Грипната епидемия повали няколко области

Децата в Стара Загора и Варна ще са във ваканция до понеделник
3 яну 2017 13:30, Анисия Иванова
2
Грипната епидемия повали няколко области
Архив: Булфото

Грипна епидемия е обявена в Старозагорска област от днес, 3 януари, съобщиха от Областна администрация.

Регистрираната заболяемост в последните дни се е покачила на 370.59 на 10 000 души. Стойностите, при които се обявява епидемия, са 330 на 10 000.

Още по темата

До 9 януари ще бъде увеличена грипната ваканция на учениците от областта. Преустановяват се свиждането в болниците, женските и детските консултации. Училищата ще подават ежедневно данни за заболяемостта.

При увеличаване на болните ученици над 30% от броя на всички ученици в училището, то може да излезе в грипна ваканция.

Кметът на Варна Иван Портних издаде заповед за обявяване на 5-ти и 6-ти януари - четвъртък и петък, за неучебни дни за училищата на територията на община Варна.

Със заповед на кмета на Община Рудозем Румен Пехливонов, четвъртък и петък са обявени за неучебни дни и на територията на общината. Причината за това е големият брой болни от остри вирусни заболявания ученици.

Ваканцията и на учениците в Пловдив се удължава с два дни, съобщи "Дарик". Ако епидемична обстановка не наложи промяна, училищата ще отворят врати на 9-ти януари, понеделник. Заповедта за удължаването на ваканцията е подписана от кмета на града Иван Тотев.

От 30 декември и в област Габрово е обявена грипна епидемия. Поради тази причина дните 5 и 6 януари 2017 г. са обявени за неучебни на територията на Габровска област, с изключение на училищата от община Севлиево.

Коледната ваканция за учебните заведения в област Перник преминава в грипна. Учениците трябваше да влязат в класните стаи на 5 януари, но заради завишената заболеваемост, почивката след новогодишните празници се удължава. От РЗИ - Перник съобщиха, че учебните занятия ще бъдат възстановени на 9 януари - понеделник. Перник бе първият град в страната с обявена грипна епидемия около Коледните празници.

От РЗИ препоръчват ограничаване на социалните контакти до отшумяване на епидемията. Болните с висока температура и симптоми на грип да не преминават към самолечение, а да търсят незабавно лекарска помощ.

В заведенията за доболнична помощ се препоръчва откриването на грипни кабинети, там, където това е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Petar преди 7 години
Какви са симптомите на грипаАз имам гадене и сутрешно главоболие
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да марешки стана милиярдер баси мошенниците от ментета или само скъпи лекарства еи така се живее да живея аптечните престъпници