Слави видя смешен вой срещу референдума: Пищите, щото ви боли!

Според него пропорционалните избори в момента са "гнусен пазарлък"
Обновена: 4 ное 2016 21:20 | 4 ное 2016 17:00, Веселина Йорданова
184
Слави видя смешен вой срещу референдума: Пищите, щото ви боли!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Смешен и организиран вой има срещу референдума, смята инициаторът му Слави Трифонов.

В съобщение до медиите шоуменът коментира, че причината са социологически проучвания, според които "въпреки информационното затъмнение, въпреки простотиите за промяна на изборния закон, въпреки слугинските решения на Конституционен съд, Висш административен съд и ЦИК, въпреки всичко това, а може би именно заради това, над 60% от избирателите заявяват, че ще отидат да гласуват на Референдума".

Той напомня, че такава активност прави решението на народа задължително. "А това е ужасът на всеки партиен аристократ, апаратчик, послушко, кариерист, престъпник, самозабравил се тъпанар - която и дума да изберете - все ще сте прави. За всеки, оял се и окопал се във властта крадец, е кошмар решението да се взема от народа", заявява Трифонов.

По думите му е откровена лъжа твърдението, че мажоритарната система би вкарала само две партии в Народното събрание.

Той дава пример, че във Франция при мажоритарна система в два тура в парламента има 12 партии. Но извън тези 12 партии има 22 други леви депутати, 15 други десни, двама регионални депутати и 1 крайно десен депутат.

"Ако това е двупартиен резултат - или аз съм извънземно с шест крака и осем глави, или тези, дето твърдят, че ще имаме само две пратии, са некадърници. Между другото и в Англия, където изборът е мажоритарен, но в един тур, пак няма само две партии. Пет са.

В България мажоритарен избор на депутати имаше само през 1990 година при избора на Велико народно събрание. Тогава половината влязоха мажоритарно, половината - пропоционално. Ето и резултатите. При пропорционалния вот - влязоха 4 партии. А при мажоритарния вот - влязоха 7 партии и двама независими депутати", посочва Слави Трифонов.

Шоуменът допълва, че ако имаме мажоритарен вот в два тура, при 6 милиона избиратели и 240 едномандатни избирателни района, ще имаме приблизително по 25 хиляди гласа на район.

"За да стане депутат, който и да е, ще трябва да спечели 50% плюс един от тези 25 хиляди гласа. Как е в момента? Мартин Иванов-Данона - депутат от Пловдив област, благодарение само на 7% от гласовете! Митхат Метин от ДПС, депутат от Плевен - само с 10 на сто! Иван Славов от АБВ, от Сливен, депутат със само 4% от гласовете. Бат Сали, депутат с 800 гласа от София област. Къде тук е легитимността на някой избран с 4, 5 или 10 процента", пита той.

Според него пропорционалните избори в сегашния им вариант не са избори, а "гнусен пазарлък както вътре в партиите, така и между тях".

"При мажоритарни избори в два тура ще имаме многопартийно представяне, с тази разлика, че кандидатите за депутати ще са в пъти по-качествени, с ясни избиратели зад себе си и с пъти по-голяма легитимност.

А искам и лично нещо да кажа на хората, които пищят в момента. Най-силно пищи тоя, дето много го боли. Знам, че много ви боли. Разбирам защо ви боли. Но в случая не ми е мъчно за вас, въпреки че няма да избягате от болката", завършва Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Този ще бъде разстрелян веднага след плюнката
16
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз се чудя как некъв военен глуупак без 10 дена трудов стаж, като дипломат или юрист, ще го правите президент? Ревете срещу Шуробаджанащината във властта, а тще гласувате за най-големия шурубаджанак?Тоя 20 год лежал на гърба ни, без нито една военна акция или реална работа....тоя ще ходи по срещи с политически Акули? Това е толкова смешно, че не знам как да го обясня по разбираемо.
15
14
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 7 години
Зад Слави стоят ГЕРБ и ДПС. мажоритарния вот ше ги бетонира. Ще се повтори резултата от местните избори, там се гласува така. При 240 района поне 40 ще са "турски". Не случайно от два месеца Слави ходи на спявка в сараите на Беловодски път. Ей това да се впрегне народното недоволство в услуга на ГЕРБ И ДПС, Доган верно е Меси, а слави добави още някой милион към 20 милиона евро които държи във финансова къща Карол. и вие викайте ура.
14
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
комунистическа *** чалгар
13
6
 
15
 
! Отговори
ДНЕС преди 7 години
Днес против Референдума се пописаха Пропорционалено *много* 36 броя *професори*член кореспонденти , Доценти и други смешки с титла Политолог преди Истинските Титли .Вият на умряло за 100 лева Хонорар . И тези Предатели и турски мекерета искат да убият децата ни със сегашната Система .
12
11
 
10
 
! Отговори
Щракача преди 7 години
Ей Слафчоо Оп Оп. На референдома всички за тебе гласуваме Са Са Са ама дай и една нова чалгица така като за референдом Оп Оп Са Са Са Са!
11
21
 
11
 
! Отговори
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: преди 7 години
Референдума-----е само начин да ви подмамят за избора :--да или не----ЗА ЕС , И НАТО ...или --да или не ----за РУСКАТА ЕВРАЗИЙСКА ПУСТИНЯ.....ВОЙНА , ГЛАД И МИЗЕРИЯ НА ЕДИН УМИРАЩ СОЦ-РОБСКИ СВЯТ!НИЩО ОТ РЕФЕРЕНДУМА --НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!/..няма ка да стане../ТОВА СА ГЛУПОСТИ НА КУБ------само "ВЕЛИКИ ЛЪЖИ".....за български наивници!!!!!!
10
24
 
18
 
! Отговори
bobi преди 7 години
оф, тоя що не си гледа загубеното предаване и не остави политиката на хора, които разбират? Само промива мозъците на прости хора, които го гледат всяка вечер..
9
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мечок Ей продажници, за 20 лв. на ден си продавате з*ниците! Като не е заплаха защо ограничиха, че и не допуснаха някои от въпросите!?!
8
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига глупости, българите не искаме промяна. В момента в България всичко е перфектно, старите правила работят чудесно, съответно за какво ни е променяме каквото и да било.
7
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1: Отивам да гласувам само заради референдума. Вие си гласувайте за "президент", Цецо вече го избра
6
18
 
15
 
! Отговори
мечок преди 7 години
Маша на статуквото. Ако беше заплаха той или идеята му отдавна да е свален от ефир, погнат от данъчни и други лостове....
5
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ Е САМО ЗА ЧАЛГА ПАРЛАМЕНТ АКО ИМА ТАКЪВ.
4
2
 
30
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До магасранПомагай на който искаш... казаха ти го. Като ви намалят субсидията половината ще останете без работата си да тролите
3
2
 
34
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа... - Аз да !!!
2
8
 
61
 
! Отговори
Онзи преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...Ще гласува половин България и тогава не ти, а ние ще се смеем, а ти платен *** ще останеш без работа като се намали субсидията
1
73
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ ГЛУПАВ РЕФЕРЕНДУМ....??!!АЗ--НЕ!!!!!!

Спонсорирани публикации