Еколози на протест, първи тест за Радев

Според Владимир Каролев те атакуват райони, в които имат интерес
30 яну 2017 12:20, Анисия Иванова
57
Еколози на протест, първи тест за Радев
Снимка: Bulgaria On Air

Има редица промени в Закона за концесиите, които са направо страшни. Това коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Андрей Ралев от ПП "Зелените".

Днес от 18.00 часа пред сградата на Президентството ще се проведе протест на "Зелените" срещу приетия на второ четене закон. Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" ще призове президента Румен Радев да наложи вето.

"Отсега нататък концесии могат да се дават за 100, за 200 години напред, с решение на парламента или на общински съвет - има такава възможност", заяви Ралев. Повече от всичко зелените били недоволни, че няма обществен дебат по въпроса, който да освети казуса и да го представи на обществото.

"На второ четене нямаше нито една партия, която да се възпротиви на закона. 70 депутати гласуваха, 180 депутати го подкрепиха с мълчаливо съгласие. Нямаше дебати, нямаше нито една сила, която да поиска вето от президента освен "Зелените", продължи Ралев.

Основните искания на членовете на партията са да бъде оставен сегашният срок за отдаване на концесия - до 30 години, както и да не се отдават републикански пътища, минерални води и прочие, а да бъдат обявявани концесии само за строителство и услуги.

Според икономиста Владимир Каролев обаче казаното от Ралев е лъжа.

"Той не е чел закона!", заяви Каролев. По думите му и сега има концесии за минерални води, а за републиканските пътища коментира: "България е единствената държава на Балканите, където магистралите се строят само с публични пари".

Каролев обясни, че по този начин за поддръжката на магистралите не се харчат парите на данъкоплатеца и това със сигурност е по-ефективно.

Също така Каролев посочи, че безкрайни концесии няма, като в някои държави те са максимум по 90 - 100 години.

По думите му в чужбина членове на организацията показват стари видеа на строящи се писти и ги представят за строителни дейности, които унищожават планината.

Според него "Зелените" лъжат целенасочено и то само за определени зелени райони, в които имат някакъв интерес.

Каролев беше категоричен, че обсъждания относно промените в Закона за концесиите е имало, но на тях не са присъствали хората, които днес ще излязат на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
9
 
! Отговори
марин преди 7 години
Браво на "Зелените" , а каролев ни е ясен , ако може всичко да се съсипе като Черноморието , но да валят пачки в ждоба !
24
2
 
9
 
! Отговори
Зелен Праз преди 7 години
Ние, еколозите от "За да не останат хора в България (а само еколози)", ще проведем мълчалив протест, щото така ни е кеф. Днес по изключение, понеже сме в града и ще снимат и показват, няма да си пушиме тревата, а ще я дъвчеме. Ще пиеме мента с мастика, но в бутилки от зелен чай.
23
9
 
6
 
! Отговори
Гандалф преди 7 години
Четейки коментарите,разбирам че България си заслужава населението,което я обитава. С толкова първосигнални реакции и с толкова примитивно мислене тези земи ще се превърнат в отровена Сахара .През всички отминали векове прогледналите са били нищожна част от заблудените,оскотели човешки същества. Горко на тази земя!
22
4
 
11
 
! Отговори
Далак Лапа преди 7 години
И зелените рекетьори семейства хранят. Семейства от цели комуни неработещи хрантутници.
21
1
 
10
 
! Отговори
Петър преди 7 години
е, много ясно, че само интереса си гледат, не им пука за нищо, освен да си пълнят гушите. и им е много кеф като лъжат хората, а те им се връзват на тъпотиите.
20
4
 
6
 
! Отговори
Генетик преди 7 години
Продават нашите плажове и нашето море а вие се джафкате един друг срамота....
19
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо не протестират срещу застрояването в комплексите в софия нямаме вьздухи светлина
18
6
 
3
 
! Отговори
Далай Лама преди 7 години
Ще се правят къщи за руските имигранти,че не се стои в Раша .Внука на Достоевски нали каза ,че ще ни изкупят.Има и араби и израелци на опашката,а българите да мият чинии и да вадят ряпа за минимална надница...в нормалните страни
17
3
 
11
 
! Отговори
Еколога преди 7 години
Който не си плаща, ще получи протест! Трябва да се знае от всеки! Основно в планините и по девствените плажове, имаме право да ходиме първо и основно ние! Отделно искаме удобрение на проектите ни за няколко милиона евра, а именно "Пътя на мравката по пътечката", "Полета на птичката в небето", "Показалият се лалугер от дупката", "Преброяване на делфините в морето" и още няколко подобни. И внимавайте, как ще ми харесате коментара, че ще протестирам!
16
4
 
5
 
! Отговори
Бошнаков преди 7 години
"Сечи, взривявай, бетонирай,туристите имат нужда от бетон и коли за да си починат я виж Дубай от пустинята бетонен рай направиха."-Миасленето на Каролевоподобните змииА ние в БГ от рай бетонна пустиня-алчност и злоба ще погуби човека....-екологоподобни ,хипари ...
15
2
 
10
 
! Отговори
Дан преди 7 години
Само като прочета НПО "зелени ***" и ми се доповръща
14
3
 
4
 
! Отговори
На острото обратното преди 7 години
Скоро човечеството ще осъзнае че парите не стават за ядене и пиене,много скоро...
13
3
 
8
 
! Отговори
Бай Бизнесмен преди 7 години
По конституция българина има право на чиста природа и здравословна околна среда.Но 2-3 лица грабят и разрушават общонародните блага -хора без морал и чест.
12
2
 
8
 
! Отговори
Картела преди 7 години
Първо ще ви тровим после ще ви лекуваме,ако имате пари обаче.Скоро и въздух няма да ви оставим...
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8, Лалугеров....ъъъ, пардон Каролев, не се хвали и самоизтъквай. Остави другите да определят какъв си.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Екология е науката за околната среда и във всички езици има разграничаване: Ecology - Environment. На активистите им казват просто Зелените, а на специалистите по околна среда Environmentalists. T.нар. у нас еколози, нямат нищо общо с науката за околната среда, с малки изключения, които не стърчат по кръстовищата.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 14Прав си, но когато излизат вечер са в ликра и пайети!
8
5
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Щом каролев прикзва всичко е ясно...тоя и на снимка да е пак лъже...а някой като тръгне да го оборва с факти, владко с мозъчето гладко, почва да кряка всякакви глупости, само и само събеседникът му да не може да се изкаже...ама на това ги учат в академията, питайте нинова, цачева, манолова, бареков, янев и тн клакьори дето не слизат от екрана
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ви платиха, зеленчуци? Защо не протестирате пред общината за мръсния въздух?Защо не протестирате за големите загуби на вода, които плащаме благодарение на промените в Закона за водите? Защо не протестирате срещу лошата поддръжка на язовирите, речните корита, вследствие на което загиват хора? Още да питам ли КОЙ и за какво ви плати? Да броите патките?
6
1
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Зелените рекетьори в акция...