Влаковете нямало да закъсат, ако БДЖ имало пари

560 млн. лева изтекли от дружеството за последните години
Обновена: 13 яну 2017 19:33 | 13 яну 2017 19:28, Камелия Цветанова
28
Влаковете нямало да закъсат, ако БДЖ имало пари
Снимка: Булфото, архив

От БДЖ обясниха нарушения график на влаковете, особено в последните дни, с липсата на локомотиви и достатъчно изправни вагони.

Още по темата

Тежката зимна обстановка допълнително усложнява движението на композициите, казаха от държавната компания.

Нови 8 влака бяха спрени от движение от тази сутрин предимно по направленията от Перник и от Мездра, а пътници отново чакаха неизвестени за последните промени в разписанията и се оплакаха, БДЖ им продава несъществуваща услуга.

Железницата нямаше да има тези проблеми, ако в последните години от нея не бяха изтекли 560 милиона лева, коментира  директорът на холдинга Владимир Владимиров.

"Това са главници, това са наказателни лихви, това са лихвите, които е трябвало да плащаме по тези заеми. С тях щяхме да купим 30 нови мотриси. Нямаше да има този проблем, който съществува днес с преспите и със закъсненията", уточни той пред БНР.

Заради снощния инцидент на гара Илиянци, където пътници от пътническия влак до Своге блокираха линията на експреса София-Горна Оряховица Владимиров отсече, че трябва да бъде наказуемо скачането на релсите.

"Не се знае кой скача на релсите. На релсите може да скача атентатор", опасява се той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали в последните години се упражнявате да управлявате вие!А за какво отива субсидията на държавата в размер на 170 млн. лева всяка година? Или тя не достига до БДЖ, а до метрото? За да има с какво да се хвали тиквун, каква европейска столица е направил.И защо той спря плащането на новите мотриси, за което ни съдят германците?