91
0
 
17
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
милата, справедливост ли търсиш/ няма такава, по корумпирани хора от съдии и адвокати няма мила! даже незнам дали да ги нарека хора......всички те са с вили на Малдивите и околните острови, осъждат те само ако дължиш пари на топлофикация иначе забрави! така че сама я търси справеедливостта око за око . сещаш се какво бих направила........
90
4
 
1
 
! Отговори
Шивачев преди 7 години
До До Шивачев. Защо трябва да посочвам държава ? Защо закона трябва винаги да се свежда до принуда ? За мен закона няма пожелателен характер, за теб явно има. И явно ще се чувстваш по-добре ако има зверски глоби и санкции, за да го спазваш. А колко по-лесно би било, ако просто си спазваш правилата и не ти пука за глобите. За теб това са врели-некипели. За мен това е начин на живот. Разни хора, разни идеали. Дано има справедливост за момчето.
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не спре расовата дискриминация в Bg, мутренските гевезета ще се чустват като царе и ще си правят какво си искат! За туй не на расисма, за да не може мутренските синчета да си покриват следите с етничаската омраза между турци роми и Бьлгари!

Спонсорирани публикации