България – отровната и токсична част на Европа

Страната ни 13-та в света в тревожна класация
239

Снимка: theecoexperts.co.uk

България е една от най-замърсените държави в света, съобщава bTV, като се позовава на изследване на британската компания The Eco Experts.

Страната ни е едно от най-отровните места в Европа, наред с Люксембург и Босна и Херцеговина.

Като цяло обстановката на Стария континент е изключително тревожна, алармират експертите. Най-добре са в живеещите в Швеция, Португалия и Испания, а най-зле – повечето страни от бившия Съветски блок.

The Eco Experts публикува „Карта на най-отровните страни“, която обобщава данните за няколко фактора, като консумация на енергия на глава от населението, замърсяване на въздуха, смъртност, причинена от замърсеността на въздуха, изпусканите емисии въглероден диоксид и други.

В изследването са включени 135 страни, а България се нарежда на незавидното 13-о място сред най-замърсените.

Негативната класация се оглавява от богатите на петрол страни в Близкия Изток - Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Бахрейн, Обединените Арабски емирства. Следват Оман, Туркменистан, Либия, Казахстан и Тринидад и Тобаго.

Вижте класацията в следващата галерия:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
4
 
8
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Сигурна, че всички, които са писали тук, че това е пропаганда, си изхвърлят лекарствата, батериите и старата техника в ***. И си мислят, че щом могат да виждат на 100 метра пред себе си, няма токсичност. Ха-ха.
150
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма манипулация. И как България е по-замърсена от Украйна ?
149
2
 
19
 
! Отговори
Енрико Ферми преди 7 години
Глупости! Откъде изровихте тази класация на някаква си компания?Официалните данни на Световната здравна организация са доста по-различни. Всеки може да ги види.Но нали трябва да им се набива в главите на българите, че живеят в ада.
148
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да обаче Германия, Белгия и Франция пък са отровени от мюсюлмани, и то радикализирани!
147
1
 
4
 
! Отговори
До дада преди 7 години
Не го приемай лично..На мен ми изтриха май*ката природа.Най-вероятно определени думи се изтриват автоматично.
146
1
 
11
 
! Отговори
х-м преди 7 години
A бе глупости на търкалета. Значи Бразилия, където са Рио и Сао Паолу са чисти, а Монголия с общо 2 млн население общо и площ 4 х Германия е най-***??? Или са замервали в джунглата...
145
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В моето детство всяка сутрин през лятото, около 5- 5.30 часа минаваха и миеха улиците с водоструйки.Сега това се случва максимум веднъж в годината.Да не говорим, че тогава парното с топла вода на тристаен апартамент беше 15 лева, а сега минимум триста.Тогава билетчето беше 6 ст., а сега 1.60 и гти е по -изгодно да си качиш таралясника.
144
1
 
14
 
! Отговори
Boyko Borissov преди 7 години
"Нечуван ръст в икономиката, българина се видя в пари!"
143
0
 
4
 
! Отговори
Arturo преди 7 години
До чичо пейMn Dobre kazano
142
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната лъжа, платена от английска фирма, производител на слънчеви панели.Закрихме си промишлеността, внесохме всички таратайки от западна Европа, нацвъкахме се със слънчеви панели и пак ни е малко, пак комунизма и руснаците са ни виновни, че не можем да си позволим ток,газ и парно, а се греем на ***.
141
4
 
25
 
! Отговори
чичо пей преди 7 години
Усещате ли как от 2 месеца насам се говори само за замърсяването на въздуха и прочее.Първо промивка на мозъчетата по всички медии и после хоп санкциики, доплащане за тва и онова, спиране на огрев с дърва за да се мине на ток, катализатори, увеличения........Това е поредната n-статия, по-надолу и за глобалното затопляне има.......Просто хората свикват с това, че едва ли не ще пукнат всеки момент ако не си изхвърлят кюмбето и всички забрани минават без шум.
140
0
 
9
 
! Отговори
bez преди 7 години
kogato anglichanin mi kaze dobur den, poglezdam prez prozoretza da vidq dali ne e nosht!
139
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е лъжа.
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешка -пушещи коминчета.
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде бе,не думай.Где ги пушещите момичета в Австрия.
136
2
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Истина е 172 На запад била забранено утоплинието с дърва и въглища. Ти ли си измисли тази "информация" ? Да те светна че в Австрия се топлят само с дърва.Нищо друго не признават.А дали са бедни, а ? Кво ще кажеш?
135
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е при соц. кочинитее. Където е стъпал руски ботуш резултата е този. И трева не никне.
134
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте да се залъгвате,че дишаме чист въздух.В нормалните държави всеки вид замърсявания на природата се следят под лупа и санкциите са огромни.Тъй че стига плоски лъжи ,драги ми коментатори.
133
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това просто не е вярно. Много по-съмнителна е "чистотата" на тези проучвания, отколкото реалното положение. Хората правилно отбелязват, че това се прави заради туристическия сезон. Реалната картинка е, че след като затвориха много от големите соцзаводи, положението градовете е по-добро от преди, а селата - обезлюдени и без сериозна човешка намеса, са си направо чисти. Да сме благодарни поне на това, а устата, от които се сипят тези бълвочи по адрес на България не е за коментар.
132
10
 
7
 
! Отговори
Истина е преди 7 години
Отчита се ниво на прахови частици и сажди , а в нашите градове е огромно- топлим се примитивно на дърва и въглища,навсякъде мирише на пушек/на запад това е забранено/ ,колите са стари, половината домакинства са със стари електроуреди -мръсно и прашно е!!!