НСО: Ябълката не представляваше опасност за Радев

Друго действие би се възприело като преиграване, смятат от службата
60
НСО: Ябълката не представляваше опасност за Радев
Радев улови ябълката във въздуха. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Националната служба за охрана излезе с позиция за хвърлената към ген. Румен Радев ябълка в нощта на балотажа. Тя беше "подарък" за новоизбрания президент от журналиста Илияна Беновска, а впоследствие предизвика коментари в социалните мрежи за охраната в залата.

"Контекстът на ситуацията, на която се придава характер на непосредствено посегателство срещу г-н Румен Радев, избран за президент на Република България на приключилите избори, е съвършено ясен. Думите и действията на журналистката г-жа Илияна Беновска са оценени професионално и правилно от охранителния състав на НСО, като несъдържащи опасност и неизискващи намеса. В конкретния случай всяко друго действие от страна на охранителния екип на НСО би представлявало белег на ниско ниво на професионализъм и обществено укорим опит за преиграване", се посочва в нея.

От службата уточняват, че за пресконференцията в международния пресцентър на НДК след втори тур на изборите са използвани всички предвидени в закона видове охрана.

Охраната в залата е осъществена от охранителен екип, съставен от опитни и достатъчно на брой служители. Приложени са предвидените в закона средства и способи за контрол - охранително-технически, радиационен, химически и санитарно-хигиенен контрол.

Акредитираните журналисти, гостите, техническият персонал и всички други длъжностни лица с право на достъп до зала 3 на НДК, използвана от международния пресцентър, са преминали през предварителна щателна проверка, включително на пренасяния личен багаж и други вещи.

При проверката не са открити общоопасни средства или предмети, които биха създали реална опасност за сигурността. Хранителните продукти, като плодове и зеленчуци и други вещи за лична употреба, не са вещи, които НСО има право временно да задържа в рамките на мерките за безопасност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Тато преди 7 години
До МучачосИскаш да кажеш бонбонен атентат ? Или имаш предвид ,че е имало бомба ,която е използвана за бомбен атентат? П.П.: Масово неграмотни сте станали уважаеми сънародници.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Мучачос, нали знаеш къде са тиквите, барабар с най-голямата между тях ! Айде споко и приятен ден !
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая Беновска е по - откачена от *** последователи на герберасткия Вожд Бай Буда
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е достоен български мъж, който не хленчи и не се скрива под масата, щото някой искал да му подхвърли ябълка. Естествено, че НСО нямат работа там, ние не сме тъпите американци, дето тръшкат на земята 6 годишни деца, щото имали пласмасови пистолети и изглеждали заплашително. Направо не мога да повярвам, че изобщо се раздухва този въпрос, а Беновска е яко клоун, ама я търпят, щото е жена, а българските мъже са кавалери
44
0
 
12
 
! Отговори
е преди 7 години
Баааси, много ги бива, оправдавайки се, да те удавят в приказки...това се учи някъде...И накрая - няяяма виновниии...за каквото си там и да е било...
43
1
 
12
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Стига глупости.Естествено че президента трябва да бъде охраняван от момента в който стане ясно че е избран!Я погледни дали Тръмп не го пази Сикрет Сървис още от предизборната кампания!Изобщо такава е световната практика и така е логично.Тук НСО и без това охранява какви ли не субекти с пари на данъкоплатците.Макар че всъщност това изобщо не им пречи да не пазят бъдещия президент,особено ако Баце така им е наредил!
42
1
 
19
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Това животно Беновска дали пък не умира от яд ,че не е тя на неговото место?!Ако съм аз ще види интервю на кукуво лято.Мисли си , че е постигнала нещо.Напротив такава простотия не е имало никъде.Нито репортажите и репортажи ни тя пък е жена.Дори въпросите не може да си зададе правилно.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев видя ,че Беновска му подава ябълка,и му даде знак да я хване,затова той стана.Стига сте хленчили за глупости.
40
2
 
11
 
! Отговори
PD преди 7 години
НСО са в обяснителен режим, и даже не се досещат колко са встртани и далеч. Добре, че са попаднали на народ без сериозни традиции в физическо отстраняване на политически фигури.И понеже последните години консултантите и методите на обучение са от западни държави, на пътя се държат безоснователно агресивно, а за обикновени източни хитрости просто не им стига акъла.
39
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е да се знае,когато беше избран Плевнелиев дали е бил оставен свободно да се движи без охрана до встъпването в длъжност.Ако-да,тогава ген.Радев сам ще прецени как да постъпи.Но това не е правилно.Защото,ако някой с психически отклонения например реши да му навреди,тогава какво правим?Нови избори ли?
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А можеше и да не е ябълка!
37
22
 
6
 
! Отговори
НСО преди 7 години
Законите са такива.Радев ще получи охрана,когато подпише,че встъпва в длъжност.Два месеца преди това,той е все още никой!Да си наеме охрана до тогава и да си я плаща.Може да е законно избран,но все още не е назначен на това РАБОТНО МЯСТО.След два месеца може да се откаже да бъде президент,тогава кого сме охранявали.А тази ябълка символизира не само раздор,а както се изрази Радев,че ябълката не е забранен плод..Той отдавна го е опитал.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ябълката на раздора...
35
4
 
33
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Днес Радев като отиваше в президентството- също не беше охраняван. Бог да го пази! Някой не си върши работата. Някой трябва да нареди. Кой?! И защо не го прави?!
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и генералчето го бива. Хвана я от раз. Нема начин да не е хванал така и каката у десно (негово десно) ама това не е толкова важно. Представете си само да я беше изтървал (ябълката). Ах какво лаене от журналята щеше да има.
33
12
 
5
 
! Отговори
Костовист преди 7 години
Ой какой диспут, какая высота, какие хорошие слова вый пишите. А почему они не на руский язык?
32
21
 
12
 
! Отговори
Браво Беновска преди 7 години
Напротииив, тая червена ябълка е най голямата опасност за България. Символиката си е съвсем ясна и тоя кривак Беновска го зададе така както трябва.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, че тарикати, мазно-мазно хортуват, ама нема лошо, след 2 месеца генерала ще ви обясни за "контекстаа на сутуацията, кое изисква и кое не намеса и санитарно-хигиенния контрол.
30
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това се бе случило в САЩ, на Беновска сега щяхме да и палим свещи! Какво става с ценностите?
29
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук изобщо не става въпрос за БеноФска и пресконференцията!Става въпрос за много по-страшни неща,които могат да се случат!Не може някакъв си сулйо-мутра да се движи със сума ти охрана!А държавата да на полага никви грижи за законно избраният си Президент,цели 2 месеца!!