Фермери се стягат за протест, ще блокират пътища

Гневни са, защото им бавят парите за директните плащания
31
Фермери се стягат за протест, ще блокират пътища
Снимка: Булфото, архив

Фермери предупредиха, че готвят протести в цялата страна заради забавяне на средствата за директните плащания, съобщи БНР.

Производителите обясниха, че са се организирали спонтанно, за да дойдат в Пловдив, където служебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков откри традиционните международни изложения за агробизнес, вино и храни, но са съгласували действията си с всички организации в бранша.

Те подчертаха, че забавените плащания са фатални за много от тях и предупредиха, че са готови да блокират пътища.

"Очаквах поздравителен адрес, а не закани за протести", призна министърът и подчерта, че проблемите са засечени от неговия екип в три от дирекциите - за развитие на селските райони, за надзора и за директните плащания.

"Последните 3-4 месеца преди ние да встъпим като служебно правителство, администрацията са спряли всички действия по работата за субсидиите и плащанията", каза той.

Направено е всичко възможно забавянето на графиците да е минимално, допълни  министърът и увери, че средствата са осигурени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази земеделска земя си има собственици. НЕ ГИ КРАДЕТЕ. ДА ВЗЕМЕШ НА СЕЛЯНИН ЗЕМЯТА Е КАТО ДА ВЗЕМЕШ НА МАЙКА ДЕТЕТО
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези не са частници , а арендатори щом искат директни плащания. Прашта ги фараона от Партиината ферма. Ще се появът със сандвичи и вода, с платено гориво от БСП, ДПС,ГЕРП АБВ, И ДР. ВАЖНОТО Е ДА ИМА ПУШИЛКА. Помниме предишните случайте. Ходих при тях ими разказаха, кой ги организира.
2
3
 
6
 
! Отговори
хъ преди 7 години
3-4 месеца преди служебното правителство им спрели плащанията,съчувствам им,ама кво са правили до сега?някой ги лъжеше ли от есента на 2016-та?що чак сега?нещо гнило ми става
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Аз съм БЪЛГАРИНКОЛЕГИ ОТ ВСИЧКИ БРАНШОВЕ ИМА СФОРМИРАНА ВЕЧЕ ГРУПА , ТАКА ЧЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАЙТЕ. В МОМЕНТА ТЕЧЕ ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ОТДЕЛНИТЕ РАЙОНИ И СЪЩО В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ. МНОГО КОЛЕГИ ВЕЧЕ ЗНАЯТ А НЯКОИ СЕГА НАУЧАВАТ. УТРЕ НА АГРАТА В 11 ЩЕ БЪДАТ НЯКОЛКО АСОЦИАЦИИ ЗА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ. ИСКАНИЯТА СА ЯСНИ -ПЛАЩАНИЯ ВСИЧКО ДО 10 МАРТ.