Лиляна Павлова отчете: По-скъпите винетки – по-оборотни!

Догодина няма да се увеличават цените на стикерите, обеща министърът
24 окт 2016 14:00,
137
Лиляна Павлова отчете: По-скъпите винетки – по-оборотни!
Снимка: БТА

След поскъпването на винетките продажбите им не само не са намалели, но и са се увеличили, показва статистиката.

Увеличава се броят на продадените винетни стикери, а брутните приходи от тях към 15 октомври т.г. са около 300 млн. лева, обяви строителният министър Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Тя обясни, че въпреки увеличената цена, статистиката сочи, че има значително увеличение в броя на продадените дневни винетки за камиони. Намалява продажбата на седмичните стикери за коли, но месечните се увеличават, похвали се тя.

Броят на продадените седмични винетки e над 2,28 млн., а продадените месечни - 366 000 броя. Павлова пресметна, че за 2015 г. продадените месечни винетни стикери са били 199 000.

"В годишните няма голяма промяна вървят около 1,8 млн. броя средно всяка година", обясни министърът и допълни, че около 200 000 от тях са по линия на социалното подпомагане за инвалиди.

Лиляна Павлова подчерта, че промяна в цените на винетките догодина няма да има.

Припомням ви, че заради сериозното им поскъпване от миналата година имаше серия протести в цялата страна.

Строителният министър обясни днес, че след въвеждането на тол системата ще има изцяло ново ценообразуване.

Поръчката за избор на изпълнител в момента се обжалва в съда. Павлова обясни, че целта е, след решение в близките дни, до края на годината процедурата да бъде доведена до финал, за да заработи системата през 2018 г. 

През зимата магистрала "Хемус" ще бъде изцяло затваряна за снегопочистване, обяви още Павлова. Това щяло да се наложи заради ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка".

"Ще има допълнително въведени механизми от Пътната агенция съвместно с органите на МВР за отбиване пътните средства", каза тя и уточни, че тежкотоварните автомобили ще бъдат отбивани за постоянно, а леките коли ще бъдат насочвани към обходи.

Шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров допълни, че тази година пътуването в участъците, където се извършват ремонтите на тунелите ще бъде двупосочно в едното платно и допълнително ще затрудни движението и трафика в тях.

"При необходимост товарният трафик ще бъде спиран на няколко места", каза той. Лазаров обясни, че в посока София всички идващи от Видин, Монтана и Враца ще бъдат спирани при така наречения пик при Ботевград, а тези които идват от Плевен в посока Варна ще бъдат спирани в равната част на АМ "Хемус".

"В обратната посока от София към Ботевград товарните автомобили ще бъдат спирани при една от бензиностанциите преди виадукт "Елешница" , докато приключи обработката на пътното платно, или ако има голям наплив от леки автомобили", каза инж. Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
12
 
! Отговори
VES преди 7 години
Дреме ми на писалото - дали са незаконни - та щом министерският съвет не спазва законите - егати министрите - то за да има да се дохрани Уйна че да не вземе да отслабне - резил в края на това ГРОБ правителство
84
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След незаконното поскъпване на винетките, вуйно!!!!
83
3
 
17
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Нашата Цецкае важна клечка.Беше тя комсомолка.а после и партийка.Секретарка тя станана партията ни голяма.После затвориха БКП-тои стана гербистка,защото беше веченатрупала стажкато комуниска.Ей ти наша Цецка,наша президентка.Прочети още на: dnes.bg/politika/2016/10/24/cecka-cacheva-emancipirana-shte-specheli-ubeden-e-borisov.319638,2
82
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Теглото на Лилянчето е правопропорционално на наглостта й и обратно пропорционално на интелекта й. Да ни е честита и да внимава, че Коледа идва и много *** ще изчезнат безследно...
81
3
 
23
 
! Отговори
Поръчкови статистики преди 7 години
Ако на някой не му е ясно, политиците и дебелото Лиле примерно, могат да си поръчат каквато статистика желаят и после да е изрецитират, пред няколко бавноразвиващи се поръчкови журналиста. Така се прави почти винаги, когато трябва да оправдаят поредният грабеж и мародерство над народа. Утре може да си поръча статистика, в която се казва, че марсианците минават през България да зареждат най-евтините горива и да си купуват едногодишни винетки, понеже ще почиват в *** лятото.
80
2
 
5
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Koj be.... ovaa debelata ke vi gi poprava patistata Abe.... ovaa samo dupki ke vi napravi kaj da stapni....
79
2
 
20
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
"Лиляна Павлова подчерта, че промяна в цените на винетките догодина няма да има."Лиляно, защо да няма промяна на цените? Нали намалението също е промяна! Това първо.А второ, откъде накъде ще даваш такива изявления, при положение че догодина няма да си министър.
78
3
 
19
 
! Отговори
Ужас! преди 7 години
Управлението на ГЕРБ е пагубно за БГ. Важните въпроси са не президентските избори, а: КС решава, че винетките за незаконни - и какво от това?!Постановление 208 прието без да се пита народа - представено от медиите, че ЕС бил отпуснал 160 мил. за ограда - да ама не, оказа се за заселване на мигранти.Споразумението СЕТА - прието от "някой" неюрист, неикономист, документ от 1500 стр. - представено от медиите, като отпадане на визи за Канада.Южен поток - стотици милиони загуби от транзитни такси.
77
2
 
18
 
! Отговори
куку преди 7 години
Тази и тя живее в нейн измислен свят!
76
3
 
12
 
! Отговори
tt преди 7 години
Един въпрос извън темата за Лилето - не можах да разбера дали Борисов ще подаде оставка ако ГЕРБ не са първа партия на първи тур или ако Цачева не спечели на първи тур? Те могат да станат първа партия, в смисъл с най-голям процент, но това не значи, че тя печели на първи тур. Ако Цачева вземе 20%, а Радев 19% тогава ГЕРБ са "първа" партия, но все пак отиват на балотаж. Ще съм благодарен ако някой ми отговори.
75
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаря Радев може да яха руски ***, но няма кой да му позволи.
74
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОГАТО ЦАЧЕВА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ, Е ТОГАВА БСП ЩЕ РЕВЕ ИСТИНСКИ. СЕГА Е НИЩО, САМО ПРЕДИЗБОРНО КВИЧЕНЕ НА ЧЕРВЕНИ СВИНСКИ ГЛАВИЧКИ
73
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТодорРадев не е професионален политик, но тези които го издигат са професионални национални предатели
72
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 78РАДЕВ МОЖЕ ДА СИ СМЕНЯ ПАМПЕРСИТЕ РЕДОВНО
71
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Статиситиката сочи, ... Свинетка си приказва, ... ние си й "вЕрваме" ...Наглостта на тая е по-голяма от нетното й тегло !Ама има от кого да взима пример ... От по-дебелия си началник.
70
4
 
12
 
! Отговори
78 преди 7 години
Да си чувал, че военните НЯМАТ ПРАВО да се наместват в политиката, докато са под пагон? Да си чувал за деполитизация на армията? Какво е можел да направи Радев, за да спре безобразните кражби на Тиквата? Дай идеи? Кажи ти какво би направил на негово място?
69
2
 
16
 
! Отговори
Свинетка не е добре преди 7 години
И аз така забелязвам. Дигнем ли цените във фирмата и става опашка. Не можем да успокоим клиентите. Бият се пред офиса и магазините ни. Затова все ги сваляме, че да намалеят клиентите и да не стават сакатлъци. Свинетка явно мисли, че някой *** и вЕрва!
68
4
 
17
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
До защоГенерал Радев не е професионален политик? Той е издигнат и припознат от БСП, които го подкрепят! Ти като си толкова отворен, я ми кажи, ти какво направи като ГЕРБ ни набутаха с 26 милиарда! Направи ли нещо? Беше ли активен гражданин? Отиде ли на протест някъде? Защо не се организирахте 20 човека и да протестирате? Щяхте да получите отзвук!Да си драскач и критикар е лесно в интернет, но да направиш нещо е друго!Генерал Радев сега влиза в политиката, ти от кога си гражданин, какво направи?
67
2
 
20
 
! Отговори
Гербаджийството преди 7 години
Тия гербаджиите съвсем започнаха да се гаварят с нас! За тях няма закони, няма административен съд, който ги отмени, няма нищо! Имаме някакъв Бойков султанат, където тоя си позволява да се кара на журналистите ако не му задават правилните въпроси, и да ги кастри, като класен учител, непослушни ученици!Пълна гавра! Народа тотално е облъчен от простотия.Бойко обяснява, как Кристалина му пробутали, той вина нямал.Пробутали му Росен, пак вина нямал. Мигрантите и че не пази границата, сигурно Меркел!
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За последната година: увеличена цена на винетки с 60%, увеличена цена на билета за ГТ в София-60%, увеличено гориво, увеличен ток, вода...-с по 10-20%. Минимална заплата-не е мръднала!