Настаняват премръзналото детенце в ново приемно семейство

Сегашната приемна майка имала 4-годишен опит с четири деца
18 яну 2017 10:00, Боряна Павлова
18
Настаняват премръзналото детенце в ново приемно семейство
Снимка: кадър Нова тв

Преди ден във Великотърновската болница беше прието дете с измръзване на крачетата. Момчето живее от година при приемна майка, която има зад гърба си четиригодишен опит с отглеждане на деца, лишени от родителски грижи. Майката обаче няма обяснение как 5-годишното момче е премръзнало.

"В семейството на приемния родител са настанени две деца – братче и сестриче. Първоначално ни бе съобщено, че в болница са настанени две деца, но после се установи, че пострадалото дете е момченцето. Другото дете – момиченцето, е преместено при друго приемно семейство. След като детето бъде изписано от болницата, то ще бъде настанено в ново приемно семейство", заяви Даниела Атанасова от Агенцията за социално подпомагане в Павликени.

Тя обясни, че предстои приемният родител да бъде преоценен и докладът от това ще бъде внесен в Комисията за приемна грижа в регионалната дирекция за социално подпомагане.

Приемната майка е била одобрена още през 2013 г., като от тогава при нея са настанявани две братчета и после две момичета.

Засега приемният родител не е дал обяснения по какъв начин се е стигнало до измръзването на краката на детето, за което има опасност от ампутиране на някои пръсти.

"Ще се потърси отговорност от приемният родител. Ние ще изпратим доклад на прокуратурата", коментира Даниела Атанасова от Агенцията за социално подпомагане в Павликени.

 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте Полският сериал Медици всяка Събота и неделя от 7 до 8 сутринта по Нова
Сериала има 5 сезона
До 3 беше изльчват по Диема фемили
А по Нова са на 1 сезон
Lekarze е Медици
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази и трябва затвор до края
14
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Приемно семейство НЕ означава осиновяване. Децата подържат връзка с родители и близки и имат право да се виждат един път на 1 или 2 седмици. Помоща е малко над 500 лева, което ако се грижиш нормолно за детето е отлична сума където ти влиза и заплащане за гледането. А връзка с миналого губят осинонените и за тях не се плаща нищо.
13
0
 
25
 
! Отговори
месара преди 1 година
тая в затвора ! тая не взима дете да го гледа , тая го взима заради парите !!!
12
1
 
24
 
! Отговори
Социална престъпност преди 1 година
Когато са братче и сестриче не трябва да бъдат разделени в различни семейства защото един ден без да знаят може да се оженят и да създадат дефектно поколение които има много лоши последици и за следвашити им поколения.

Напоследък има голям интерес на ромите да стават приемни семейства. За едно прието дете ромското семейство добавя към бюджета си още 700 лева от държавата.
Въпроса е защо социалните служители дават българчета на неграмотни роми ?
За да дадеш подкуп не е необходимо да си грамотен,
11
0
 
21
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 1 година
Явно тази пастърма го е гледала през ключовата дупка как стои на снега наказан и е заспала от умиление.Докато се събуди и белята станала.Задължително такива "приемни родители" трябва да минават на психо преглед и да се установи дали могат да издържат и да понасят детски викове и смях.Щом се установи стресова ситуация още след първите крясаци на децата тия особи да бъдат отстранявани. Няма здрави деца които да не искат да врещят и се гонят. Другото е ТЕРОР!
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен- номер 7
Ами защото е детенце, бе простако/чко!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си приемен родител е "професия" за много безработни маргинати. Това е начин да се изкарват пари на гърба на нещастните деца. Грешка беше, че се махат домовете за деца. Там поне живеят с други деца и за тях се полагат грижи. И има шанс да бъдат осиновени.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за съжаление приемния родител не е като истинския и много им се чудя на западните социални дето за един шамар отнемат детето и го дават в приемно семейство,там е възможно и да няма шамар, но няма и любов
7
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво целите с думата "детенце"??? Нещо жално ли да ни стане???
6
0
 
32
 
! Отговори
Мен преди 1 година
И тази жена гледа няколко деца и взима над 1000лв като си седи вкъщи и пърди по цял ден ? Изобщо на такива небива да се оставят деца , изобщо не ги гледат както се видя в случая
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социален работник с висше образование взима около 400 лева чисто, вие какво искате? Повечето са в комбина с т.нар. приемни семейства, за които гледането на деца е просто бизнес и дават отчисления на социалните.
4
0
 
48
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 година
Така се получава когато здравето и възпитанието на децата се превърне в бизнес за мизерници...
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"някои пръсти" или "няколко пръста"? Кое е вярното? ;)
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът на България сега е съдебната система. Само с реформа на съдебната система могат да се оправят нещата. Една модерна и функционираща съдебна система е основата на едно демократично общество. Със съдебната система трябва да се започне, това е едно добро начало!
1
2
 
43
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Социалните ни работници като цяло за нищо не стават. Затова се стига до такива провали. Трябва:
1. Да се отнемат правата на приемната майка завинаги.
2. Да се отнемат правата на социалните работници одобрили съответната майка да работят в социалната сфера.
След изчистването на професията социален работник от самозванци с диплома, подобни случаи рязко ще намалеят.