Урок по добрина II част: Надежда за г-жа Надежда!

Ученици от Бургас събират пари за лечението на болната си учителка
1 ное 2016 16:07,
4
Урок по добрина II част: Надежда за г-жа Надежда!
Снимка: Facebook

Българските ученици се готвят да предадат нов урок по добрина. Младежи от бургаското училище "Димчо Дебелянов" стартираха благотворителна кампания в помощ на учителката си Надежда Райкова, която е с тежко онкологично заболяване и се нуждае от 30 хиляди евро за лечение в Германия.

Кампанията им се случва няколко месеца след успешния открит урок в Асеновград, който успя да спаси любимата си учителка Любомила Ангелова, превърнала се за всички просто в г-жа Люси.

За няколко месеца нейните ученици успяха да организират кампания, която излезе извън рамките на училището им, обиколи Асеновград, а после и цяла България. Децата събраха 340 000 лева, необходими за лечението на учителката си, която страдаше от левкемия.

Още по темата

Операцията в Германия се оказа успешна и тази година г-жа Люси се върна в клас.

Днес, в Деня на народните будители учениците в Бургас се надяват да повторят примера им.

48-годишната им учителка Надежда Райкова страда от тежко онкологично заболяване. След редица операции и лъчетерапии лекарите в България не дават надежда на учителката да се излекува. Единствено шанс за живот и пълно оздравяване й дават докторите от Германия. За да отиде там обаче, на Надежда ѝ трябват 30 хиляди евро, с които жената не разполага и не може да събере, разказва историята БНТ.

Надежда е майка на две деца, които е отгледала и възпитала съвсем сама. От повече от 20 години тя работи като начален учител в бургаското училище "Димчо Дебелянов".

Точно преди година тя научила страшната диагноза - прогресиращ карцином на синусите. И започва битката й за живот. Претърпява животоспасяваща операция в болницата в Пловдив. Следват и редица лъчетерапии, но за съжаление резултат от тях няма.

"Видимо в началото нещата потръгнаха добре, но на втория месец окото започна да вижда двойно. За съжаление след още 3-4 месеца точно, когато трябваше да се връщам на работа, се получи пареза и започна една дълга одисея от лежане по болници консултации и прегледи", разказва за мъките, през които минава жената.

Въпреки тях обаче духът й не е паднал и тя продължава да се бори. Надежда й дават лекарите от Германия, които са готови да я лекуват до пълно оздравяване. 

"За съжаление понеже е много агресивен този тумор, трябва да се побърза с последващо лечение, но лечението, най-доброто за мен, е в Германия", обясни още жената.

В Бургас стартират редица кампании по набиране на средства за лечение на учителката. Цялото училище, където учи дъщеря ѝ, събират пари, за да може Надежда да замине на лечение в Германия.

"От първият момент, когато я видях в клас, разбрах, че тази жена ще остане завинаги в сърцето ми и се е превърнала в моя майка", обясни ученичката на Надежда – Дора Николова.

Радост Иванова, друго момиче, на което госпожа Ангелова преподава, й пожела най-бързо да се съберат тези пари.

"Апелирам всеки, който може, всяко левче е важно, за да може по-бързо да се съберат парите и тя да се излекува", каза момичето.

В момента състоянието на Надежда е изключително тежко и всяко забавяне може да бъде фатално за нея.

Всеки, който иска да помогне за лечението на бургаската учителка, може да посети групата във Facebook "Надежда за Надежда", за да разбере повече за кампаниите и сметките, на които може да изпрати пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Дора преди 7 години
Скъпи хора. Прави сте. Това е невероятен учител. В днешно врене са рядкост такива педагози. Още помня когато я видях за първи път. Усмихната, млада, заредена с енергия и позитивизъм. Бяхме втори клас,но за нея се явявахме първите и ученици. От този момент разбрах, че ще остане в сърцето ми. Помагайт, моля ви, такива учители трябва да възпитават децата ни. Аз вече съм майка, мечтая след няколко години дъщеря ми да се обучава от Надежда. Моята любима учителка ...
3
0
 
8
 
! Отговори
5 лв. преди 7 години
от мен
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано успее да се пребори! Изглежда много позитивен и слънчев човек! А и явно учениците я обичат, което в наши дни си е истинско постижение и означава много.
1
0
 
24
 
! Отговори
красноречив факт преди 7 години
за качествата на този преподавател е това, че самите ученици са подели тази инициатива. Убедена съм, че тази учителка заслужава да вземе участие в международния конкурс "учител на годината". Децата имат много по-изострена сетивност за добро и зло от нас, натрупалите години.