Социалните: Издръжка от майки, изоставили децата си

Ако нямат пари - хващат метлата, докато не заработят поне 150 лева
Обновена: 31 яну 2017 07:13 | 31 яну 2017 07:00, Камелия Цветанова
43
Социалните: Издръжка от майки, изоставили децата си
Снимка: Булфото, архив

Майки, които изоставят децата си, ще бъдат принудени да плащат на социалните, които се грижат за тях, или на приемните семейства, в които сирачетата бъдат настанени, пише "Монитор".

Ако нямат пари за издръжката на децата им пък, ще трябва да полагат общественополезен труд според квалификациите си.

Мерките залагат дори да се удържа част от заплатата им, ако те са назначени на трудов договор. В случай че нямат доходи и образование пък, ще чистят градинки в общината си по местоживеене.

Все още не са фиксирани сумите, които майките ще трябва да превеждат на социалните или приемните родители.
Предполага се обаче, че те няма да са под 150 лева месечно.
 


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Пешо* преди 2 години
Не разбрах кой е вносителя и отнася ли се за оставените за осиновяване?
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно! Но да плащат или да работят обществено полезен труд и бащите на изоставените деца!!
Без изключение за възраст, етнос, дали е болно или здраво детенцето
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tochno taka, roditelite trqbva da plashtat na instituciite, instituciite ne sa bezplatni hoteli
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
майката знае кой е бещата винаги, или най-малкото може да има предположения
той си поема половината от парите и готово.
29
3
 
0
 
! Отговори
!!! преди 2 години
kupete si druga dargava
28
1
 
5
 
! Отговори
До Така 2 преди 2 години
След като детето е при сестра ти, значи половината от издръжката му е длъжна да осигури тя самата, а от бащата се иска другата половина. Друг е въпросът, че с толкова пари дете трудно се издържа.
Но у нас винаги е било така. Дете бях, но помня случая с разведени съседи. 4-5 години преди края на социализма, бащата спря издръжката от 15 лв месечно на своя син студент в ІV курс, веднага щом младежът навърши 25 г.А бащата беше офицер, с висока заплата!
През 1985 г. какво е можело да се купи с 15 лв?
27
0
 
23
 
! Отговори
Да плащат и бащите! преди 2 години
Трябва да се търси отговорност и от бащите. Държавата ни е малка, обикновено се знае кое дете на кого е.

Помните онзи случай с гробаря-ром, който имаше "съпруги" в няколко околни села (без да е сключил брак с нито една от тях)? Този синковец беше направил по няколко деца на всяка от тези ромки и на никоя не даваше дори и стотинка. Данъкоплатците му хранят децата.
Селяните в едно от тези села бяха алармирали, че е направил няколко деца и на тяхна съселянка със забавено умствено развитие!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е казано ясно кой прави това предложение, но аз си направих извода, че това, което пишем по форумите, все пак стига до нечии уши.
Управляващите и кандидатите за управници са си направили сметката, че търпението ни има граници и това тяхно толериране на па/рази/тите може да има сериозни последици за онези, които раздават парите на данъкоплатците за издръжка на тър/те/и.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хахахх
След като това дете не се е родило непорочно и двамата родители имат отговорност и ако го изоставят на грижите на държавата и двамата са длъжни да плащат. Какво толкова не разбра?
24
0
 
9
 
! Отговори
До до Така 2 преди 2 години
Съда определя размер на издръжка, каквато е определена по закон, той не си ги измисля тия размери. Ако той определи, че издръжката е толкова лева, то е защото законът предвижда такъв размер издръжка. И в БГ не е като в Щатите да се определя издръжка според дохода на бащата, може би отскоро стана така. Тук издръжките са мизерни и това е винаги е било така. Освен това не виждам да готвят закон, според който ще принуждават бащи, не плащащи издръжки да си ги отработват.
23
7
 
3
 
! Отговори
до Така 2 преди 2 години
Издръжката от 80 лв, която сестра ти получава за дъщеря си НЕ Е определена от държавата, а от съда !
Сестра ти да е искала по-висока издръжка от бившия си мъж !
Тук държавата не се меси - това са граждански взаимоотношения, не административни !
22
0
 
19
 
! Отговори
Така 4 преди 2 години
Трябва да се ограничи това нещо наречено приемна грижа да се насърчат осиновяванията. Много хора искат да осиновят дете, но не могат да се доредят заради далаверата с приемните семейства. Което дете не го искат в БГ, да се дава в чужбина, чужденците осиновяват охотно и ромчета. Имаше си изискване ако три пъти предложат дете на различни осиновители и те откажат, разрешава се осиновяването в чужбина. И пак всичко опира да безработицата и мизерията. Трябва да се намери работа и препитание за хората
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да видя как ще го прилагате тоя закон спрямо шведките. :) Пък и добре, майката ще мете градинки, ами бащата? Или той може да си прави ч...та и след това нула отговорност.
20
1
 
20
 
! Отговори
Така 3 преди 2 години
Аз съм за да се намери решение на този проблем, но с недомислени закони той само ще се задълбочи, а няма да се реши. Трябва да се подпомагат майките като им се намира работа за да не се налага да си оставят децата. Това важи и за самотните бащи за да сме справедливи. Деца да се стигне до отнемане на дете трябва майката наистина да е много зле и неспособна или детето да е подложено на насилие, иначе няма смисъл да се взима дете от бедна майка и да се дават куп пари на чужди хора да го гледат.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това много хубаво, ама какво става ако откаже да чисти или е неоткриваема ? Ще оставят детето на улицата ли ? Пак ли пореден закон , който не може да се прилага.
18
2
 
15
 
! Отговори
Така 2 преди 2 години
Издръжката на едно дете в приемно семейство е много повече от 150 лв. месечно. Освен това, правилно писаха някои хора, а къде са бащите, защо само майките да плащат тази издръжка, осеменителите нямат ли принос в създаването на детето? И как изчислиха издръжката на 150 лв., знаете ли, че сестра ми получава издръжка от бившия си мъж за дъщеря им в размер на 80 лв. месечно и това е от години. Значи на едната ще и взимат 150 лв., а други майки ще получават от мъжете си по 80 лв., справедливо звучи.
17
1
 
20
 
! Отговори
Така преди 2 години
Поред на номерата. Мярката няма да спре раждането на деца от деца, защото на тези деца социалните не им взимат децата, а ги затрупват с помощи. Деца се взимат от бедни българки, които са имали нещастието да останат сами майки и без работа, доходи и дом.
Те ако имаха доходи, нямаше да се налага да си оставят децата. Значи за да си плащат издръжката на отнетите деца ще им намират работа, а за да си издържат същите тези деца при себе си никой не им намира работа? Издръжката едно дете в приемно...
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Vednuj byah pisal tochno za tova i se radvam che e zadeistvano.Samo che byah pisal zatvor za tezi,koito sa izostavili decata si i da izplashtat izdrujkite za 5 godini.
Ako stane,shte se preseche znachitelno izrodshtinata
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Дано мярката да доведе до решаване на проблема "Деца раждат деца".
14
1
 
39
 
! Отговори
да преди 2 години
от махалата си помислиха, че купона ще е вечен - няма вече купон..така ще станат нещата у нас, че или ще си събират багажа от България или ще работят.. малко по малко всичко ще си дойде на мястото