105-годишната леля на Герджиков иска България да е щастлива

Баба Хана живяла най-добре при цар Борис III
Обновена: 29 яну 2017 19:25 | 29 яну 2017 19:20, Веселина Йорданова
59
105-годишната леля на Герджиков иска България да е щастлива
Хана Герджикова. Кадър: Нова тв

"Огнян пее много хубаво", сподели Хана Герджикова, 105-годишната леля на служебния премиер проф. Герджиков в предаването "Комбина" по Нова телевизия.

За рождения й ден той я пздравил с "Многая лета".

Столетницата казва, че яде малко, а вечер - никак, защото болестите идват от храната.

"С мъже на Военния клуб и на Чешкия клуб изтъркахме паркета", спомня си баба Хана как е танцувала навремето.

Казва, че е живяла най-добре "при царя" (цар Борис III - бел. ред.), а тогава всички хора са били набожни.

"Много хубаво беше. Като умря, всички плакаха - жени, мъже", разказа тя.

На племенника си проф. Герджиков, тя пожела: "Дано направи България щастлива".

Братовчедът на служебния премиер Димитър е на 80 години. "Огнян е много голям спортист, атлет, волейболист, играе тенис на маса", коментира той. Двамата живеят през два етажа и редовно си ходят на гости

Димитър разказа още, че служебният премиер има апартамент в Созопол, където често канел гости и ставал голям купон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
В БГ нема толко пенсионери, колкото ше трябв да изнамерите и тормозите за интервюта, за да ми стане симпатичен тоя хамстер Герджика.
41
1
 
3
 
! Отговори
хм.. преди 7 години
Добре е била при Борис,защото е била млада , а когато човек е млад всичко е добро и красиво.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Родена е в бивша Чехословакия, в Прага. И знаете ли защо тя е благодарна на Борис III ?Защото той и е спасил еврейският и *** Между другото и Борис III е евреин знаехте ли това? Може би и това е новина за вас.
39
1
 
5
 
! Отговори
Кънчо преди 7 години
На този царски лалугер няма ли да покажете и пра дядо му и да изкоментирате макарите му.
38
0
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Ти за мараните чувал ли си? Иначе си прав, и Софиянски не е юдей, и Васил Божков не е, и затова двете фамилии се сродиха. Да не ги изреждаме, че са много тия с българските имена в управлението в последните 27 години, които хич не са юдеи.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли защо тази е благодарна на Борис III ?
36
0
 
1
 
! Отговори
един от народа преди 7 години
Това са думи на цар Фердинанд.....
35
1
 
7
 
! Отговори
дедо Йов преди 7 години
"Димитър разказа още, че служебният премиер има апартамент в Созопол, където често канел гости и ставал голям купон."Е те това са нашите политици, любители на големите купоните, аз тези дни единственото което разбрах за този "човечец" е че играе тенис с всички на политическата "седянка"!
34
2
 
5
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
цар борис обичаше българия затова беше между народа си аз съм чул рт баща ми да казва че борис трети се е движел са без охрана не само в софия и станата ни
33
4
 
10
 
! Отговори
. преди 7 години
Дааа, преди *** да унищожат България сме имали държава, армия, чест, икомомика, селско стопанство, архитектура, култура и изкуство. След 45+26 години изкуствен социализъм и още по фалшива демокрация, дело на слезлите от селата безскруполни, цинични, глупави и нагли ***, продължено днес от най-злите от тях, техните синчета, гладни прокурори, протежета,ченгета, ДС и т.н. Затова имаше мирен преход, въпреки престъпленията им, защото просто се предаде щафетата, че СССР падна и нямаше exit
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хехе :) Била еврейка, щото името й било Хана:) Ще умра да се хиля. Наясно ли сте колко жени в Европа се казват така и, че това е едно от най-разпространените женски имена на север? Всъщност името е библейско. Сигурно за вас всяка жена с името Сара е също еврейка. Да не говорим за всеки с името Йосиф. ***! Българските евреи са сефарадски евреи и жените им почти никога не се казват Хана.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът може да се сплоти само в омразата си към евреите.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият български владетел на когото е намерен гроб в България!Самуил - на св. Ахил, Кубрат - в УКрайна, Фердинанд - в Германия.....и как се гаврят комунистите с него? едно сърце оставили!
29
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цар Борис III е върнал Южна Добруджа на България без един изстрел, винаги се е стремял към максимално дипломатично решение. До последан търси неутралитет, когато го нарушав не влиза в пряк сблъсък с АТантата, нито подпомага Хитлер, а само защитава страната. Със заслуга е, на територията на страната да няма убит евреин. Сталин му предлага да върнат на България и Северна Добруджа, на Борис III не иска обща граница със СССР. Не е можела да знае, че и така Сталин ще ни превземе.
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 24 - Боко къде си го видял сам? Винаги е поне с десет души охрана, Цветанов е залепен за него. По-скоро Живков го е правил това, а в първите години на демокрацията - Софиянски. Показваха се, като народни хора. Бойко се движи с 20 гавази. ИНаче, вярно е по времето на Борис е нямало телевизия - и все пак е имало реална опасност да го гръмнат, в Св.Неделя залагат бомба и убиват 500 души, за да ликвидират царя.
27
1
 
6
 
! Отговори
! преди 7 години
Ае нема нужда !
26
2
 
12
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Невероятен политик, леля му е на 105 години!
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков е евреин?
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Огнян пее много хубаво", сподели Хана Герджикова"---Гледам снимката, няма грешка - Огнян Герджиков прилича на леля си Хана).
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23"... Например във Видин като преляла водата, и го гледат - Царя е там сред хората."---И-й-й! Като Боко в Хитрино, Бисер, Айтоско ...