Тодор Йотов: Ще се придържам към стратегията за развитието на Област Варна

Новият областен управител в интервю за Медийна група "Черно море"
Обновена: 8 фев 2017 15:55 | 8 фев 2017 15:55, Анисия Иванова
2
Тодор Йотов: Ще се придържам към стратегията за развитието на Област Варна
Снимка: Медийна група "Черно море"

Тодор Йотов - новият областен управител на Варна, говори в интервю специално за Медийна група "Черно море". Той е завършил ВВМУ "Никола Вапцаров", където е бил впоследствие ръководител на офис "Международна дейност". В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония. Бил е командир и на Пункт за базиране - Варна, капитан І ранг от резерва. Организатор на националния конкурс за рецитатори "Вапцарови дни".

Г-н Йотов, да Ви честитим новата длъжност. Очаквахте ли назначението?
Благодаря. Да, очаквах. Беше ми предложено преди известно време. Получих малък срок за размисъл. Бях наясно.

Лесно ли взехте решението да приемете?
Аз съм човек, който е научен да взема бързи решения. Предвид опита, който имам във Военно-морските сили и дипломацията. Там няма време за мислене. Изискват се бързи и точни решения. Не ми отне много време да направя избор.

Оттук-нататък посоката и визията, която ще следвате като областен управител?
Твърдо ще се придържам към стратегията за развитието на Област Варна и към правомощията на областния управител, изброени в Закона за администрацията и Закона за областните администрации. Аз съм човек, научен да спазва закона, и ще си групирам задачите в рамките на закона и на този устройствен правилник.

Имате ли вече приоритети?
Бих се насочил към общото ръководство по организацията на държавната дейност и политика на територията на областта. Естествено, и към контрола на актовете на органите на местно самоуправление, за изпълнение на актовете на ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт в областта. Специално място биха заели и тези въпроси, отнасящи се до защитата на населението, културните, материалните ценности, околната среда. Както и по овладяването и преодоляването на последствия от кризи. Въпроси, които са на дневен ред и в държавата.

Областната администрация работеше по доста проекти. Ще има ли приемственост?

Вече проведох разговор със Стоян Пасев. Ние сме в прекрасни отношения, мога да кажа, че сме приятели. Вече си уговорихме среща, на която ще обсъдим дейностите, някои от важните и "горещи" точки, на които следва да се обърне незабавно внимание. Приемственост ще има.

Първото нещо, което ще направите, като стъпите в длъжност?
Да направя изявление пред медиите за своите намерения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Старата стратегия беше за турцизация на варненска област. Бе направена джамия на ромите в квартал Аспарухово, които не бяха мюсюлмани преди това. Също така областният управител върна за повторно гласуване проекта за смяна на турските имена на местностите в община Варна. Така например сега има варненци с адресна регистрация в звучат местност *** тарла.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започнете стратегия за премахване на КАЛТА. Всяка зима става кал до коленете. Бетонирвайте, озеленявайте каквото искате,но трябва да се спре с тая помия. Каква културна столица 2017 сме .. Вижте на какво прилича града! Започнете веднага да мислите промени с тази посока. Това е град свързан с туризъм,не може да си позволяваме повече подобно нещо.