Топло сърце в мразовит ден: Как Котаков спаси куче

"Като видя бездомно куче, коте, врабче, гларусче..., помагам"
13 яну 2017 19:00,
30
Топло сърце в мразовит ден: Как Котаков спаси куче
Снимка: bgonair.bg

19-годишният младеж от Бургас Генади Котаков трогна хиляди в социалните мрежи, след като спаси куче от сигурна смърт. В най-голямата виелица той приютява замръзнало куче в близост до голям търговски център в дома си.

"Още като го видях, питах дали някой друг има желание да го вземе и реших да си го прибера, защото щеше да умре от студ", разказа Генади пред Bulgaria ON AIR.

Кучето вече е добре. Радва се на снега като дете. Генади казва, че е игриво и гальовно. Дал му е име, казва се Гард. Момчето не знае дали някой е изгонил кучето от дома си и каква е била неговата съдба преди той да го прибере у дома.

"Имаше следи от каишка, но няма хигиенни навици. Страх го е още от тесни пространства и мисля, че е държано на каишка, но не е било домашен любимец, не е гледано в къща", предполага Генади.

Младежът търси нови стопани на кучето, но признава, че трудно ще се раздели с него. Би го задържал, ако не му намери собственици, за които е сигурен, че ще се грижат добре за него.

Въпреки похвалите в социалните мрежи, младежът не се определя като герой.

"Не съм направил нищо чак толкова, защото като видя бездомно куче, коте, врабче, гларусче, редовно ги храня", каза още той.

Генади призовава всички в мразовитите дни да отворят сърцата си за бездомните животни и всеки да помага с каквото може – с дом, храна или топло одеяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
От 112 ми изкараха от 100 кладенеца вода-имал ли лична карта?-нещо което не знам,искал ли да му се помогне-можело да не иска и т.н т.н....Пък после си мисля този човек ако няма пари-как да си изкара лична карта-поредния парадокс в България.Затова търся съдействие тук.Благодаря!
22
0
 
14
 
! Отговори
Опашчица преди 7 години
Браво Генади! Като спасяваш куче /което и да е то/, ти спасяваш приятел! Всички, които ги обичаме добре знаем, колко безусловна е тяхната обич и преданост! За съжаление бездомните животни страдат най-вече от нас - хората! Бъди здрав и все така се бори за тяхното достойнство! Господ вижда всичко!!!
21
0
 
26
 
! Отговори
българка преди 7 години
БРАВО! ЗЛАТНО СЪРЦЕ ! ДОБРОТО ДА ТИ СЕ ВРЪЩА ПЕТКРАТНО!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно човека на спирката - звъни се на 112 и те имат грижата да насочат екип социални за настаняването на човека.
19
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
!!! Номер 11 съм-става въпрос за Бургас-има човек който спи на спирка НХК-и никой не отреагира на сигнала ми.За съжеление не живея в Бургас,а на спирките пише че са под видеонаблюдение-явно човешкия живот нищо не струва.Не знам какво повече може да се направи,моля ако някой има идея нека ми пише.Благодаря!
18
0
 
31
 
! Отговори
сърдечен преди 7 години
Браво на това момче с топло сърце и нека неговия пример стане заразителен като вирус за много хора ,доброто да съществува ,добрите да се множат ,дяволите да умират ,така животът ще е по смислен
17
1
 
32
 
! Отговори
klara преди 7 години
Добро момче! Браво! Все още има надежда, че не всичко е загубено в това безпътно време.
16
0
 
35
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 7 години
Бравоооооо!!! Още имало свестни хора в България.Още веднъж браво!
15
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдете добри, дори и да ви се подиграват пак бъдете добри. Да си добър не е слабост!
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От идиотията и егоизма ни след 89г пострадаха и животните!Браво момче страхотен си!Желая ти много и красиви моменти в тази опърпана държава!
13
0
 
24
 
! Отговори
Котьов преди 7 години
Браво Котак!
12
1
 
40
 
! Отговори
Птичи Жирос преди 7 години
Ето виждате ли? Значи може да бъдем добри. Както момчето, така и коментиращите. Вижте колко е очевадно че ни манипулират и настройват едни срещу други с целенасочени новини и провокации. Съсредоточете се върху доброто, стига вече Русия и САЩ - огледайте се. Ние сме сами, а тях ги няма. Трябва да сме заедно, защото съединението прави силата!
11
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Да е жив и здрав! Радвам се, че още има истински мъже в нашата страна!
10
40
 
10
 
! Отговори
НЮЗК преди 7 години
Ама защо трябва да се прочува тоз Котаков? Аз така прибрах един таралеж да не го сгази кола и какво? да не съм викал телевизията?! В България кучетата са се увеличили 20 пъти, а хората са намалели 2 пъти за последните 30 години.
9
4
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
А може ли някой да каже какво се случва с един човек,който е клошар и спи на спирака-НХК-поновому -спирка Тройката?На горещ телефон на общината-казаха че ще пратят екип-на другата вечер човекът пак беше там.Моля ако някой знае как се процедира в такъв случай нека сподели.Благодаря!
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз помагам винаги на животни, обаче като се замисля ям месо и изпадам във вътрешно противоречие.
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!
6
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цели 5 коментара и всичките положителни?!!! Браво на младежа и на коментиращите по-долу. Щом има такива като нас все още има надежда за България.
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момчето! Радвам се, че кученцето вече е добре!
4
2
 
41
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Постъпка достойна за пример, браво на момчето. Наистина трябва да сме по добри към уличните животни. Те не са избрали да живеят там по свое желание, те са там по вина на хората, по наша вина....