In memoriam: Отиде си Човекът парламент Гиньо Ганев

Той почина на 88-годишна възраст
18 дек 2016 11:25,
97
In memoriam: Отиде си Човекът парламент Гиньо Ганев
Снимка: Булфото, архив

Почина Гиньо Ганев. Тъжната вест съобщиха негови близки, цитирани от БНТ.

Гиньо Ганев издъхна на 88-годишна възраст. Беше известен като "Човека-парламент", тъй като беше народен представител в 8 поредни Народни събрания - 3 преди 10 ноември 1989 и 5 след това.

На 13 април 2005 г. е избран от 39 Народно събрание за първия национален омбудсман на Република България.

Гиньо Ганев е роден на 2 март 1928 г. в Бургас. Завършва Юридическия факултет на Софийския държавен университет. След това се жени за дъщерята на първия министър-председател на България след 9 септември 1944 г. Кимон Георгиев, Мария.

Носител е на орден "Георги Димитров", а по повод 75-ата му годишнина президентът Георги Първанов го удостоява и с орден "Стара Планина".  

Поклонението ще бъде на 21 декември, сряда, от 13 ч., в храм "Св. Неделя".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
10
 
! Отговори
иван преди 7 години
най -после се отървахме от един парламентарен навлекда се надяваме че политиката ще се отмирише след този
66
4
 
1
 
! Отговори
Учител преди 7 години
До Анонимен 70 Да... най-интересно е когато един *** поправя друг такъв. Айде марш във втори клас да учиш за запетайките.
65
2
 
18
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
дребен търгаш и реститутор - ще остане в историята с тъпизмите си:"Моля народните представители да влезнат в залата, а не обратното" - Гиньо Ганеви пр. позабравил сам останалите му бисери
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то всеки умира, ама лошото е че на мястото на един изедник идват други 10. И къде побеждава доброто на тоя свят.., е го как е живял 88г, няма един коментар да не показва какво е заслужил с живота си, а на него не му е пукало изобщо. А достойни хора не доживяват и едвам свързват двата края.
63
2
 
19
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Професионелен лапач през целия си живот на номенклатура!
62
4
 
14
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Честито на народа: още един червен обесник по-малко! Това е хубав ден за българската демокрация но тъжен- за червените мракобеси и продажници! Господ праща право в Ада б-окл-уц-и като този,които цял живот са продавали народа си на чужденците!
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 70: ОМБУДСМАН Е ДУМАТА! ГОВОРИШ ЗА НЕГРАМОТНИ ИЗКАЗВАЩИ СЕ,А ТИ НЕ СИ ПОГРАМОТЕН/грамотна/! НЕ ПОЗНАВАШ ДОБРЕ НИТО ПРАВОПИС,НИТО ПРАВОГОВОР,НИТО СЛОВОРЕД,НИТО СТИЛ НА ИЗКАЗВАНЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! И РЕЧНИКЪТ ТИ НЕ Е ТОЛКОВА БОГАТ,КОЛКОТО СИ МИСЛИШ,ЧЕ Е! ЗА КАКВА СЪДБА ГОВОРИШ,ЧЕ СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ И ЗАЩО ТИ НЕ СИ ОТ "ТИЯ ХОРА"?! ВЕРОЯТНО СИ ОТ "ПЛАТЕНИТЕ" АНТИ-БЪЛГАРИ ВСЯВАЩИ ХАОС В ОТНОШЕНИЯТА! ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ СА ВСИЧКИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ В ОБЩЕСТВОТО! И НЕ СИ ОТ ПРИМЕРИТЕ ЗА МОРАЛ!
60
12
 
7
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Поклон и съболезнования за близкитеи
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе някои се дразнят, ама е вярно, че хората си заслужават управляващите. Големият поет го е казал "У нас свестните смятат за луди". Ако беше иначе, щеше да има повече като Г. Ганев в парламента, а България много по-хубаво място за живеене.
58
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирам какво било "функционална неграмотност". Човекът вече е в друг свят, но създавал закони, защитавал хората (омбуцман), изказвал мисли, които тряба да си ги запишеш и преосмислиш. И в същото време имаш цялат тази неграмотна, неморална, чагаджийска пасмина, която нищо не знае освен да нарече някой комунист, без дори той да е бил такъв, а точно обратното. Жалка работа. Свещена простота (простотия). Тия хора си заслужават съдбата.
57
7
 
17
 
! Отговори
з преди 7 години
три пъти в парламента по времето на комунизма, това е предостатъчно след 89г да беше в затвора и да не помирисва обществена длъжност ,а то какво в още 5 парламента депутат че и за демократични ценности говореше,е затова сме на този хал,не мога да кажа че трябва да ни е жал за такъв човек
56
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв, дето 8 пъти е бил депутат ( забележете - 3 пъти по команизма ! ) и омбудсман, па с нищо не съм го запомнил и България си умира, НЕ МИ ГО ХВАЛИ! Нямам милост към смъртта на политици след като в тая скапана държава ДЕЦА *** ЕЖЕДНВЕНО.
55
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един комунист по малко
54
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
се жени за дъщерята на първия министър-председател на България след 9 септември 1944 г. Кимон Георгиев, Мария.***това обяснява всичко - използвач и кариерист още от млад
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подобри ли рекорда на баба цола?
52
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той има култтов израз и замени частицата за потвърждение "да" с "това е така".
51
26
 
11
 
! Отговори
калинка преди 7 години
Бог да го прости! Беше от малцината политици, достойни за уважение!
50
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям гнусар беше - винаги с тия които са на власт.Пълнеше пеликанската гуша до последно.
49
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мъртвите или нищо или добро. В конкретния случай нищо освен истината!
48
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости. Каквото и да говорим, хората от това поколение имаха по-висок морал и интелект. Информационните технологии съвсем не значат знание.

Спонсорирани публикации