Ауу, отвратително дете! Ще те оскубя! - възпитател в детска градина

Шокиращи записи в забавачница във Варна
Обновена: 30 ное 2016 20:56 | 30 ное 2016 20:30, Петя Славова
49
Ауу, отвратително дете! Ще те оскубя! - възпитател в детска градина
Снимка: архив, Булфото

Сигнал за фрапиращо отношение към деца в детска градина във Варна. Медицинска сестра е отстранена от работа, след като аудиозапис разкрил обиди и заплахи за физическо насилие в яслената група. Записът е направен от родители на едно от децата, съобщава Нова тв.

"Не мога да издържа вече! Спирай, спирай! Аууу, отвратително дете! Млъкни де! Млъкни де! Щураво дете!", крещи медицинската сестра към детето.

"Докато не млъкнеш, няма да спра да те тупам по устата! Лайнарка мръсна такава! Направо не мога да издържам! Ще ти оскубя косата! Отвратително говедо! Отървали са се от теб вашите!" 

Фрапиращите обиди са от аудиозапис от яслена група в детска градина "Морска звездица", твърди майка на едно от децата. Тя сложила записващо устройство на 2-годишното си момиченце, за да разбере защо то плаче и не иска да ходи на ясла.

Детето започнало да посещава детската градина в началото на октомври и скоро след това започнало да се буди нощем и да плаче. Това разказва във Facebook профила си майката Кремена Гинкова.

"Първоначално го отдадох на периода на адаптация, но състоянието ѝ се влоши. Всеки ден питах сестрите от яслата как е, какво става, споделих им проблема. Казаха ми, че там е спокойна, че всичко е наред и сигурно това ѝ поведение не е заради яслата. Бях чувала оплаквания от други родители, че децата са системно наказвани и "пошляпвани". Затова реших, че трябва да разбера какво се случва в яслената група. ПОТРЕСЕНА СЪМ!”, пише Кремена Гинкова във Facebook.

Следват десетки коментари на възмутени родители. Майката подава жалба в детската градина. Записът е предоставен и на общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
chuguna преди 7 години
Евала на майките които подават сигнали и слагат камери
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАХНЕТЕ НЕЗАБАВНО ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ- ТЕ НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ЗАЩИТЕНИ В ХАРТАТА НА ДЕТЕТО- ИЗВЕЖДАТ СЕ ДЕЦА ОТ ИНСТИТУЦИИ, А СЕМЕЙСТВАТА СЕ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ДЕЦАТА СИ - ТОВА Е НЕХУМАННО, НЕЧОВЕШКО ДА ОТДЕЛИШ ДЕТЕ НА 1/3 ГОДИНИ, А СЛЕД ТОВА ДА ПИТАШ АМА ЗАЩО ТАКА- ЖИВОТНИТЕ НЕ ПРАВЯТ ТАКА БЕ СКЪПИ МАЙКИ- ДЕЦАТА В КЪЩИ- КАКВО Е ТОВА СУТРИН ОТ 6 ЧАСА ВЕЧЕР ДО 18 30 ЧАСА.
28
2
 
2
 
! Отговори
А-я преди 7 години
До БастунаВсеки служител подписва доброволно трудовия си договор. Да обиждаш по този начин дете, както и да го малтретираш, е признак за липса на човечност.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Налице е престъпление, което следва да се установи от съответните органи и престъпникът да претърпи предвидената по НК санкция. Плюс дисциплинарно уволнение.А във всяко детско заведение следва да има постоянно работеща камера, като записите от нея да могат да се изискват при съмнение за осъществен тормоз и други противоправни прояви. В противен случай нагли престъпници ще продължат да тормозят децата и близките им.
26
4
 
11
 
! Отговори
Четете преди 7 години
Става дума за ясла, какво възпитание, там са почти бебета. Аз разбирам разглезени деца, ама това са две, максимум три годишни деца. Какво възпитание очаквате от тях, помислете малко. Просто тази работа не е за всеки, както между впрочем това се отнася за всяка една професия.
25
3
 
8
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
Какви човешки права ти нарушават.А на местата където работят под постоянно видео наблюдение какво им нарушават.Например банки,търговски обекти,бензиностанции и много други.А човешките права на децата?
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тези възпитателни ,когато са били малки са били възпитавани по макаренковски..
23
28
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
Да сложиш микрофон на 2 годишно дете? Законно ли е? Дали в къщи родителите не избухват понякога? Не защитавам сестрата, но има всякакви разглезени деца и като са 20 е малко трудно да си спокоен цял ден.
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В детските заведения освен видео наблюдения, трябва 2 пъти годишно да се провеждат и психо тестове за ръководство, лелки и сестри.
21
9
 
18
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Истински надпис в детска градина:" Не вярвайте на всичко казано от децата ви за нас, както ние не вярваме на всичко казано от тях за вас"Без коментар!
20
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случи ли се подобно нещо с моето дете от тази ,,възпитателка'' човек повече няма да стане.След това ако иска може да ме съди,нейно право е.Ако ме осъди ще лежа колкото трябва.
19
5
 
18
 
! Отговори
Иванчо Пенчев преди 7 години
И аз се чудя защо изперкват хората. Всичко е чудесно в държавата, просто живеем в свобода, равенство, братство, всички са възпитани, доброжелателни, не сме най-бедни и бързо намаляващи и въобще...Чудна работа. А и родителите и децата са така мили, спокоини, интелигентни, виж даскалята нищУ нИ стрУАТ.
18
8
 
5
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонименнарушават ми човешките права с камерите,не съм престъпник,просто гаден избор на професия
17
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верятно детето е отвратително лигаво, родителите не биват, после лелите в яслите им виновни , детето си е заслужило , то като гледах майката, и тя една разглесена кифла
16
5
 
32
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
А на запад възпитателките и учителките защо не изперкват? Защо поведението им е спокойно и търпимо към всички прояви на децата - това са ДЕЦА в ясла и да каже някой, че били разглезени, невъзпитани и т.н си е пълна глупост!-------------------Познавам поне три семейства, които се върнаха от САЩ, за да си отгледат децата тук. На едно от семействата детето е определено като хипер активно и ги задължавт да му дават хачета иначе идват социалните в играта... така че аре по спокойно със сравненията.
15
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
искахте демокрация - живейте в нея
14
16
 
14
 
! Отговори
димо преди 7 години
много от тези възпитатели са възпитаници на късния тоталитарен социализъм - т.е. те възпитават бъдещи роби в епоха на след-ядрен холокост - т.е. не хора, а чудовища и страдалци,отхвърлете ги, но първо отхвърлете мръсните кръвопийци които ги оглавяват и ни грабятщо е държавен служител в България = полицаи, данъчни, местна администрация , много учители и лекари - това е инструмент на геноцида - време е Българино, стани и Бий!!!!
13
5
 
16
 
! Отговори
До 17 преди 7 години
А на запад възпитателките и учителките защо не изперкват? Защо поведението им е спокойно и търпимо към всички прояви на децата - това са ДЕЦА в ясла и да каже някой, че били разглезени, невъзпитани и т.н си е пълна глупост! Камо ли да бъдат порицавани или бити. А после се чудят някои защо на запад децата имат високо самочувствие. Защото никой не им го смачква от най -ранна възраст, а се работи точно в посока да се стимулира самочувствието и самооценката на децата, за да се справят добре в живота. А у нас се прави точно ОБРАТНОТО!
12
10
 
5
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Моля, изяснете каква е служителката.Мед. сестра ли е или детска учителка.Това се две различни професии.Как е направен записа???????????Това малко същество е много умно.
11
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, тези думи на възпитателката са си наистина скандални, но е съвършено вярно, че има много гадни, разглезени, егоистични, зле възпитани и ужасно шумни деца

Спонсорирани публикации