Увеличават се случаите на домашно насилие у нас

Най-голям е броят на малтретираните жени в Пловдив
1 яну 2017 11:15,
91
Увеличават се случаите на домашно насилие у нас
Снимка: Bulgaria Air

Случаите на домашно насилие в България се увеличават. Най-голям е броят на малтретираните жени в Пловдив. Там за последната година са регистрирани 420 случая на насилие.

По този повод младежи решиха по нестандартен начин да насочат вниманието ни към проблема - като разказаха 16 истински човешки съдби върху 16 фланелки.

"Това са историите на много хора, които са пострадали и които са били жертви. Надяваме се това да достигне до повече и повече жертви на домашно насилие, за да може този проблем да бъде изкоренен", заявих организаторите пред Bulgaria ON AIR.

"Именно, когато ние видяхме тези фланелки, осъзнахме колко голям е проблемът и че той съществува. Хората подминават, четат фланелките и питат как да предоставят помощ", добавиха те.

Данните показват, че случаите на насилие стават все повече като освен жени, често малтретирани са и мъже в домашни условия. Увеличава се и броят на хората, които не мълчат за проблема, а търсят съдействие и подкрепа.

В центъра на Пловдив младежите раздадоха брошури и лентички от кампанията на десетки пловдивчани. Според тях насилието над хора е сериозен проблем, на който трябва да се даде гласност.

"Да не се страхуват и да търсят помощ. Докато ги пишехме, осмислихме сериозността на проблема и почувствахме, че сме на правилния път и трябва да продължаваме със същата енергия и желание", споделиха организаторите.

Те съветват всеки станал жертва на домашно насилие да потърси закрила от отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари