Общежитие от морски контейнери – дом за шампиони

Сградата ще приюти спортните надежди от столичното 153-то училище
23 ное 2016 21:12, Анисия Иванова
5
Общежитие от морски контейнери – дом за шампиони
Снимка: Bulgaria On Air

Първото общежитие, изградено от морски контейнери, посрещна своите обитатели. В иновативната сграда ще живеят бъдещите ни спортни надежди от столичното 153-то училище.

Многократни републикански шампиони с редица медали от европейски първенства по бокс. Запознайте се с Даниел и Мартин. Младите спортни надежди са съквартиранти в новото общежитие, построено, за да отговори на нуждите им.

Момчетата споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че общежитието за тях е идеално и много се радват, че го има. Доволни са от факта, че училището и залата са в близост до новото място, в което живеят. Младежите се радват, че няма да им се налага да плащат квартира, а и намират за доста забавно съжителството с други спортисти.

Общежитието отваря врати в началото на новата учебна година. Там ще учат всички ученици, които не са родом от София. Новата сграда е проектирана и построена безплатно за бъдещите спортни надежди.

Това би било обикновено модерно общежитие, ако не знаехме предисторията. Двуетажната жилищна сграда е изградена от 12 морски контейнера, малко позната технология у нас, но наложила се зад граница.

Архитектите планират да изградят и нова 6-етажна сграда, където да се настанят студенти или социално слаби хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАз мога да те свържа с хората
3
0
 
5
 
! Отговори
Виленита преди 7 години
Добра идея
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята е добра, да видим колко ще просъществува и как ще еволюира в практически вариант. Навремето беше пълно със спортни бази, като храненето и възстановяването им беше на високо ниво. Бъдещето ще покаже дали обитателите са за там.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От къде може да се сдобием и ние с такива контейнери и колко струва бройката?