Марешки готов на коалиция с всеки, за да се докаже "Воля"

Предложи на "Да, България" заедно на изборите от ефира на Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 яну 2017 10:26 | 27 яну 2017 10:20, Елка Василева
64
Марешки готов на коалиция с всеки, за да се докаже "Воля"
Кадър: Bulgaria ON AIR

Председателят на гражданско движение "Воля" Веселин Марешки заяви в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, че е готов на коалиция с всеки в следващия парламент, за да получи възможност да се докаже.

От думите му стана ясно, че "Воля" ще подпише коалиционно споразумение само при условие, че получи поне един сектор, в който "да покаже грандиозни резултати".

"Няма да правим коалиция, но отделяме 1-2-3 сектора и показваме грандиозни резултати. Ще видите неща, за които хората мечтаят и не са ги виждали през последните години. Под формата на събиране на мнозинство, където да предложим бързи промени, бих се коалирал с всеки", призна лидерът на "Воля" пред Bulgaria ON AIR.

Марешки е категоричен, че през последните 25 години са правени безпринципни коалиции, за да се доберат някои до заветната цел - няколко депутати повече.

Бизнесменът предложи на лидера на новосформираната партия "Да, България" Христо Иванов да се явят заедно на изборите, ако има еднаква цел - борба с корупцията и статуквото.

"Те няма да имат повече от 1%. Още днес публично го каня, ако наистина се борят срещу корупцията и искат да спрат коалиция БСП-ДПС-"Атака", трябва да дойдат при нас", заяви Марешки.

"Защо Радан Кънев и Христо Иванов правят две отделни партии и гледат да се коалират? Защо не се запишат в партията на другия?", запита лидерът на "Воля" и добави, че има цел БСП да се върне на власт с разпиляване на дясното.

Социологическите агенции предвиждат около 7% вот за "Воля" в своите проучвания. Според Марешки обаче те са поне 17-18%. Той обясни, че изследванията винаги са правени с хипотетична формация на Слави Трифонов. Сега Марешки очаква поне 80% от протестния вот да отиде при него.

По думите му Патриотите ще влязат в следващия парламент, но няма да бъдат фактор, защото вече са били във властта.

"Волен подкрепяше БСП и ДСП, а сегашните - ГЕРБ и АБВ. Популизмът и крайният национализъм, които завладяват Европа, са вредни толкова, колкото и статуквото", настоя Марешки.

Той отбеляза, че в листите на "Воля" няма да има нито един бивш или настоящ министър.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
55
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Тя готовността да се коалираш с всеки не доказва "Воля", а желание да се докопаш до нещо. В случая власт. Марешки, не е първият. И Сидеров се коалира с всеки, но не за да докаже "Воля", а да има парички да си купу "Алфа".
31
0
 
41
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Ще избера само този, който представи реален ПЛАН и ГОТОВНОСТ да спре афро-арабската ИНВАЗИЯ ! Сега и Веднага ! BULGARIA FIRST !!!
30
2
 
54
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Не проумявате ли, че Марешки се готви да снабдява с лекарства ОРДИТЕ, които ще нахлуят на пролет в България. Народът ще плаща естествено. Гледайте пък какво ще стане след като Меркел отново дойде на власт, тя впрочем няма План Б, ако Турция пусне нашествениците към Европа. Планът Б е те да останат в Буфернната Зона, наречена България.
29
2
 
53
 
! Отговори
Българка преди 7 години
продажно ***
28
5
 
43
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 7 години
Единствено г-н КАРАКАЧАНОВ е сравним с ОРБАН, но българският народ е като стадо овце, и няма гордостта и достойнството на УНГАРЦИТЕ !
27
0
 
43
 
! Отговори
Стар набор преди 7 години
Марешки на казва КАКВО и КАК ще промени. Подобни обещания за "грандиозни резултати"бяхме ччували и от Жорж Ганчев и от Симон Кобуртготски. Е, какво направиха ? Чист популизъм, без СЪДЪРЖАНИЕ. А за т.н. "краен национализъм" имам друго мнение от неговото, ще види като нахлуят ордите дали национализма е "вреден". Защо нямаме един политик с капацитета на ВИКТОР ОРБАН ? Видях е ютюб януарската му патриотична реч, той не само говори, а и действа за защита на Родината си.
26
4
 
55
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Правителство начело с Борисов,Симеонов и Марешки.Спрете се бе хора.Запрете се малко и помислете за лицето на тази наша клета държавица.кой ще ни представлява,вижте лицата им,вижте "интелектуалния"им заряд.Мутри и тримата ,ама мутри от най примитивните -и това ли ще е лицето на България.Нямам думи,наистина след тези избори,ако не надделее разума ще дадем държавата изцяло на мутрите.Да ни е честито,тогава ама наистина ще ни "оправят",ама яко ще ни "оправят".
25
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магарешки по всяка вероятност е скаран с компютъра и няма как да прочете мнението на хората по сайтовете. Магарешки научи се да ползваш компютър ограмоти се и прочети какво пишат хората за теб след като стана патерицата на Гробарите. Когато прочетеш какво е мнението за теб тогава ходи и си плащай на телевизиите да те излъчват и да бърбориш глупости. Последвай съвета ми и няма да даваш грешни мангизи на селянжърите по телевизиите а ще се откажеш изобщо да се натискаш да ставаш дупетатче!
24
0
 
40
 
! Отговори
www преди 7 години
Хора, кажете къде е дясното, това което ще направи реформа в държавните структури и ще намали краденето на парите ни! За да има дясно "преглътнах" Кунева, подкрепих ги, ама сега..... Бойко е много неуверен, нищо не прави, при най-малък отпор дава назад. Така не се правят непопулярни реформи. Кой от останалите е десен, наистина?
23
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти под мен да не си аптекарка на магарешки ? Щом го защитаваш толкова
22
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетох коментарите и си направих извод - хейтърите са организирани и добре платени!Някой много се страхува от Марешки.Дебело подчертавам - не знам нищо за този човек, но като гледам как организирано се опитват да го охулят и елиминират, започвам да се интересувам от него.
21
0
 
40
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Най хубавото е,че коментиращите ще убедят хорото в "Правото дело" Толкова колкото можете да убедите баба Станка от село,да не хвърля торбата с парите през прозореца.
20
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако тоя влезе в парламента значи българина не е добре с мозъкатова е поредното яне създадено и отгледано от гербавата ***
19
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето я новата патерица на Борисов , готова на всичко само и само да се докопа до властта !
18
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваш за Магарешки - получаваш Тик*ва и калинки! Преоблякъл се Илия, погледнал се - пак в тия!
17
4
 
44
 
! Отговори
тати преди 7 години
Драскайте си !!!!Изборите ще покажат най-точното мнение/гласуване на хората !
16
4
 
62
 
! Отговори
Модераст преди 7 години
Това ни е демокрацията!!!Магарешки плаща здраво и ще го хвалим колкото си искаме!!
15
0
 
53
 
! Отговори
1 преди 7 години
Какво толкова написах/Само той да е,с мед да го намажеш!/, че ми налагате цензура?Това ли ви е "демокрацията"?
14
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като знам колко са коректни частниците в тази страна и веднага го отхвърлям този. Всеки нагъл, безсрамен и крадлив стана бизнесмен. Никога такъв човек не мисли за народа, той мисли само за собствените си интереси. Хората трябва да са много ограничени за да гласуват за подобен. Ясно е, че всичко е пунт и пластика, поредната измама. Богат в Бг = безочлив, крадлив, некоректен, арогантен, заобикалящ законите тарикат. Забогатяха на гърба на хората, като им плащат смешни заплати и то нередовно.
13
5
 
66
 
! Отговори
! преди 7 години
Марешки - новия Яне Янев