Любов от мрежата? Със сигурност за някои хора, но...

Интернет ни дава повече свобода и крие по-малко рискове от отхвърляне
Обновена: 14 фев 2017 21:28 | 14 фев 2017 19:50, Красимир Ангелов
15
Любов от мрежата? Със сигурност за някои хора, но...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки трети брак през последните 3 години е последвал от запознанство в интернет, показват данните от направено американско проучване.

Премести ли се любовта в социалните мрежи и можем ли да срещнем следващият си любим там? Разказват Милена Енчева и операторът Виктор Петров от Bulgaria On Air.

На връх 14 февруари всичко е любов. Както на улицата, така и в социалните мрежи. Сред сърцата по булевард Витоша срещаме Методи и Севдалина Богданови, които днес са избрали да се венчаят. Романсът им започва на работното място и двамата не вярват в онлайн запознанствата.

"Със сигурност на някои хора може би, но на нас не…", споделя Методи. А неговата любима го допълва: "Не, не ми се е случвало, аз като че ли... не е нашето нещо".

На запознанства в интернет не разчита и Деси Данкова, въпреки че всеки ден говори пред студентите си за влиянието на социалните мрежи.

"Не вярвам в начина, по който се използват от повече хора, много често си мисля, че всъщност това е един балон, който се изгражда и много лесно може да бъде спукан и тогава разочарованията са много по-големи", смята тя.

И въпреки това голяма част от хората избират да общуват през интернет. Запознанствата в социалните мрежи се увеличават в пъти през последните години. Как обаче трябва да изглеждат профилите в приложенията за запознанства, светлина дават експертите.

"Първо не е най-важно да бъде най-атрактивен, а най-автентичен, т.е. да не се престараваме да се представяме в някаква светлина, която се различава от реалността, защото при първата среща ще има разочарования", споделя мачмейкърът Ева Кулева.

Комуникацията в интернет ни дава повече свобода и крие много по-малко рискове от отхвърляне.

"Дава ти време внимателно да прецениш думите , което според голяма част от хората е по-лесния начин, много по-трудно е да се изправиш пред човека лице в лице", смята Десислава Бошнакова, ПР специалист.

Още за запознанствата в интернет вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Ако ще и 35 милиарда да имаш, ползата за нея каква ще е ? Явно не си в състояние да й купиш и една дъвка за 50 стотинки. Някога мъжете са издържали семейства. В праисторическите времена са ловували, за да изхранват жената и децата. Сега печелят, за да си носят парите на оня свят, но иначе са плейбои. Че и за раждаемост говорят. Жените са без работа и се принуждават да проституират.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз се чудя дали има нормални вече
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е народът масово изтрещява.Красиви млади жени предпочитат да смучат задникът на плесенясали старци за малко кеш и привидна сигурност.След тва да им родят дете и да ги съдят за издръжка.Масово стават хомо и транссексуални.Или 150 кила глигани. В интернет нямаш свобода.Купища извратени ченгета и агенти дето уж трябва да хванат лошите се попипват докато се ровят в личният ви живот. И тва е интернет.
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчета в лоши времена живеете. Аз съм на 54 години. По мое време когато бях млад имаше момичата на път и под път. Имах голям избор. Сега като гледам по улиците само мои набори и по стари тук таме по някое дете а тези които са на възраст между 25 и 45 години ги няма или ако ги има то те или са *** или наркомани или за нищо нестават. В моята младост с момичетата се запознавахме в дискотеките и парковете. Накъдето се обърнех само млад народ виждах. А сега старец до старец.
7
1
 
18
 
! Отговори
Кейс преди 7 години
Ами...нищо ти няма, това може да се случи на всеки.Никой не е застрахован от нищо.Просто времената са едни такива бездушни.
6
1
 
16
 
! Отговори
Напълно здрави преди 7 години
Напълно здрави хора няма!
5
6
 
20
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
споко, колега, и аз съм така :)що годе съм здрав, прав, вземам 3500лв чисто и пак не мога си хвана приятелка.Може би щото не парадирам със заплатата -гледат ме скромно облечен, свит и си викат че тоя не става. Но и аз търся нещо повече.Писна ми да ме отхвърлят. Поне ми е утеха че давам не малко пари за благотворителност!
4
1
 
25
 
! Отговори
До анонимен преди 7 години
Никога не моли за внимание, който иска, ще дойде сам да общува с теб! Нали знаеш има една приказка: "Насила хубост не става."
3
2
 
24
 
! Отговори
Ето 2 преди 7 години
3. Вероятно и няма да се осъзнаете кога престоят е станал по няколко часа на ден, задължително всеки ден. Зарибяващо е. Резултат: нулев и изгубено много време, което може да изразходите по много по-градивен начин.Напуснах сайтовете, започнах да спортувам, да излизам повече, от което и самочувствието, настроението и увереността ми се покачиха значително.Не ми е самоцел търсене на партньор.Една жена на 37
2
3
 
24
 
! Отговори
Ето преди 7 години
Пълна загуба на време, защото:1. Запознаваш се с някой, пишете си интензивно до момента...(дали ще е някой факт, детайл или нещо друго) в който комуникацията незнайно защо приключва, и може само да се гадае...Кофти е за самочувствието. Имам позната, която спря да пише на едно момче, само защото видя, ще имал куче... Тъй, че причини... милиони.2. Хората НЕ могат да се опознаят за толкова кратък период. Спирате ли комуникацията, издиша и балона. И...продължавате нататък... и така до безкрай...
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми, аз по-скоро не съм ЗА, но никой не знае какво го очаква ... Иначе познавам две семейства, сериозни хора със сериозни професии, явно от кариера не са имали време да огледат около себе си, които са се запознали по интернет и браковете им са сполучливи.Търсете си половинката, не губете надежда и не се захващайте с някого само заради единия компромис.