Борисов в Харманли. Въдворява ред

Внимавайте с призивите за саморазправа, предупреди той
Обновена: 25 ное 2016 06:53 | 25 ное 2016 06:50, Петя Славова
335
Борисов в Харманли. Въдворява ред
Снимка: архив, Булфото

На всички, извършили вандалски действия в бежанския лагер в Харманли, ще бъдат повдигнати обвинения. Това увери премиерът в оставка Бойко Борисов, който спешно пристигна в лагера в Харманли след възникналите безредици тази вечер.

Още по темата

Борисов призова да бъдем внимателни, когато някой призовава за физическа саморазправа с мигрантите след бунта, защото по думите му мрежите на ИД много внимателно следят и Facebook и това, което излиза по новините.

"Обикновено там, където възникнат такива остри сблъсъци, винаги има терористичен акт, винаги се задействат спящите клетки", предупреди той.

"Такива, които се правят на големи герои, да знаят, че след подобно поведение могат да изложат на риск огромни маси от населението", допълни той.

"Засичаме едновременни действия в Европа и тук. Трябва да бъдем много внимателни", настоя още той.

Според него е възможно бунтът да е организиран отвън. Като аргумент той посочи факта, че самите мигранти са пуснали снимки в социалните мрежи. "Всеки от тях държи мобилен телефон", отбеляза Борисов.

"С голямо притеснение знам как гледат телевизия, влизат в интернет и задействат своите клетки", изтъкна Борисов.

"Тази нечовешка война, която се води в Сирия и в арабския свят, доведе до истинско бедствие. Няма сила, която да спре бягащите от войната хора, това е съдбата на Европа", допълни министър-председателят в оставка.

Той съобщи, че бунтът е предизвикан предимно от афганистанци. "Афганистанските групи биеха сирийците, за да излизат да се бунтуват", заяви той.

По думите на Борисов 250 полицаи и жандармеристи е трябвало да усмирят многократно по-голяма група. Той уточни, че го казва, защото е убеден, че в следващите дни ще се говори за полицейско насилие и превишаване на самоотбраната и ще се пита защо са използвани гумени куршуми и помощни средства. Борисов допълни, че това е разписано в закона в случаи на масови безредици.

"Вътре няма нито един прозорец здрав", изтъкна премиерът в оставка. Той е разговарял е с главния прокурор и веднага започват огледи от следователи и прокурори. "На всички, които са извършили вандалски действия, ще им бъдат повдигнати обвинения", увери Борисов.

Премиерът обяви, че през декември започва екстрадицията, като вече има поръчан самолет за Афганистан. Петима души ще се опитаме да ги екстрадираме веднага по линия на националната сигурност.

"Другите, които са нарушавали обществения ред, ще са от първите екстрадирани, а дотогава ще бъдат преместени в лагери от затворен тип", увери той.

Засега няма да се търси отговорност от ръководството на центъра и от Агенцията за бежанците. 

Общо 24 полицаи са ранени при бунта на мигрантите, а задържаните са над 200 чужденци. За овладяване на напрежението силите на реда използваха водни оръдия.

Няколко групи от чужденците се опитаха да напуснат бежанския център и се насочиха към изходите му, но органите на реда им дадоха сигнал да се върнат назад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
3
 
! Отговори
аа преди 7 години
Бойко го уважават мигрантите, 2 думи няма, ако можеше и така лекинко да го заобиколят на път за заветната Германия...
206
1
 
7
 
! Отговори
Маг преди 7 години
Не е само бандитко,а и крадливко и голем лъжльо.Не му верваите напролет пак шута и да го нема.
205
1
 
9
 
! Отговори
Бандитко съветва да преди 7 години
Бандитко съветва да ни е страх от тероризъм. Той ги пусна тук по нареждане на изкуфялата Меркел, сега съветва да ги траем. Вместо да ги товари на кораби и самолети и да ги връща от където са дошли, то прокарва глобалистка политика на Меркел и Брюксел. Герб да се махат от властта напълно. Ако Атака е за освобождаването ни от Ислямското нашествие нека гласуваме за тях.
204
1
 
11
 
! Отговори
Бандитко оградата не преди 7 години
Бандитко оградата не построи вече повече от година. С доброволски отряди щяхме да я построим за 2 месеца ако имахме водачи. Нашите водачи Бандитко и Предатели грам достойнство нямат. ... На тях им плащат от Вашингтон и Брюксел да леят Русофобия. Това е тяхната мисия в България. Да прокарват омраза към Русия, която ни е освободила от Турското Ислямско иго. .... Сега пак ислямисти идват, и ние сами трябва да се освобождаваме. Бойко и компания искат да ги настаняват за неопределено време.
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.. "това е съдбата на Европа"би трябвало да означава само едно"или съм безкрайно ***"или"това e планирано от предателите на Европа и плановете са толкова напреднали,че де факто е невъзможно да бъдат спрени"
202
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войните в арабският свят се водят за израел ,Либия бе разрушена от нато базирано на лъжи, а т.нар.спящи клетки са ДИРЕКТНА ОТГОВОРНОСТ на предателите на Европа,които УМИШЛЕНО пускат хора без документи.Т.нар.идил са наемници на наркотици и заплати и когато Русия ги запука се дигна вой и воня до небето от слугите на планирания световен сатанистки ред под световно правителство и една световна сатанистка религия преследваща християнството.
201
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЙКО,не се ли справиш с мигрантската вълна ГУБИШ и парламентарните избори-не разбра ли!
200
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиера е със свалени *** пред няколко хиляди незаконни мигранти и зове за толерантност,защото имало спящи клетки на ИДИЛ,които само това чакали.Бойкоооо,не се ли страхуваш повече от спящите клетки на българите,които вече се събудиха и затова ти повече власт няма да видиш.Не ни трябват страхливи управляващи.
199
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този още не разбира, че е ТОТАЛНО мразен. Един Човек приживе те предупреждаваше, че ще бъдеш размазан от разгневени българи! Това ли искаш Мутро, нагла? Това ли искаш? Хващай първия самолет, заедно с твоите бандити и изчезвайте нанякъде, защото много ГНЯВ се е насъбрал към вас! Същото важи и за Сталинишев и компания, които също не искат да сме "ксенофоби"!
198
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
виновникът вика дръжте виновника .бокови щуротии.унищожителят на българската държавност
197
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен220 Коментарът Ви е точен.
196
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен: Много точно определение-Поздравления!
195
1
 
15
 
! Отговори
Цвинокио преди 7 години
,,ИД следи Фейсбук ,, предупреди ОНЯ ,който непрекъснато ни плаши !
194
2
 
18
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 7 години
До НиколайАми с министър като Бъчварова и главен секретар алкохолик-толкова...
193
2
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Тоя удари дъното -да самоорганизираш бунт на амуджи срещу собствения си народ ! Престъпник !!!
192
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз мисля да се връщам в Англия, тук нЕма смисъл да се раздаваш, вече го знам със сигурност, заеми, с които не се направи нищо смислено за развитието и подобрението на страната, а потънаха някъде, "незнайно" къде не мисля да връщам!
191
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пак да попитам, този път цензурирано, защо в Англия Камерън след като подаде оставка Тереза Мей веднага го замести, а тук все още се ослушваме, въртим, сучем и се правим, че се махаме от управлението и даваме път на следващите да дойдат да продължат да крадат, както всички досега, които са били във властта за тези 27 години фалшив преход от олиг*френизъм към разум?
190
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
снощи отивам на фризьор,та тя ми каза-е айде ще те взема,като за последно.питам защо,а тя ми казва-край,заминаваме,цялото ми семейство,продадох къща,салон,мъжът ми напуска полицията и заминаваме в германия без мисъл за връщане..та..питам се,аз бях в чужбина 10 години и се върнах по лични причини,но ще си замина пак-по държавни причини.всеки ден хиляди напускат дом и семейство-ПИТАМ ЗАЩО,ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА?ЗАЩО НЕ ВДИГАТ СТАНДАРТА?
189
1
 
17
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Бряяяях, въдворява;))) Да не е взел сопата и лично да ги подпукал, фанал и издърпал ушите? Борисов отива в Харманли да сърба чорбата, която сам е надробил с подлизването на Меркел и подгъзуването на Ердоган. Да му пожелаем успех!
188
8
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Баце се е заел лично да упражни уменията си по бойни изкуства, като разхвърля малко развилнели се мигрантчета. В държава като нашата държавниците трябва да са точно като него.