Кабинетът "Герджиков": Изборен борд за подготовката на вота

Новият премиер към министрите си: Имате две седмици за ревизии
Обновена: 30 яну 2017 13:34 | 30 яну 2017 10:44, Веселина Йорданова
23
Кабинетът "Герджиков": Изборен борд за подготовката на вота
Снимка: архив Булфото

Изборен борд ще подпомага организацията на предстоящите предсрочни избори, стана ясно на първото заседание на служебното правителство.

Такъв граждански съвет имаше и при служебните премиери Райков и Близнашки.

В началото на заседанието служебният премиер проф. Огнян Герджиков очерта приоритетите пред министрите си. Той напомни, че кабинетът е служебен и го сравни с бягане на сто метра - "стартът е изключително важен, а всяка десета от секундата може да е фатална".

Още по темата

"Затова искам да бъдем максимално организирани и мотивирани. Разчитам, че нашата работа ще внушава стабилност, спокойствие в обществото", допълни той.

Освен че очаква доклади за състоянието на поверените им министерства в двуседмичен срок с конкретни предложения, той заръча на министрите още диалог с бизнеса и с гражданското общество и възстановяване на диалога със социалните партньори в Тристранния съвет.

Герджиков поиска да се обърне внимание и на обществените поръчки, които определи като болна тема. Той напомни, че тя присъства в мониторинговия доклад на ЕК и призова: "Да бъдем всички много решителни и безкомпромисни тогава, когато се открият нередности в решенията".

От вицепремиера по европейските фондове той също очаква доклад за изпълнението на оперативните програми с цел успешно усвояване на европарите.

Герджиков даде и срок до 10 февруари, за да получи информация за свършеното по подготовката на председателството ни на Съвета на ЕС, иска и културната програма, която ще представим тогава.

Премиерът очаква и предложения от правосъдното министерство но препоръките на Брюксел в последния доклад, като посочи, че липсва парламент, за да се направи нещо "революционно", но да се правят стъпки в правилната посока.

Началото на заседанието започна с мотивация от страна на служебния премиер: "На добър час и дано Бог е с нас. Официалните церемонии приключиха. Няма да казвам като Чърчил, да обещавам кръв, пот и сълзи, но няма съмнение, че ни чака много сериозна работа".

Той призова това, което беше подчертано от политици и анализатори при сформирането на кабинета - неговата експертност и професионализъм, да бъде защитено.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Какъв Чърчил, какви 5лв. бе! Няма ли български примери за родолюбие и българщина, че ми цитира исторически противоречива англосаксонска личност, за да "блесне" с познанията си с измислени цитати, и да се направи на интересен....Аман от лакеи!
14
0
 
4
 
! Отговори
найден преди 4 години
Ле-ле-е-е , много работа, много нещо , абе тия още в първия ден се преработиха , ами след месец ще са капнали от "работа" , тогава какво става !!!!!!
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По конституция, служебното правителство има ДВЕ задачи: 1) осигуряването на нормално провеждане на избори; 2) работещи институции, за да не се получи вакуум в работата на държавата. Всичко останало е на заден план. Колкото и да ми се иска и на мен пълна ревизия, това на всеки е ясно, че няма как да стане за 2 месеца и както посочих, това НЕ Е работа на служебното правителство, а на първото легитимно избрано правителство! Не вменявайте на служебния кабинет (ерго, на Радев) нецелесъобразни неща!
12
1
 
3
 
! Отговори
naco преди 4 години
Сега през този "БОРД" ли ще бъдат ОТКРАДНАТИ- УСВОЕНИ ПАРИТЕ ни? НАРОДЕ???? Ще РОВИ ли,другарят Герджиков,или ще ЗАМИТА? НАРОДЕ????
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изборен борд имаше и при Марин Райков. На герджиков голямата му драма е да бъдат честни изборите.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пък изборен борд ще правят,че кой ще избират,има си ЦИК сякаш е зациклил,ами да си отварят очите кой влиза-излиза що за чанти с инструменти мъкне,че се измъкне с ведомствения инструментариум,вкара малко,а измъкне всичко и то пред очите на всички,що комисии и гласоподаватели,подаватели на идеи,ама кой ги слуша,че чак си е за велико събиране.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Московски - идва с Брада - Борисов веднага да се обръснеш, какво си замязал такъв на разбойник.. да няма нов мода, пък аз да не знам (в интерес на истината -има). Московски - ама и вежди е с брада -Б - той може. Той е човек на културата, творец......
8
4
 
16
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Сега за момент си спомнете какви дивотии плещореше Борисов на заседанията на министерски съвет, че и се гордееше с простотията си
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И така герджиков даде срок - 10 февруари. ще видим какво ще открият до тази дата? очаквам с интерес да разровят поне малко мръсното бельо на Герб, и то - още в края на тази седмица. семеджев е казал че в петък ще е наясно как стоят нещата в Здравното министерство и че очаква голяма каша.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме! Половината батаци да открият - пак ще е постижение! Проблемът е, че са мноооого!
5
3
 
12
 
! Отговори
#КОЙ е той преди 4 години
Трябва да разбута обществените поръчки на #КОЙ, защото Борисов 2 както се видя управляваше с любезната подкрепа на ДПС, подсигурена от финансовата подкрепа на ГЕРБ за фирмите на #КОЙ.
4
2
 
5
 
! Отговори
основните приоритети преди 4 години
"искам да бъдем максимално организирани и мотивирани. "
"Герджиков поиска да се обърне внимание и на обществените поръчки, които определи като болна тема.От вицепремиера по европейските фондове той също очаква доклад за състоянието на изпълнението на оперативните програми с цел успешно усвояване на европарите." -
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото схващам идеята на Герджиков е, че ако се намери нещо не както трябва ще е нужно време докато влезе в прокарутура, съд, да се задействат нови механизми , да има поне месец -месец за финансовиет отчети след ревизиите и т.н., а отделон и провеждане на изборите, което не трябав да се извършва в обстановка на противопоставяне, защото може да се наложи голяма коалиция - Герб - БСП.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този срок ми си вижда малко кратък, но като се има предвид късият живот на правителството - два месеца - , всъщност не е толкова кратък - това е една четвърт от мандата му. Все едно едно редовно правителство, цяла година само с ревизии да се занимава.
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът Радев май сбърка с този премиер и част от министрите. Не за това гласуваха хората гласували за него на президентските избори.