Катаджиите вече свалят номерата на колите на нарушители

От днес са в сила промени в Закона за движение по пътищата
21 яну 2017 13:34, Елка Василева
83
Катаджиите вече свалят номерата на колите на нарушители
Снимка: bTV

Около 90 промени в Закона за движение по пътищата влизат в сила от днес. Някои от тях са по-скоро козметични редакции на текстове, други имат сериозно значение за начина, по който се придвижваме.

Така например пътните полицаи вече имат правото да свалят регистрационните табели на автомобилите на нарушители. Още днес пред камерата на bTV катаджиите свалиха табелите на кола, чийто шофьор отказа да даде проба за алкохол.

На водачите вече е забранено спирането в аварийната лента на магистралата във всички случаи, освен при повреда или здравословни проблеми на шофьора или хората в автомобила. До момента беше забранено само движението в тази лента. Изрично се забранява движението в насрещното в магистрала.

В тунел шофьорите ще са задължени да превключат на къси светлини, за да се избегне заслепяване. Те задължително ще трябва да носят знак за първоначален технически преглед или удостоверение за периодичен преглед за техническа изправност. Вече е задължително и регистрационните табели да се поддържат чисти и без никакви предмети, които да ги закриват.

През зимния сезон се регламентира минимална дълбочина на протектора на гумите от 4 милиметра.

Широко дискутираната забрана на гонките влиза в закона, като се преследва както организирането и участието в нерегламентирани състезания, така и употребата на пътищата за цели, различни от превоз на хора и товари.

Ако при ПТП само с имуществени вреди участниците са постигнали съгласие за обстоятелствата, те ще са длъжни да преместят автомобилите си, за да не пречат на движението, докато попълват двустранен протокол. Ако има пострадали хора, пристигналите на място водачи ще са длъжни да уведомят МВР или администрацията на общината за инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
10
 
25
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Интересно ми е ако съм на магистралата и на катаджията му скимне да свали номерата на колата - какво правим? Не мога да карам без номера, в локалното ли да я зарежа или направо при нотариус да я прехвърлям на катаджията?
44
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотално смесване на властите, щото катаджията те обвинява, той те и съди и пак той ти налага наказанието! Ненормално е най- корумпираната част от държавната администрация след митничарската, да се оправомощава да безчинства все повече и повече! Но в ненормалната ни държавица, която е на брюкселско командитно дишане, всичко е възможно!
43
3
 
26
 
! Отговори
Охрана на презитента преди 7 години
Аз искам да пшибам млада законодателка......с пръчка, по дебилната кратуна,за да и уври мозъка и за да не и ражда повече глупотевини,от които да страда данъкоплатеца.
42
16
 
13
 
! Отговори
varg преди 7 години
И какво,като няма номер пакк ще кара или с крадени.Директно возилото да се конфискува.
41
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички S класи ги карат бандити.точно те са за санкции
40
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще го отнесат Магаретата не Атовете. Може ли да си представите някой с S класа струваща 100 000 лева да бъде спрян и да му свалят номерата? Щото аз даже немога да го сънувам. Така че чукайте си клавиатюрите а тези с дръжките ще ви чукат вас. Така правите вече 27 години чукате чукате и все начукани ходите.
39
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Надя Николова"... да има тлъсти лихви и задължително запориране на заплата."---НаТке, на какво основание, бе, пиле? Лихви се начисляват за закъснение. Няма и такъв нормативен акт - да ти запорират заплатата, за щяло и нещяло.Приказваш като оная "министърка" Деса Атанасова, дето предлагаше да не ти се издават лични документи, ако не плащаш здравни осигуровки. Ама оная беше набеден "юрист", та й беше простено. Ти да не си счетоводителка, като Румето Бъчварова? :)
38
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук днес по темата личи , че има доста катаджии и полицаи наострени да глобяват тези от които им идват заплатите/ обикновените хорица / и да покажат , че са над всички с изключение на мутри и политици.
37
19
 
18
 
! Отговори
Кесяки Алексиев преди 7 години
''Още днес пред камерата на bTV катаджиите свалиха табелите на кола, чийто шофьор отказа да даде проба за алкохол.''-И к'ва е файдата,утре ще изтрезнее и ще ги осъди че са му свалени неправомерно номерата?!
36
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей навъдили се едни философи гербаджии и реват ли реват
35
4
 
40
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Ама разбира се колеги,какво ви казах?Астра ще изгори :) Няма да изгори Q7- я :) Абе какво стана с прокурорското дете,дето уби двама на спирката? :)ХОхахоахоа робите сега без коли.Чорбаджията ще си разиграва коня пак? :) Нали заради такива като прокурорското ви затягат врата? :) Какво като сте редовни?Тодоров женския полов орган бяхме заедно в казармата.Ако те добарам ще ти сцепя кофата,както правех преди,за дето напираш да ни стане пътуването АД с твоите предложения!!
34
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим ченгетата как ще свалят т.н. златни номера, които струват минимум 5000 лева.
33
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз няма да спазвам правила, докато не започнат всички да глобяват.
32
8
 
29
 
! Отговори
Само така преди 7 години
Не само трябва да имат правото, а направо - задължението да свалят номерата на наглеците по пътя!
31
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехооо, номерата никога не сте ги купували и през цялото време са собственост на КАТ. Плащате разходите по обработка на документи, поставяне и др. Нали като отрегистрирате кола, връщате номерата, ама не ви връщат пари срещу тях?
30
6
 
6
 
! Отговори
Virgi преди 7 години
Tova ne e novo. Te otdavna taka si kradat tabelite i nomerata na horata i gi preprodavat. Kak inak da si kupuvat benzin i novi raketi?!
29
3
 
44
 
! Отговори
Панов преди 7 години
Докато законът не стане еднакъв за всички, и да се прилага спрямо всички, без никакво изключение, по 10 0000000 лева да направят глоба за минаване на червено, ефекта ще е никакъв за същинските нарушители. Тук, в Германия, глобата за 5-10 км отгоре е 15 евро, с блиц, по пощата директно. С над 30+, директно си без книжка, без значение къде. Само че абсолютно всички го отнасят. В България мутрьо лети с над 200 по "магистралата", но обикновен човек със 150, веднага ще го заковат.
28
2
 
37
 
! Отговори
КАТ е проблемът преди 7 години
То каквото и да пише в закона, като няма кой да прилага закона, както е в България, само преливаме от пусто в празно и нарушенията се увеличават. В нормалните държави държат на неизбежността на наказанието, когато има нарушение и размера на наказанието е несъществен, в България КАТ иска обратното - огромен размер на санкциите, които на практика не се прилагат. Не може да се приеме че една санкция наложена от КАТ на десетки хиляди нарушения е приложение на закона.
27
6
 
23
 
! Отговори
До 18 /СМЯХ преди 7 години
Прав си, точно така е! Но, законите ги промениха после тези , които ни управляваха при бай Тошо! Целта е ясна - пълно ограбване на страната през тези близо 30 години, и успяха!
26
5
 
24
 
! Отговори
don преди 7 години
Най глупавия не работеш закон който приеха в този парламент защо не казват как да умеличат благосъстояниеето на народа а говорим само за глобив българия се плащат едни от най високите глоби налагани от държавната администарация е не разбрах с какво да жиемем господа гвазимоди новият президент прлавилоно ви го каза колко ви остава нещастници . квазимодото симеонов он сам си знае каво го чака *** *** където излеце и заболиди толкова хора.Дано новия президент му наложи ветоГЕРБ - ГРОБ