Болниците в ступор – нямат идея как да регистрират

От НЗОК не дали инструкция как да се приемат пациенти
22 ное 2016 12:00,
67
Болниците в ступор – нямат идея как да регистрират
Снимка: архив, Bulphoto

От НЗОК няма инструкции как да се приемат пациентите, след като Върховният административен съд спря действието на Наредбата за прием с пръстов идентификатор.

Още по темата

Това коментира пред БНР д-р Михаил Зортев, прокурист на АГ болница "Света София".

В болницата продължават да регистрират и по двата начина - и с пръстов идентификатор, и с лична карта - за по-голяма сигурност.

"Малко по-трудно се случва, но поне да сме сигурни, че няма да имаме проблем Касата да ни заплати дейността, ние продължаваме да работим по този начин", допълни той.

По думите на д-р Зортев със старта на системата е имало големи очаквания от страна на Министерството, но пациентите се изнервяли при взимането на отпечатъците, а дейността на служителите в лечебните заведения - се усложнила.

От Здравната каса все още няма коментар по решението на ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 7 години
За две седмици 15 милиона по малко платила НЗОК с пръстовите отпечатъци. Лъжа е че било срив на системата, от 36 хиляди случая само 384 не дали отпечатъци. Нормално като процент. Ако се окаже, че системата е рационална какво правим с Москов? ВАС и той съучастник с критикарите - лекари който безнаказано източват пари от касата. Те са най-яростните противници, защото няма да могат да крадат с новата система. Разваляме нещо хубаво и изгодно за хората. Нима не се вижда и осъзнава?
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da opitat s 3 imena i EGN .
51
0
 
4
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Да има и вариант за пълна осигуровка - ако си осигурен да не плащаш нищо допълнително на място. Не като сега - уж осигурен, но пак сума ти пари оставяш в болницата. Така се точи и касата - това не покривала, онова не покривала - вземат ти паричките и после те пишат болен от хиляда болести и вземат и още толкова от касата.
50
0
 
2
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Ясно е какво трябва да се направи - парите да следват пациента. Всеки да има лична осигурителна партида в частен или държавен фонд. Издава се картонче с чип, като дебитна карта. Отиваш на регистрацията - даваш картончето, чете данните, вкарваш пина и тегли. Бързо и лесно. Няма половин час писане както сега или тия *** отпечатъци.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПетковКогато крадат безнаказано - къде е прокуратурата! Когато ги подхванат за далаверите - защо ги разпитвали! Или когато разпитват нашите е зле, а ако са на скамейката другите - всичко е ОК? Ало, Гражданите за Европейско развитие! Къде сте я учили тази демокрация?
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те да вземат да започнат да лекуват! Един спира санирането, друг пратил болниците в ступор .... Де сопа, де!
47
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Как да реагират? Как да реагират?Да махат рептилските отпечатъци!!!
46
0
 
1
 
! Отговори
Пука ми за вас.... преди 7 години
Колко хора са се спасили от рак ,бе....ха,ха,хаааааааа...МИСЛИ ТИ!
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пука ми за вас.. Глупости ! А ако те пипне рак ,ще започнеш да разчиташ на Бог .Мисли с главата си !
44
0
 
2
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ ,БЕ.. преди 7 години
ВСИЧКИ ---СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ .....И ТО--- ВСЕ ЧЕРВЕНКИ!УМИРАТЕ ЗА "ДЪРЖАВНОТО" --ЗАЩОТО ОТ НЕГО МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ , А ОТ ЧАСТНОТО НЯМА КАК /..чупят ръчички../СЪЩО КАТО С БДЖ-то:...от 20-г. ВСЕ ФАЛИРА ---И ВСЕ ИМА КВО ДА СЕ КРАДЕ ОТ НЕГО ...ХА,ХА,ХАААААААИСТИНАТА Е ЕДНА:ИСКАТЕ ПАРИ ----АМА ДА "НЕ РАБОТИТЕ" ....И ДА ИМА "КВО ДА СЕ КРАДЕ"... !
43
0
 
3
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ ,БЕ преди 7 години
ВСИЧКИ КРАДЕТЕ ...НЕ САМО ЛЕКАРИТЕ!ВСИЧКИ КРАДАТ---ЗАЩОТО ТОВА ВИ Е НАВИК ОТ СОЦА..."Ние ги лъжеме че работиме --Те /комунистите/ ни лъжат че ни плащат"!И...КАК ЖИВЕЕХТЕ ТОГАВА, бе -------КАТО КРАДЯХТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ..материали , пари , дефицитни стоки , валута ...че и "работно време"---ЗАЩОТО МАСА ХОРА , САМО СЕ "ВОДЕХА НА РАБОТА"--И ПОЛУЧАВАХА ПАРИ И ЗАПЛАТИ ПО СПИСЪК!ТОВА ВРЕМЕ --НЯЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НИКОГА!ЗАЩО ЛИ?ЗАЩОТО: --КОЙТО МОЖА ...СИ ВЗЕ СВОЕТО--А ,КОЙТО СПА.....СЕГА РЕВЕ..хахаха
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бре какво се чудите, накарайте го този Москов подобно на Волен, да търка общественно полезно 6 месеца коридорите в някоя болница да изтрезнее. Тоя срам ще му държи влага цял живот.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свекър ми е с инсулт. Наложи се да ходи в болница за изследвания. Приеха го и след 3 часа го пуснаха да си ходи вкъщи със свекърва ми ... с условието че след 5 дни ще дойде за резултатите и да сложи отпечатък за изписване. И какво? Наистина ли мислите че са спряли да точат касата? Хората не смеят да се оплачат защото вече има страх, че докторите няма да им дават направления! Всички го знаем, всички имаме роднини!
40
1
 
10
 
! Отговори
Обратното преди 7 години
Ако искате да хванете шеф на болница или лекар който краде, обвинявате невинните болни хора, държите се с тях като с престъпници и ловите истинските престъпници, ВЕРНО ЛИ? Имаше един страхотен театър за Стефан Стамболов, в който великият В. Михайлов каза: Честните хора живеят зад решетки като престъпници, а престъпниците се разхождат свободни и ненаказани. Здравната реформа с отпечатъците ми прилича точно на това! Старците - престъпници, а престъпниците - без проблем, кандидати за президент.
39
1
 
3
 
! Отговори
От ФАЩ с любов! преди 7 години
ФРУ на Фащ има специализирана програма за ловене на нелегално влязли в Хамбургерия. Познайте каква е системата? Пръстови отпечатъци в болниците. Системата не е вкарана, тъй като нямат точна оценка на отклика в обществото и до каква степен това би събудило гражданско недоволство. А сега някой сеща ли се коя държава спечели зелената карта да бъде бялата опитна мишка на ФАЩ? А между другото и фирмата с пръстовите скенери спечели едни големи пари. А за конфиденциалните данни да говорим ли?
38
1
 
8
 
! Отговори
Айфона е личен ! преди 7 години
До Да попитам....Пръстовият отпечатък в телефона е Локална функция в телефона . Не се подмята по мрежата и сървъри обслужвани от частни знайни и незнайни фирмички ! Днес ги има утре ги няма.Освен това сме задължени по ЕС право да бъдат сувместими системите ни с целия ЕС. Но пък далаверката мина .пито платено . По късно нова система Правилната надявам се електронна здравна карта или пък в личната карта.
37
4
 
3
 
! Отговори
Да ви светна: преди 7 години
БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ ---НЕМА НИКЪДЕ.....нито дават ЗДРАВЕ -ЗА "БЕЗ ПАРИ"!"ЖИВЕЙТЕ БЪРЗО ---И УМИРАЙТЕ КРАСИВО"-----като партийни членове на БКП!Партията ше ви направи ,"безплатен паметник".....КАТО НА АБПФК..!
36
6
 
1
 
! Отговори
Пука ми за вас.. преди 7 години
ИМАМ СИ ПАРИ ПО СМЕТКА В БАНКАТА .....И МИ ДРЕМЕ ЗА ЗДРАВНАТА ВИ КАСА!КОЙТО Е МЪРЗЕЛ И ***-----ДА ЧАКА НА ДЪРЖАВАТА !АЗ--РАЗЧИТАМ НА СЕБЕ СИ!!!
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да хванат крадците и да ги осъдят. Но не искат! Защото пръстовият отпечатък нищо не решава! Болните са си пак вкъщи. Парите пак си текат, където трябва.Такова гнусно нещо - да си плащаш и да те третират като т.ъ.п престъпник, може само в абсудистан да се случи.Какви пари получават застъпниците на позорното решение, защото никак не вярвам да си плюят по човешкото достойнство без заплащане.
34
3
 
10
 
! Отговори
Бойко спиш преди 7 години
С години , години, години, години, години наред, ще се възстановяваме от министрите на ГЕРБ ! Кашите които сътвориха Москов, Кунева, Лиляна Павлова и др. няма скоро да се оправят , едно поколение е обречено заради управата на ГЕРБ ! Дано в затвора да ги видим най-накрая раирани , че да се усетят малко какво причиниха на тоя народ !!!