НСО: Ябълката не представляваше опасност за Радев

Друго действие би се възприело като преиграване, смятат от службата
60
НСО: Ябълката не представляваше опасност за Радев
Радев улови ябълката във въздуха. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Националната служба за охрана излезе с позиция за хвърлената към ген. Румен Радев ябълка в нощта на балотажа. Тя беше "подарък" за новоизбрания президент от журналиста Илияна Беновска, а впоследствие предизвика коментари в социалните мрежи за охраната в залата.

"Контекстът на ситуацията, на която се придава характер на непосредствено посегателство срещу г-н Румен Радев, избран за президент на Република България на приключилите избори, е съвършено ясен. Думите и действията на журналистката г-жа Илияна Беновска са оценени професионално и правилно от охранителния състав на НСО, като несъдържащи опасност и неизискващи намеса. В конкретния случай всяко друго действие от страна на охранителния екип на НСО би представлявало белег на ниско ниво на професионализъм и обществено укорим опит за преиграване", се посочва в нея.

От службата уточняват, че за пресконференцията в международния пресцентър на НДК след втори тур на изборите са използвани всички предвидени в закона видове охрана.

Охраната в залата е осъществена от охранителен екип, съставен от опитни и достатъчно на брой служители. Приложени са предвидените в закона средства и способи за контрол - охранително-технически, радиационен, химически и санитарно-хигиенен контрол.

Акредитираните журналисти, гостите, техническият персонал и всички други длъжностни лица с право на достъп до зала 3 на НДК, използвана от международния пресцентър, са преминали през предварителна щателна проверка, включително на пренасяния личен багаж и други вещи.

При проверката не са открити общоопасни средства или предмети, които биха създали реална опасност за сигурността. Хранителните продукти, като плодове и зеленчуци и други вещи за лична употреба, не са вещи, които НСО има право временно да задържа в рамките на мерките за безопасност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е въпросът кой се страхува и кой не.Въпросът е: върши ли си НСО работата или не.Цецка я охраняват две коли. И защо не го охраняват, след като вече е избран?Видяло се, че било ябълка. Всичко може да се направи да прилича на ябълка. Тия от Нсо им плащаме всички заплатите.
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те кияците в тая служба въобще не са наясно какво правят. Но виж, докато пазеха пияницата Нона, на каймакчалан и препречваха пътя на нормалните хора,докато чакаха оная да итрезнее,едно кияче ми удари колата с юмрук. След като му отвърнах подобаващо, месеци след това имаше тъпаси с опели и вестници, наоколо. От което стана ясно че това са еничари,кучета без род и родина. Фърляй му трохи и да джафка, че и карта има непрокопсаника. Добре че президент е военен генерал.
26
3
 
1
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Такова превозно средство използва Йотова.С два двигателя АЛ 31 И!И пак едвам излита!Затова в БСП се водят преговори за покупка на двигатели от Еарбъс А380!Партийните експерти са пред голямо затруднение относно монтажа към корпуса на превозното средство!Изходът от ситуацията е неясен.
25
14
 
15
 
! Отговори
свидетел преди 7 години
Гледах репортажа по телевизията.Видя се,че е ябълка още преди да я хвърли.Само Нинова и Йотова се стреснаха.Генералът стана за да я хване.Ами да се доверим на погледа на летеца.А,че червените бабички се страхуват и от сянката си-факт.Гузен негонен бяга-народът си го е казал!
24
1
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
много е хубаво още че терористите не са набелязали България и всичко е само шум за да може така да говорят нашите охранители па и "професионалисти", че вземе да се окаже някаква ситуация и да видим кой какво виновен! то филмите добре помагат на фантазията да се развива :)
23
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да питам,просто така!Що за държава е това?!Законно избраният Президент,няма да има държавна охрана до 22 януари 2017 година?!Та просто се чудим,що за държава е това?!
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обяснението е потрес. Точно в стил Борисов.Ми те охраната били толкова гениални, че като видели, че нещо е хвърлено по Президента веднага се досетили, че то е безопасно. И затова не реагирали.Когато Боко пътува от Банкя за Центъра на кръстовището преди тунела чакаме по петнайсе минути и повече и не може пиле да прехвръкне.
21
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приложени са предвидените в закона средства и способи за контрол - охранително-технически, радиационен, химически и санитарно-хигиенен контрол........................още не е встъпил в длъжност и почнаха да го пазят от всенародната любов. нинова,защо не застана с гърдите си пред него да го опазиш от ябълката на беновска ?
20
0
 
33
 
! Отговори
бай хуй преди 7 години
туй куку, журналистка лийй? бах мааму!
19
2
 
13
 
! Отговори
фффф преди 7 години
До гтфчервена граната метнала партизанката БенОФска, требаше ятакът ДикОфф да се пльосне самоотвержено върху нея, накрая охраната да изпроводи и двете черешки на джурналистиката, та да чуем и другите въпроси, макар че конферансието очевидно не си пада много по свободното слово извън протокола
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглостта на журналята е безгранична. Лъжите дето публикуват са безнаказани. Каква по голяма слободия.
17
2
 
7
 
! Отговори
до кучколюба преди 7 години
Едва ли в хола им е отишла да им прегази песа с джипа си.Кучкарите трябва да се научат че мястото на песовте им не е развързани по улиците.Дано ги е осъдила.
16
2
 
24
 
! Отговори
гтф преди 7 години
До БРАВОми ако не беше ябълка, едва ли по време на летежа може да определиш какво е ... пък и в днешно време може доста неща да се направят, като ябълка, особено като тези от големите хипермаркети - пластмасовите.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тия станаха, като МВР-то само позиция и статистика в
14
0
 
31
 
! Отговори
до Даола преди 7 години
А аз се сетих най-напред за ябълката на мащехата на Снежанка, понеже Беновска много напомня на нея :D
13
0
 
39
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Анонимен 4 -Джип ли кара Беновска??? Аз пък си мислех че ползва метла...
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беновска , такова нагло ... няма.
11
2
 
37
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
"Беновска пита".Не ви ли звучи като заявка за последна инстанция. Егати самочувствието.Така е като има кой да я търпи в ефира.
10
3
 
12
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Тази ябълка е нещо като ябълката на Нютон - символът е позитивен !
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беновска, добре ,че я показват по телевизията след 22 часа. Да не плаши децата.