България – отровната и токсична част на Европа

Страната ни 13-та в света в тревожна класация
239

Снимка: theecoexperts.co.uk

България е една от най-замърсените държави в света, съобщава bTV, като се позовава на изследване на британската компания The Eco Experts.

Страната ни е едно от най-отровните места в Европа, наред с Люксембург и Босна и Херцеговина.

Като цяло обстановката на Стария континент е изключително тревожна, алармират експертите. Най-добре са в живеещите в Швеция, Португалия и Испания, а най-зле – повечето страни от бившия Съветски блок.

The Eco Experts публикува „Карта на най-отровните страни“, която обобщава данните за няколко фактора, като консумация на енергия на глава от населението, замърсяване на въздуха, смъртност, причинена от замърсеността на въздуха, изпусканите емисии въглероден диоксид и други.

В изследването са включени 135 страни, а България се нарежда на незавидното 13-о място сред най-замърсените.

Негативната класация се оглавява от богатите на петрол страни в Близкия Изток - Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Бахрейн, Обединените Арабски емирства. Следват Оман, Туркменистан, Либия, Казахстан и Тринидад и Тобаго.

Вижте класацията в следващата галерия:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, при нас е мръсно но тази карта е тенденциозна и не отговаря на реалностите.
130
7
 
10
 
! Отговори
**** преди 7 години
Това не може да се случи тук,ние най гордите членове на ЕС,сме взели най доброто от демокрацията,и европейските цености,това е просто е клевета и завист на запада.
129
3
 
4
 
! Отговори
Ех преди 7 години
Малко да вземат да се коригират ... да заменят замърсена с *** ... така се съгласявам. По- голяма м ъ р с о т и я от тази е европейската столица София няма в нито един европейски град... да не забравяме и някои твърдения на бившия регионален министър, че не можем просто да боядисаме тунелите в страната заради наложена м ъ р с о т и я по стените.... относно замърсяването ни трябва само една наредба за забрана на внос на дизеови автомобили и сме чист планински въздух щото индустрия нямаме
128
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 165 преди 7 години
Те ти го казаха...ама пак да повторим - много ка разглезени западняците - плащат твърда валута, и неим се ще да плуват редом с изпражненията си! Милен Велчев..мутри..напълниха черноморието с грозни хотели - без ред, и мисъл( в Созопол са по 6 в редица - отврат) , и отходните води се вливат редом с плажовете! Мда - гадните западняци - навират ни мутрите в собствените ни ла****!
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не лъжеха западняците, морето щеше да се изчисти от фекалиите на целия Черноморски регион, нали?
126
11
 
17
 
! Отговори
eho преди 7 години
Тези хора само могат да лъжат, за да спрат туризма в България. Нищо добро не видяхме от западните държави. Само кражби и лъжи.
125
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Класацията е направено спряно консумацията на ток на глава от населението най-вече. За това богатите арабски страни са водещи. Там тока го нямат за нищо. А африканските страни са първи.
124
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То все едно,че въздуха е вързан някъде и няма въздушни течения,ако беше така защо от Чернобил дойде радиацията?
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на Люксембург ли искат да съсипят туризма?
122
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България винаги си е било мръсно. Просто преди не се пишеше за това. Всеки, който е бил в нормален европейски град, знае какъв е въздухът там и тук.
121
9
 
20
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Това е поредната лъжа на запада ! От какво да се замърси като.нямаме големи заводи ,а все още имаме гори макар и беше малко !!!
120
5
 
18
 
! Отговори
до 156 преди 7 години
Точно така - на някой му е платено да изкара нас и Хърватия страхотно замърсени преди туристическия сезон. Виж, Франция и Испания са представени като росни алпийски ливади. А там въобще няма тежка промишленост, нали? Пък и сега е много модерно да се говори за чистота на въздуха, като тъпите медии раздухват проблема, все едно е едва от вчера!
119
2
 
17
 
! Отговори
... преди 7 години
Класически пример за хибридна война!
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АндрешкоРазпарчетосаха в съгласно Виенската спогодба и най вече с/у Русия..
117
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много "хубава"статия за началото на туристическия сезон и резервациите.Дано да си струваха парите.
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зигфрид, дай некъф линк, да видиме ти па на какво се радваш??? За странджата разбрахме вече.
115
5
 
8
 
! Отговори
Zigfrid преди 7 години
България е най вече замърсена от комунистическа пропаганда и селяндурщина.Троловете и Путьоидиотите на БСП и Атака тровят атмодферата и умовете на овчеглавата част BG-народът.Като чета написаното преди мен се сещам за дядо Славейков ..."не народ А ***"...
114
1
 
20
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Най-отровни у нас са $оро.$оидните НПО-та и наду.пените медии като тази готови за няколко сребърника да очернят и майките си.
113
0
 
10
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До това положение в очите на Западна Европа ни докараха и нашите скапани полици-***.
112
0
 
27
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Нашите западни "приятели" водят хибридна война срещу нас и това се нарича "приятелски" огън. Така ли не разбрахте,че не ни обичат още като разпарчетосаха Сан Стефанска България с Берлинския договор и ни направиха едно жалко княжество та се наложи да възставаме,за да съединим в едно държавата си. Ето и в "европейското семейство" показват,че сме им помийната яма с тази карта.