Млад актьор спаси живота на зрител в Народния театър

Дарин Ангелов помогнал на мъж, който си глътнал езика
9 дек 2016 09:22,
25
Млад актьор спаси живота на зрител в Народния театър
Снимка: Facebook

Актьорът Дарин Ангелов спасил живота на зрител по време на постановка в Народния театър. Това съобщиха в социалните мрежи хора, станали очевидци на постъпката на талантливия артист, a от театъра потвърдиха за случилото се пред "Телеграф".

В неделя на 4-ия етаж на Народния се играла постановката "Дългият път на деня към нощта". В разгара на спектакъла Дарин дочул похъркване сред публиката. Първо си помислил, че някой е задрямал, малко по-късно отново чул същите звуци.

Започнал да оглежда зрителите, докато погледът му не се спрял върху 46-годишен мъж, който си бил глътнал езика. Дарин веднага се втурнал към него и понечил да му извади езика, но пострадалият инстинктивно му захапал дланта. Тогава Дарин свалил колана от панталона си и така успял да извади езика на мъжа.

От театъра извикали линейка. На входа е залепено благодарствено писмо от директора Мариус Донкин към Дарин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Изумен съм от злобата ,която се лее тук.Разни *** мрънкат и умуват,вместо да отдадат почит и да похвалят човека.Искам да попитам всички тези *** дали така щяха да мърморят,че виждаш ли не му била това работата на човека,ако зрителя беше техен роднина?Що *** народ..
20
0
 
0
 
! Отговори
До Зъболекаря преди 7 години
Като дойда да се кача на новата кула на плажа (през юли още не беше отворена), ще мина и за пломба с намаление!
19
0
 
0
 
! Отговори
Зъболекар в Англия преди 7 години
До АнонименБрайтън,Великобритания - там е кабинетът ми :)
18
0
 
0
 
! Отговори
Относно 21 преди 7 години
Олеле, тук и вуду-шамани с карфици взеха да дават първа помощ!Я се опитай да си пробиеш езика с иглата на катарамата и ни кажи как се справяш. Да не забравиш да си сложиш в устата и дренаж за кръвта, както и да звъннеш предварително на 112!
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми не знам колко разбират разни зъболекари и други драскачи тука или в Англия, ама аз примерно съм чувал, че трябва да набодеш езика с нещо, за да го извадиш. Даже да е вилица, безопасна игла или каквото ти попадне, щото иначе е по-зле, човекът се задушава и край. Та може шипа на катарамата да му е забол, що пък не?
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина не мога да разбера, как се сваля колана и се вади езика. Тая технология нещо ме озадачава.
15
2
 
2
 
! Отговори
Фръндере, преди 7 години
при епилептичен припадък човек действително е в безсъзнание, но не си гълта езика и НЕ МОЖЕ да те захапе.Виж при епилептичен гърч (предшестващ припадъка), той е в съзнание и е много вероятно да те захапе, ако направиш глупостта да си пъхнеш пръстите в устата му. Затова единственото, което се прави при гърч, е да не го пипаш, а само да разчистиш наоколо, за да не се удари в нещо. И да извикаш Спешна Помощ.
14
0
 
6
 
! Отговори
До Алекс преди 7 години
И теорИтично, и прИктически е прав. Тонът му е адекватен, като за неадекватно написаната статия. Истината в случая е една, без значение дали ще я изкрещиш или прошепнеш.Капакът на динамото не ни интересува и няма отношение към въпроса.
13
4
 
0
 
! Отговори
Дръндер преди 7 години
До Анонимен 11Това са глупости. При епилептичен припадък човек е в безсъзнание и може да си глътне езика и да те захапе!
12
5
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До Зъболекар в АнглияТеоритично си прав. Тонът ти е обаче е все едно сам Господ е слязъл да обясни на невежите нещо елементарно. Ти дали си толкова знаещ по въпроса с колите примерно или не знаеш под кой капак е динамото? Една идея по-възпитано държание и ти гарантирам, че 200% повече от четящите ще обърнат внимание на коментара ти и ще им бъде полезен.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТо според журналистите мъжете са млади до 45, а като става въпрос за жени и на 20 години вече са стари.
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На човек в съзнание езикът не може да пропадне назад към гърлото.А човек в безсъзнание не може да те захапе.Всеки, който е изкарал курс за Първа помощ знае, че в устата на пострадал не се бърка, освен ако няма там чуждо тяло и човекът е в безсъзнание. Така че написаното няма общо с истината.
9
0
 
30
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Момчето няма вина за неграмотността и начина на изразяване от журналиста!! Браво за куража да вземе инициативата пред незнаещите около потърпевшия! Зная го от собствен опит, където мед сестра в детска градина, се оказа неспособна да даде първа помощ на пострадалото посиняващо дете!
8
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е новата мода сред нашите "звезди" за създаване на шум около тях - първа помощ на случаен човек. Всяка седмица излиза по една такава новина.А "гълтането на езика" е тотална глупост - бабешко обяснение на това, което зъболекаря обяснява по-долу.П.П. Зъболекаре, къде ти е кабинета и скъпо ли взимаш?
7
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 7 години
Браво на Дарин, ама зрителят сам ли е бил в салона?&)
6
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение какво точно е направил (технически). Важното е, че е запазил самообладание и е бил достатъчно смел да се намеси и да помогне. Повечето хора не се месят, за да не бъдат после обвинени. Браво на момчето! Поздравления и за родителите му, че са възпитали един достоен българин.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко супер и браво на момчето, но не ми става ясно (поне не разбирам) колана, каква роля е изиграл като е махнат. Наистина не разбирам как едната му ръка е захапана с другата сваля колана и кво става.
4
9
 
22
 
! Отговори
Зъболекар в Англия преди 7 години
Пълна тъпотия. Гълтане на език няма. Езикът пропада назад,защото спада тонусът на мускулуатурата му.Н не се вади с ръце,защото няма нищо за вадене,дори и д аимаше - влажен език няма как да хванеш, опитайте с вашия си език да го задържите с пръсти.Главата се изпъва назад, а вратът се вдига нависоко , тогава тя пропада и се освобождават горните дихателни пътища. Стига сте писали глупости.
3
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как по-точно се гълта езика , може ли някой да ми обясни ?
2
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 36 млад актьор, хм?! Автора на 100г ли е?