След обяд в хотелска кръчма – 13 деца в болница

Инспектори взеха проби от храната, резултатите - другата седмица
11
След обяд в хотелска кръчма – 13 деца в болница
Снимка: Булфото, архив

13 деца, които са били част от група от 80 ученици от София на "зелено училище" в Хисаря са се оказали в болница, след обяд в ресторант в хотела, където са били настанени.

Инспектори на Областната дирекция по безопасност на храните от Пловдив извършиха незабавна проверка по случая за съмнение за хранително отравяне на децата.

Взети са проби за лабораторно изследване, които да установят причинителя за неразположението. Резултатите ще бъдат известни следващата седмица, съобщиха от БАБХ.

Инспекторите проверяват и всички документи за доставените хранителни продукти, здравни книжки на персонала и други.

Вчера на обяд 13 от тях са получили внезапни болки в корема и започнали да повръщат. През нощта от същите симптоми се оплакали и други ученици. Наложило се на децата да бъде оказа спешна помощ, лекарите им поставили инжекции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Надя преди 7 години
Майка съм на едно от децата. Хотелът е Аугуста. Не може да сте яли от храната на децата, защото те ядяха на отделни маси като изгонени! За гостите на хотела закуска на шведска маса, за децата по 2 мекици на закуска. А на очевидеца ще му кажа само да се засрами. Повече от 10 коли пътувахме снощи да си вземем децата, които се повръщаха и продължават! Добре, че имаме свестни госпожи и организатори, които се грижиха цяла нощ за децата!
9
4
 
4
 
! Отговори
очевидец преди 7 години
И в момента съм в този хотел. Ядох и продължавам да ям. Включително каквото ядяха децата. Тези деца в продължение на дни при температури 12-15 градуса ходеха и бягаха навън по къс ръкав. Аз бях облечен с яке , а те бягаха по тениски. И може би неслучайно 13 от 70 деца се разболяха. Лично за себе си съм уверен , че това не е от храната , а простуда и вирус.
8
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Да не бе пили яло, не би чудо видяло-хисарска мъдрост.
7
1
 
5
 
! Отговори
на баба ти фърчилото преди 7 години
и кво общо има сюргюня с Бай ***?
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента има вирус с повръщане и разтройство.Докато не излезе резултата не може да сме сигурни.Ако найстина е хранил децатаа с ***,линч.
5
2
 
2
 
! Отговори
bg idiots преди 7 години
мдам, за властта това са мащловажни неща.....
4
5
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
В такива случаи се оповестява въпросното заведение на широко всеки да го знае и съответно ганъото собственик да банкрутира едно хубавичко и да знае,че така бизнес не се прави!
3
8
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 7 години
мизерни бай ганьовски печалбари!и никакъв контрол естествено от страна на скапаната държава! всичко е постфактум както винаги е било в тая смешна държавица!
2
9
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 7 години
Вчера видях един курорт направен по ЕС програми по Селски Туризъм .Добре направен в едно Дере и по средата ел.стълб високо напрежение .Уникални сме с простотии и кражби .Как може да си пратиш децата в Хисар на *зелено училище * ?И да им готвят Мюсюлмани ?
1
2
 
10
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
До ЦветановаХотелска кръчма? Или се излагате или не знаете.