Мамиш КАТ – мамиш и себе си: Работят ли Nano стикерите?

От Пътна полиция са категорични: Триковете не работят!
28 яну 2017 20:44,
39
Мамиш КАТ – мамиш и себе си: Работят ли Nano стикерите?
Снимка: архив Булфото

Онлайн "Сделка с дявола" - търговци предлагат така наречените нано стикери, с които могат да се скрият номерата на колите.

Нано стикерите се рекламират като сигурен начин да се заобиколи закона.

"Скрий номера си от камерите! 100% ефикасност" - така търговец рекламира дейността си. Тези "съоръжения" отново са на мода в интернет.

В рекламни клипове се вижда как стикерите се залепват върху цифрите от регистрационния номер и прилепват плътно. На външен вид изглеждат идентично - но истинската разлика идва след снимането със светкавица, когато стикерите скриват истинския номер.

Дали обаче работят? Шофьорите са скептични към тези хитрини.

Залепянето на каквито и да било стикери по номерата на колите е незаконно, припомнят от МВР пред bTV.

Освен това триковете не работят, категорични са от Пътна полиция. В практиката им досега няма случай, в който камерите да са заснели нарушител, а трикове като този да са го спасили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
69
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Продажбата и купуването на такива средства трябва да се криминализира.Единствената им цел е заобикаляне на закона и прикриване на престъпления. Ако "шофьорите" влагаха толкова усилия просто да са изрядни, нямаше да им умират децата по шосетата.
11
20
 
17
 
! Отговори
Боже преди 7 години
Защо не дадеш малко ум на катаджиите и разберат, че светът и технологиите са толкова напред и те с миниатурните си мозъци не могат да го разберат. Много е просто - наночастиците разсейват светлината и през нощта отразената светлина не позволява на снимката да се види номера на колата. А не признавате, че обработвате файловете от камерите през най-малко един оператор и той може да подправи с каква си иска скорост клипа? Май пак трябва съдът да ви претръска и да ви уволни всички некадърници.
10
4
 
48
 
! Отговори
Камера преди 7 години
Сегашните камери не работят със светкавица. Те снимат непрекъснато със скорост 6 или 12 кадъра в секунда. Освен това си имат и инфрачервен диапазон за снимане през нощта. Така, че няма шанс да "скриеш" регистрационния номер (освен ак не е зацапан с кал, например :-)))
9
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пръскайте лак за коса и ще има същия ефект само гледайте да не ви види жената,че и го хабите за глупости.
8
5
 
39
 
! Отговори
Читател преди 7 години
(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:1. (доп. - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) табелите с регистрационния номер чисти и да не поставя върху тяхникакви предмети, материали и вещества
7
4
 
78
 
! Отговори
SeveN преди 7 години
А колко по-лесно и евтино излиза да се спазват правилата....
6
1
 
58
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Ето заради това нямаме общество..защото в момента 4-тата власт прави реклама в полза на престъпността..
5
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В КАТ има предимно наномозъци. Тук-там някой микро.
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И уред за пестене на ел.енергия)))
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина се чудя как може да има толкова гкупави хоря, които хвърлят пари за подобни доказано неефективни псевдо изобретения
2
16
 
19
 
! Отговори
Кочанов преди 7 години
Радев трябва да разреши на ушевите да се крият в храстите. Тогава ще го призная. Ако закона си спазваш , какво като се крият?
1
12
 
48
 
! Отговори
баю преди 7 години
Този трик сработва само ако светкавицата освети номера. Посред бял ден няма как да стане. За вечер в тъмните часове трика сработва. Така че ако правите нарушения не ги правете посред бял ден а само в тъмните часове.