1 млрд. лева във Фонда на фондовете за бизнеса

Звеното за консултации за фирмите ни ще заработи в края на март
16 яну 2017 14:00, Надежда Бочева
14
1 млрд. лева във Фонда на фондовете за бизнеса
Снимка: БТА

Във Фонда на фондовете има над 1 млрд. лв., които трябва да се завъртят, за да стигнат до бизнеса. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на конференция, организирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) по темата за Плана Юнкер и финансовите инструменти.

Той посочи, че в момента четири банки имат сключен договор за кредити към малките и средни предприятия при по-благоприятни условия. Горанов припомни, че Българската банка за развитие (ББР) получи 150 млн. евро заем по Плана Юнкер.

Има засилен интерес на българските предприемачи към портала, който трябва да свърже авторите на проекти с потенциални инвеститори. В него са качени 7 български проекта, стана ясно от думите на финансовия министър.

Той съобщи, че звеното за консултации за българските предприятия ще заработи ефективно в края на март. То ще подкрепи малките и средни предприятия при подготовката на проектите, ще се създаде среда за стартиране на успешни проекти, каза министърът.

Фондът на фондовете е изключително предизвикателно начинание. Европейската комисия (ЕК) се съмняваше в капацитета ни да управляваме самостоятелно средствата за финансови инструменти, коментира Горанов ситуацията около създаването му.

Той допълни, че остава да изградим национален капацитет и финансови инструменти максимално близо до бизнеса.

Социалният министър Зорница Русинова припомни пред участниците във форума, че микрокредити между 5 хил. и 50 хил. лв. ще бъдат отпускани за създаването на микро- и малки предприятия. Ние търсим заетост, коментира тя.

Регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че безвъзмездното финансиране трябва да продължи и след 2020 г. успоредно с възможностите, които предоставя финансовият инженеринг.

Подробности за проектите, които ще бъдат финансирани, четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
socialen преди 7 години
ПП ГЕРП ще плячкоса с Олигархията и Мафията, която тури неграмотния Борисов да "управлява" с 80 депутата, и Фонда на фондовете.
9
0
 
9
 
! Отговори
Истините преди 7 години
често се трият, защото никой не ни казва и до днес кои са родителите и близките на Влади Горанов, защото той още на 21 когато почна работа, каза че щял да става министър. Е, това се случи. Докато няма лустрация и унищожение на Държавна сигурност до девето коляно, тази държава с бившо име България отива към сигурният си край, който ще бъде до не повече от 10-15 години, освен ако някой не реши да удари поради някакви причина инжекция от 50-на милиарда евра.
8
0
 
7
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Днес ,това което написах не беше нецензурно,изтрихте ме защото е истина!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еха колко пари за крадене ще има
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е долнодъбнишкия тарикат! Парите никога не спят както беше рекламата на КТБ. Ако не се въртят няма как да се чопне нещо!
5
0
 
15
 
! Отговори
Драскачев преди 7 години
А ?! Малка баничка за хапване. Честито на печелившите !
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зорница Русинова успешно съсипа програмата за човешки ресурси. Една година чакам да видя дали ще одобрят проект на фирмата ни!!! Една година! Кой бизнес може да чака една година! С мотиката в грозната глава на тая крадла!!!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре ще подкрепите бизнеса, като се справите с корупцията, започнете да работите наистина за хората и това държавата да се развива като едно колективно семейство, масово обновите инфраструктурата, а не 100 км за 5 години, спрете да злоупотребявате с народни пари чрез изпълнението на безсмислени обществени поръчки, които излизат петорно по-скъпо заради многото наредили се лапачи по веригата. И тъй като не вярвам да го направите, България ще продължи да губи работоспособното си население.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко, в България ,се прави за човека , но не за кой и да е човек , а за нашият човек.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... ще заработи в края на март"....................След изборите, значи!Познайте кой точи зъби да разполага с този милиард.