Герджиков ще следи лично работата във Външно и финансите

Служебният премиер разпредели ресорите на заместниците си
13
Герджиков ще следи лично работата във Външно и финансите
Снимка: БТА, архив

Служебният премиер Огнян Герджиков разпредели ресорите, за които ще отговарят вицепремиерите.

Премиерът лично ще координира дейността на министрите на финансите и на външните работи, на държавните агенции "Разузнаване" и "Електронно управление", както и на Държавната агенция за българите в чужбина, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Заместник министър-председателят по социални политики и министър на здравеопазването Илко Семерджиев поема координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на икономиката, на енергетиката, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на труда и социалната политика, на образованието и науката, на младежта и спорта, на културата и на туризма.

В неговия ресор са държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за закрила на детето, за стоковите борси и тържищата, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Агенцията за ядрено регулиране. Вицепремиерът ще координира също дейностите по отношение на Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Комисията за регулиране на съобщенията, Националния компенсационен жилищен фонд и Патентното ведомство.

В ресора на заместник министър-председателя по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев са министерствата на вътрешните работи, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

На вицепремиера също се възлага координацията на дейностите по отношение на държавните агенции "Национална сигурност", "Технически операции", "Архиви", "Държавен резерв и военновременни запаси", както и Държавната агенция за бежанците, Държавната комисия по сигурността на информацията и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Първото редовно заседание на служебното правителство ще се проведе през следващата седмица. Решението на премиера Огнян Герджиков да разпореди промяна в графика на заседанията е мотивирано от необходимостта министрите да се съсредоточат върху поставените от него задачи за извършване на проверки на състоянието по министерства, както и от време за допълнително съгласуване на проектите на нормативни актове, подготвени от предишния състав на правителството, уточняват от МС.

Според Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, министър-председателят може да разпореди промяна в графика на редовните заседания.

Решенията, свързани с основните приоритети на служебното правителство – подготовката за провеждане на парламентарните избори на 26 март и преразпределението на функциите, свързани с новата структура на кабинета, бяха приети на проведено извънредно заседание на Министерския съвет в първия му работен ден в понеделник.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
истината е малко по-друго. ДПС исакше да смъкне Шулева заради Булгартабки и герджиков застана твърдо зад нея по време на саморазправата на Доган с Шулева. затова го бламираха. герджиков беше прав - на ДПС не трябавше да му се обясняват, но проблемът бе че НДСВ бяха зависим от него защото оставаах 6 месеца до края на мандата.
6
1
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 3 години
Мишока Герджиков е назначен не, за да разкрие престъпленията на ГЕРБ, а за да ги прикрие и да замете следите от тях.
Това знаем, че го умее доста добре.
Помним защо го свалиха от председателското място в 39-тото народно събрание. Той се опитваше да потули неудобен въпрос към тогавашната министърка Лидия Шулева свързан с приватизацията на "Булгартабак".
5
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
ЗА БОГА БРАТЯ И СЕСТРИ, ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, НЕ ЗАПОЧВА ЛИ ДА ВИ ХАРЕСВА? ЩОТО НА МЕНЕ ДА, ДА, ДА. НЕ СЪМ ВЯРВАЛ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ТОЛКОВА ПРИЯТНА ЗА ЖИВЕЕНЕ СТРАНА. ВЕЧЕ НЯКОЛКО ДНИ БОКО ТИКВАТА ГО НЯМА И СЕ ЧУВСТВА НЯКЪКВА СВЕЖИНА В СТРАНАТА НИ, ВИЕ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ ЛИ СТЕ? АПРОРО ТУСЯ ИМА НЯКЪКЪВ АНОНИМЕН КОЙТО МИ НАМИРИСВА ЧЕ Е ГЕРБАДЖИЙСКИ ***.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като следи какво ще стане? Едно голямо нищо. От този му;;;хъл не очаквам нищо. Просто ще му кихнат няколко милиона да замаже батаците и това ще е. От амеба не може да участваш нищо.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герджиков е слуга на Мутра и няма да има никаква ревизия на престъпно то му крадливи управление. Свързващо то им звено е така нареченият Цар.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sivia kardinal kostov kade e
1
0
 
8
 
! Отговори
baku преди 3 години
Това все още нищо не означава