Майки със смели сърца и мисия: Да заведат децата... В зоопарк!

Родители на деца с увреждания направиха благотворителен пазар
15 фев 2017 16:20,
1
Майки със смели сърца и мисия: Да заведат децата... В зоопарк!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Благотворителен базар с ръчно изработени мартеници в Русе. Те са създадени от родители на деца с увреждания от клуб "Майки със смели сърца". Базарът е подреден във фоайето на Русенския университет, а целта му е да набере средства за екскурзия на децата със здравословни проблеми.

Мариана е една от майките, изработили мартеници за благотворителката кауза. Самата тя също е с увреждания, но това не й пречи да е социално активна. Казва, че мартениците са символ на новото начало и затова са ги направили.

"Това е една българска традиция, която съчетава в себе си поверието за здраве, за пролет, за свежест, чистота, и след всяка зима, идва ново начало. Надяваме се новото начало за нас да е по-добро, за децата с увреждания да е по-добро, за България е да по-добро", споделя Мариана пред Bulgaria ON AIR.

Над 1000 мартеници ще се продават в университета, за да се съберат средства в помощ на децата.

"Избрах тези мартенички, защото са от естествени материали, не са произведени в Китай, което е много важно според мен, и тези хора, които ги правят, също трябва да бъдат подпомагани", сподели студентката Славка Трендафилова.

Клубът на майките със смели сърца е създаден преди няколко месеца. Членовете му се борят за правата на децата с увреждания и за мястото им в обществото.

"Не, не мога да говоря… Как да кажа, не е трудно да си майка със смело сърце, трудно е, когато човек среща неразбиране от страна на институции, това е много трудно, иначе не е трудно, човек трябва да има, как да кажа, да обграждаме с любов децата си, за да може те да живеят по-пълноценен живот", разказа Бахтишен Джудева.

Благотворителният базар ще бъде отворен до петък за всички, които искат да подкрепят децата и да сбъднат мечтите им. За пътуването до Букурещ са нужни 600 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари