Хората в ГЕРБ пак си искат РБ и ПФ за коалиция

Ненков смята, че е трудно БСП да партнира на партията му във властта
17 яну 2017 21:37, Екип на Bulgaria On Air
37
Хората в ГЕРБ пак си искат РБ и ПФ за коалиция
Снимка: Bulgaria On Air

Избирателите на ГЕРБ припознават като евентуална бъдеща коалиция на партията Реформаторския блок или Патриотичния фронт. Това показвало вътрешното допитване, каза в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Александър Ненков от ГЕРБ.

"Което не е лишено от логика, защото смея да твърдя, че тези две години тази коалиция и това мнозинство в правителството успя да извади държавата от едно много тежко състояние", коментира Ненков.

Последните избори показали, че ГЕРБ трябва да промени някои неща - от начина на провеждане на президентска кампания до това с какви нови послания трябва да излезе на следващите парламентарни избори.

Относно тезата за съставяне на коалиция съвместно с БСП и твърдението на премиера в оставка Бойко Борисов, че подобен вариант е изключен, Ненков коментира:

"В политиката няма невъзможни неща. Но следейки поведението на колегите от БСП - за да имаш наистина една такава широка коалиция, подобно на Германия, трябва да имате общи цели, най-малкото обща ценностна система, общи приоритети, в които двете партии да намерят някакъв компромис. Това, което виждаме от страна на колегите от БСП - все по-трудно и все по-невъзможно ми се струва да има такава коалиция в бъдеще".

Ненков също изрази съмения, че бъдещият президент Румен Радев няма да се повлияе от волята на социалистите при избора на служебен кабиент. В подкрепа на думите си той посочи подадения от Румен Радев сигнал за спорна поръчка за изграждане на тол система за събиране на такси - тема, с която се ангажираха и от БСП.

"Вие вярвате ли, че партията, която го е издигнала, макар и формално, завоалирано под независим кандидат, няма да се бърка в правенето на този кабинет?", попита Ненков.

Във връзка с международните върпоси и посоката на България, коментирана тези дни от водещи политически фигури у нас, Ненков заяви:

"Ние нямаме право да залитаме в една или друга посока, ние трябва да търсим нашия личен национален интерес, водейки се от националната сигурност. Ние трябва да сме пълноправни членове на ЕС, да сме абсолютно пълноправен член на НАТО, нашата дума трябва да се чува, но винаги трябва да запазваме добрите си отношения с руската страна, защото до голяма степен имаме много сериозни проекти с руската страна".

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Това момче Ненков, заедно с оня фъфелко се появяват по телевизиите и се правят на всезнайковци и всякаш всичко започва с тях. Спокойно бе момче, дур бе. Млад си, бъди по умерен, виждали сме всякакви и после си скубим косите.
27
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Предлагам на гербаджиите да помислят дали да не взаимстват предизборния лозунг на СДС от 1999г. : "Заедно можем повече ". Към което зевзеците находчиво добавиха "да откраднем".
26
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Политическо блато.На повърхността,в каймака изплуват ту една,ту друга партия.Мирише.Блатото ври.Народът не иска да го пресуши,а гази и потъва в него.Видя алтернатива в ПФ.Подкрепи доверчиво още едни измамници,готови да се коалират с всеки,който им предложи по-голям кокал.Тяхната програма е само предизборна риторика и онова,което иска да чуе народът.Едно говорят,друго вършат.Увеличаването на пенсиите си е политически ход за спечелване гласове на наивници.Навред политическа прос титуция.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнението на ОБВИНЯЕМИЯ НЕНКОВ няма значение. Както и партията му, която май няма членове
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАЩО ИВО ПРОКОПИЕВ НАЗНАЧИ ПОЖАРНИКАР ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯДА БЕШЕ ГО ВЗЕЛ ВЪВ ФИРМАТА СИ
23
1
 
13
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
Служебният кабинет на президента Радев да отвори тефтерите на министерския съвет на ОНЗИ наречен ББ и да информира българите за кражбите които са извършени по време на управлението на ББ. НАРОДЕН СЪД И РАДИКАЛНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ ТЕЗИ ХАЙДУЦИ - правилното място е в централния соф. затвор при ***....!!!
22
0
 
14
 
! Отговори
Боже пази България преди 7 години
Кой ще назначи пожарникар или военен да управлява фирмата му,запита Бойко.Ами тъпият народ назначи теб да управляваш България.Пернишкият винкел Лукарски иска широка коалиция.Десетина малки партийки СДС,ДСБ,ВМРО,Корман Исмаилов,Куневица,БЗНС и др,които никога няма да помиришат властта ако са по отделно се гушкат около Бойко и искат широка коалиция.Най-голямото крадене е когато всички престъпници влезнат заедно във властта.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът е казал:"Краставите магарета се надушват от далеч"....За подробности-през гугъла: "Бандюгите на Меглена Пръмова Кунева "
20
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо,при управлението на ГЕРБ,заплатата ми се увеличава,а при другите правителства ми намалява.Работя в производството,а не във фирми с Държавни поръчки.Отгоре на това градът ми придоби по красив облик,и имаме по хубави улици.Това само за две години!Че ГЕРБ ще е първа на изборите това е ясно,но тук плюещите да ви питам,защо не търсите сметка на предишните управници?Да не ги короноваха за светии и светици,или си мислите,че народа ще ги забрави?
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мама Юлия и тати Румен връзкарчето се изявява. А теб кой те подреди на избираемо място в ГЕРБ-джийската депутатска листа? Не си там от хубост.
18
2
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Време е вече тази партия да отиде в историята а вожда им в затвора или в гробищата
17
2
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Кои бяха тези ГЕРБ? А сетих се некакъф дебел пожарникар абсолютен крадлив *** и некакви мишоци бивши партийни нагаждачи от времето на развития соц
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умирам от кеф,като гледам как дсмилютъпаците се усраха подобаващо. Като карпатски вълци. Не знаят кой път да зафанат.
15
3
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
Ама в ГЕРБ и хора ли имало? Виж ти, това вече е новина! :))
14
4
 
34
 
! Отговори
socialen преди 7 години
ПП ГЕРП е сбирщина на Калинки, Калинчовци, Харизановци и всякакви неграмотни тиквочи като тоя, водени от неграмотните Борисов и Цветанов.
13
3
 
36
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
КРИВИ ГЕРБАДЖИЙСКИ СМЕТКИ - ОСТАТЪЦИТЕ ОТ РЕФОРМАТОРИТЕ НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА, ПАТРИОТИТЕ ПО-СКОРО ЩЕ СЕ КОАЛИРАТ С БСП, А ЗА ГЕРБАДЖИИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ МНОГО МАЛКО ХОРА СЛЕД МАФИОТСКОТО ИМ УПРАВЛЕНИЕ.
12
3
 
37
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Орешарски пое една съсипана държава от 3.5 годишното, еднолично, катастрофално-неграмотно, малоумно "управление" на неконтролируемия хаос на неграмотния Борисов, заради което Борисов беше изритан с шут от Народа поради тотална недърност като единственият досега.
11
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А при Орешарски как беше?
10
3
 
24
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Следните оценки на рейтинговите агенции за България:S&P - BBBMoody's - Baa2Fitch - BBB-Демек, Пълна Гола Вода - ниво Бананова Република.
9
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви проекти имате с руснаците!?Не ви ли стигат до момента, Белене, южен поток , Лукойл,и други,където губим млд.Докога ще крадете от бедния български народ за да храните руснаците???Ако тези пари не бяха пратени в Москва,сега щеше да има пари за пенсии.