До сряда ще има въглища във Видин

Заради ограничените количества цените рязко скочиха
27 яну 2017 15:09, Анисия Иванова
10
До сряда ще има въглища във Видин
Снимка: Reuters, архив

Привършват запасите от въглища във Видин. Заради ограничените количества цените се вдигнаха рязко.

Търговци и потребители във Видин се оплакват, че донбаски въглища трудно се намират. Ограничени са количествата в складовете в града.

"Трудно се намират, има едни 200-300 тона, които за една седмица ще свършат. Там има по сто коли на опашка. Дунав като е замръзнал долу на устието, няма откъде да дойдат корабите. Шлеповете да докарат въглища от Русия и от Украйна", разказват пред БНР потребители.

Заради ограниченото предлагане и цените рязко се повишиха. От началото на отоплителния сезон с повече от три лева са поскъпнали въглищата в чували от по 25 килограма, които са най-търсени. Тенденцията е повишението на цените да продължи.

"Чувал въглища от 25 килограма е 10,50 лева. Оня ден бяха 9,50 лева, вчера бяха 10 лева. Сега са 10,50 лева. Тенденцията е за още покачване", обясняват търговци.

Според тях запасите от въглища ще стигнат до сряда, а след това не знаят откъде ще могат да се снабдят, защото нови доставки засега няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
иво преди 7 години
смешното е, че хора където се топлят на ток пишат коментари, да взимат се на тон но са малко хората където могат да складират 5 тона, ти да не купуваш по 30 бутилки олио на промоция за целия сезон или по вероятно е 2-3 и като свършат пак
8
0
 
4
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
до 7:Като нямаш пари си купуваш и по три бучки на ден,ама и ти сигурно си от ония АйТи специалистчета с голееееемите заплати,затова сънуваш тонове въглища?!
7
3
 
7
 
! Отговори
маларт преди 7 години
Смешното е, че въглищата се продават, моля ви се, на килограм... чувалчета по 25 кг. Все едно да си купувам по 75 грама олио. Купува се тон, баце. Кви са те кила, грамове....Но българите не умеят да планират и не купуват през лятото, когато е по-евтино. Разчитат на принципа на щуреца, който ще мисли, като сняг забръска
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре,де,тези хора не се ли запасяват още от есента с дърва и въглища?
5
5
 
7
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Като не щете руски реактори , ще носите на студ. Преди " добрите" европейци да бастисат АЕЦ Козлодуй се топлехме на калорифери . За целия апартамент общо 15 киловата. И не плащахме скъпо. Сега ще се топлим на х... на западняците, като сме им послушни.
4
2
 
5
 
! Отговори
въглища преди 7 години
Абе кой му пука че няма въглища,лятото идва скоро !
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ще има?! Ей сега пътуват с шейни от донбас. Смешници 2 седмици студ и в бантустан е ледена епоха 5
2
4
 
7
 
! Отговори
Да преди 7 години
Има и ток, има и дърва!!!Хайде сега, да не сме 19 век!?
1
1
 
20
 
! Отговори
След баце потоп преди 7 години
А защо брикетната фабрика не работи? или и в марица-изток свършиха въглищата?