Няма да настаняват бежанци в бившето ШЗО в Плевен

Ненчев обяви, че е доволен от увеличения бюджет за отбрана
32
Няма да настаняват бежанци в бившето ШЗО в Плевен
Снимка: БТА

Военният министър Николай Ненчев заяви в Плевен, че никога не е обсъждано настаняване на мигранти в бившето ШЗО.

Министърът допълни, че според него това са злоупотреби със страховете на хората. "Не би следвало в тази тежка среда за сигурност, опасност от бежанска вълна, да злоупотребяваме с доверието на хората. Не са предприемани никакви действия в този смисъл", коментира той при посещението си в Единния център за начална военна подготовка, наследник на тази база.

На въпрос за неизползваната армейска база, която стои от години и се руши, министърът посочи, че се търси сътрудничество със съответните общини и областни управи, ако може да се направят съвместни проекти.

Една огромна част от сградния фонд е с отпаднала необходимост, така че ще търся сътрудничеството на Общината и Областната управа, за да осмислим съществуването на тези сгради, допълни Ненчев, цитиран от БТА.

На журналистически въпрос министърът отговори, че за гласуването на военнослужещите, командировани на границата, въпросът е решен.

"Ще бъдат ротирани - тоест тези, които ще гласуват, ще отидат на по-късен етап, а другите ще бъдат освободени да гласуват, след като пристигнат първите групи. Така че въпросът е решен и всички военнослужещи ще гласуват с изключение на тези, които са в Афганистан - с оглед на степента на сигурност, която трябва да бъде гарантирана за тях", обясни Ненчев.

Министърът е много доволен от проектобюджета за армията, който е увеличен.

"Стартираме проектите за придобиване на нов изтребител, както и придобиване за два много функционални патрулни кораба. Основна грижа ще остане личният състав и търсене възможности за увеличаване заплатите на българските военнослужещи", каза той.

Министърът на отбраната разгледа базата на Единния център за армейска подготовка в Плевен, наблюдава строева подготовка на млади военнослужещи и пое ангажимент да се обнови материалната база в хранителния блок и учебните зали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
алекс2 1 9 преди 7 години
Бля бля бля тоя е виновен , оня е виновен дрън дрън та пляс ! Засега истината е 1 9 по натам ще видим !!!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе що ви естрах да напишете нещо за президента та да се разтуши народа вчера реч държа ама не ви стиска да покажете какви ги е размазал пакбаре една снимка му покажете - старх ви е щото само с помия ще го посрещнат хората
24
1
 
6
 
! Отговори
КРАКАЧАНОВ преди 7 години
за ПРЕЗИДЕНТ ! Бюлетина номер 19 !
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Море как лажи мокето. Ката бай *** лаже .
22
1
 
6
 
! Отговори
One преди 7 години
5000 amerikanski askeri ?!
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя сeлски миндилл с мокета на главата е опасен за националната сигурност.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя с костюмчето май редовно си е папкал в кочинката!Машалла!
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност защо да настаняват бежанци където и да е?!Идват само млади и здрави младежи - има тунели за копане - да копаят. Ако не - обратно!Кой ни задължава да приемаме афганистанци, африканци и т.н. дето няма война?КОЙ!?Тези тук пък да се самоиздържат.И - като не могат да папат, ще си идат.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Западноевропеец На колко си? 18? ?0? или още не си ги навършил? Щом критерия ти за успех, за това, дали ставаш, или не, е сървайвър, ясен си ми. Живота , момче, не е джунгла, в която оцеляваш с подръчни средства, в измислена и зле режисирана игра, но ще го разбереш малко по-късно, когато видиш, че не на всякъде може само с груба сила и бабаитлък. Впрочем, ако си полицай, охранител или наемен войник, няма да ме разбереш, прекалено сложно е за теб.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инвазията е в ход. Нашето правителство отново е няколко хода назад. Нищо смислено не върши а само се чуди как да реагира на ситуацията и да излъже местното население. Както между впрочем винаги е правело
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не мога да си представя истински военни а не просто 'служители на заплата' да служат на този 'министър'. За това нямаме и армия - всеки с чест и достойнство си тръгва.Ако Боко не го махне бързо - този скоро ще командава само проститутките които сам си е назначил.
15
5
 
7
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Където и да ги настанят те ще избягат от България.Те са тръгнали да търсят по добър живот,а не да живеят по зле отколкото са живели.
14
2
 
20
 
! Отговори
КМД преди 7 години
боже, боже ... ама то няма ли вече ШЗО ?! И ше го пълнят с бежанци ?!!
13
3
 
31
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Сега научавам и се учудвам че ШЗО Плевен е затворено... Та това е школа за офицери бе, господа управляващи, как така ще я затворите??? И сега щели да ми връщат казармата, как ще стане като нямате офицери които да обучават редовия войник, м? Голяма глупост са сътворили, като са затворили една от най престижните школи за офицери в държавата ни, голяма глупост... Аз си мислех че още функционира това учебно заведение.....
12
2
 
24
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 7 години
Щом Ненчев каже да , означава Не .И обратното .Лошото е че още бели ще прави , Добре че неговия двойник Плевнелиев си отива .
11
1
 
34
 
! Отговори
Добрич преди 7 години
На кметовете от селата на област Добрич е заповядано да опишат колко празни запустели къщи има,защото ще настаняват там бежанци,мигранти или както искате ги наричайте!Всичко това зад гърба на народа,ама то народа кой го е,бава!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе обръщайте внимание на началните коментари !!!! След време ще умре в страшни мъки, без внимание!
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
коментара на един западногъзэлизеце скрит под името западноевропеец
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за тия гербави ур.оди няма нищ освято- шзо е култово учебно заведение още от царско време
7
2
 
39
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
натовска перука предателска !