Слави видя смешен вой срещу референдума: Пищите, щото ви боли!

Според него пропорционалните избори в момента са "гнусен пазарлък"
Обновена: 4 ное 2016 21:20 | 4 ное 2016 17:00, Веселина Йорданова
184
Слави видя смешен вой срещу референдума: Пищите, щото ви боли!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Смешен и организиран вой има срещу референдума, смята инициаторът му Слави Трифонов.

В съобщение до медиите шоуменът коментира, че причината са социологически проучвания, според които "въпреки информационното затъмнение, въпреки простотиите за промяна на изборния закон, въпреки слугинските решения на Конституционен съд, Висш административен съд и ЦИК, въпреки всичко това, а може би именно заради това, над 60% от избирателите заявяват, че ще отидат да гласуват на Референдума".

Той напомня, че такава активност прави решението на народа задължително. "А това е ужасът на всеки партиен аристократ, апаратчик, послушко, кариерист, престъпник, самозабравил се тъпанар - която и дума да изберете - все ще сте прави. За всеки, оял се и окопал се във властта крадец, е кошмар решението да се взема от народа", заявява Трифонов.

По думите му е откровена лъжа твърдението, че мажоритарната система би вкарала само две партии в Народното събрание.

Той дава пример, че във Франция при мажоритарна система в два тура в парламента има 12 партии. Но извън тези 12 партии има 22 други леви депутати, 15 други десни, двама регионални депутати и 1 крайно десен депутат.

"Ако това е двупартиен резултат - или аз съм извънземно с шест крака и осем глави, или тези, дето твърдят, че ще имаме само две пратии, са некадърници. Между другото и в Англия, където изборът е мажоритарен, но в един тур, пак няма само две партии. Пет са.

В България мажоритарен избор на депутати имаше само през 1990 година при избора на Велико народно събрание. Тогава половината влязоха мажоритарно, половината - пропоционално. Ето и резултатите. При пропорционалния вот - влязоха 4 партии. А при мажоритарния вот - влязоха 7 партии и двама независими депутати", посочва Слави Трифонов.

Шоуменът допълва, че ако имаме мажоритарен вот в два тура, при 6 милиона избиратели и 240 едномандатни избирателни района, ще имаме приблизително по 25 хиляди гласа на район.

"За да стане депутат, който и да е, ще трябва да спечели 50% плюс един от тези 25 хиляди гласа. Как е в момента? Мартин Иванов-Данона - депутат от Пловдив област, благодарение само на 7% от гласовете! Митхат Метин от ДПС, депутат от Плевен - само с 10 на сто! Иван Славов от АБВ, от Сливен, депутат със само 4% от гласовете. Бат Сали, депутат с 800 гласа от София област. Къде тук е легитимността на някой избран с 4, 5 или 10 процента", пита той.

Според него пропорционалните избори в сегашния им вариант не са избори, а "гнусен пазарлък както вътре в партиите, така и между тях".

"При мажоритарни избори в два тура ще имаме многопартийно представяне, с тази разлика, че кандидатите за депутати ще са в пъти по-качествени, с ясни избиратели зад себе си и с пъти по-голяма легитимност.

А искам и лично нещо да кажа на хората, които пищят в момента. Най-силно пищи тоя, дето много го боли. Знам, че много ви боли. Разбирам защо ви боли. Но в случая не ми е мъчно за вас, въпреки че няма да избягате от болката", завършва Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
27
 
6
 
! Отговори
Дуле преди 7 години
Аз пък няма да гласувам на референдума, защото имам по-интересни неща за правене. Доволен съм от живота, работата и заплащането си. Само некви глупави търтеи чакат на готово без да си мръднат пръста. На тях и месията от небето да им слезе, пак ще го обвинят, че ги е излъгал и не им е дал на готово.
56
1
 
25
 
! Отговори
DJ Smirnoff преди 7 години
Задължителното гласуване е противоконституционно защо според конституцията гласуването е ПРАВО а не задължение. То като се замисля в България гласуването е било винаги задължително като започнем от корпоративното, ромското и стигнем до електората на ДПС - всички мобилизирани под строй и пред урните.
55
13
 
18
 
! Отговори
еха преди 7 години
Мачкай, Слави, герберската стан крадлива! Интелигенцията ще те подкрепи на референдума, а простофилите - да го духат!
54
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаря Трифонов е част от така наречения преход, и това е факт. Същия този беше спонсориран от СЪВЕТСКАТА ОВАРГАЗ, същия този копунясваше заедно с Антоан Николов, агитираше за Борисов после за Кунева. Аз на продали се хора не вярвам
53
9
 
41
 
! Отговори
Стегнете се, бе хора преди 7 години
Много сте зле :) Нямало да гласуват на референдума, защото Славчо Плевенски събрал подписите :) И аз не му слушам бозите и аз мразя чалгарите, но ще гласувам на референдума, защото е в МОЯ ПОЛЗА !Кой от вас има ресурса да събере толкова подписи? НИКОЙ! Затова не мучете, а отивайте и гласувайте. Истината си е истина, независимо от това кой я изрича.
52
13
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
За да стои толкова години на екран Слави е протежиран отгоре. Той просто е придворният шут, поставен там за да изпуска парата на недоволния народ по един безопасен за управниците начин. А сега решиха да го използват в тяхна угода, по един доста префинен начин: поднесоха на хората това, което искат да чуят и което изобщо не е в тяхна полза. Истински опасните за властимащите биват веднага изхвърляни от медиите. Примери много.
51
16
 
20
 
! Отговори
Шапаходецъ преди 7 години
Нищо против учиндолеца нямам но от кога той взе да разбира от избори че и ще казва коя система била по-добра и колко партии щели били да влязат. Утре да вземе и социологическа агенция да отвори.Щом толкова апелира за този референдум от екрана на Босфор TV що открито не влезе в политиката и да им разкаже на всички играта, а само ги критикува? Не му стиска защото топлото му местенце в телевизията ще изстине и тогава от два стола на земята.
50
16
 
7
 
! Отговори
Spongy преди 7 години
Мажоритарната систума на Франция праща всеки минал 12% ако се не лъжа.Аз ще гласувам на Референдума, но с твърдо НЕ на популистките въпроси. С ДА за задължителното гласуване.
49
19
 
14
 
! Отговори
ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА преди 7 години
БРАВО СЛАВИ...ОТ МЕН ИМАШ ДАДА.....ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ
48
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕРВЕНОТО ПИЩИМАЛЧЕ КЬОРАВО И ИМПОТЕНТНО ОТ УЧИНДОЛ, ЦЯЛ ЖИВОТ СЛУГА, ЦЯЛ ЖИВОТ НАВЕДЕ.
47
17
 
17
 
! Отговори
иван преди 7 години
Само Марешки
46
15
 
32
 
! Отговори
Генерал преди 7 години
Слави ,имаш ДА на всички въпроси на Референдума -ДА- от мене! И едно голямо ДА за ГенералаКлозетните плугове на Гроб загробили България вън от управлението на тази държава Марш вашта мм. мрсна крадлива продажна и мало умна
45
16
 
11
 
! Отговори
Темида преди 7 години
До 57....БСП троловете никнете по зле от гъби.БСП сигурно тая година са дали 10 пъти повече пари за ***...то като работи какво няма
44
6
 
18
 
! Отговори
Омг преди 7 години
До Анонимен бегай брато ,че почнаха да дават хонорарите от ГЕРБ на троловете си . Аре че няма да остане за теб и да кажеш на Боко че идва края и после за теб пари няма . Една Революция трябва и ей такива като теб ще се отървем . Трябваше 90 г чиска *** не мир да имало .
43
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, хилим се щото си ни смешен. Не пищим.
42
6
 
6
 
! Отговори
Kamen преди 7 години
До 45Айде стига глупости. Нито Сърбия, още по-малко пък Беларус имат по-голямо БВП на човек от нашето. Да не говорим, че Беларус с почти наполовина на нашето БВП.
41
5
 
23
 
! Отговори
не бъдете наивни преди 7 години
Големите проблеми тук са КРАЖБАТА и КОРУПЦИЯТА.Ако Слави започне да ги ограничава, то Мафията ще го ликвидира!
40
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 45Абти какво предлагаш? Да правим да излезем от ЕС понеже имащо по богати от нас? После какво, ще правим? Дай идеи...проекти,дай нещо...?А да нямаш нищо...само поредния противник на всичко.
39
4
 
15
 
! Отговори
Kamen преди 7 години
Интересно защо не споменава какво се случи с мажоритарните кандидати на парламентарните избори през 2009 - доста по-скоро от дадения пример от 1990. От 31 мажоритарни депутати влязоха 26 от ГЕРБ и 5 от ДПС. Няма други партии, няма независими кандидати.
38
8
 
42
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Слави е чалгар - Факт!Шоуто му се изтърка и вече загуби голяма част от аудиторията си - Факт!Слави е неприятен учиндолски еди си какво - да съгласен съм.Но той не иска да ви казва какво да правите. Просто ви дава възможност да решите Вие. Който както си иска да гласува. Просто се възползвайте, за да стане ясно че има още хора в тази държава. Абстрахирайте се от Слави. Ако реши да влиза в политиката и се кандидатира - не гласувайте за него. Но сега той не печели от този референдум. Нищо...

Спонсорирани публикации