Време е за път: Над 100 000 коли напускат София

Най-критичен участък се очертава магистрала "Хемус"
17
Време е за път: Над 100 000 коли напускат София
Снимка: Булфото

Над 100 000 автомобила ще напуснат София за празничните дни около 3 март, обяви началник на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. Той все пак уточни, че тази бройка е относителна и е възможно пътуващите да са повече.

Рановски отчете, че по традиция заради почивните дни ще има засилено присъствие на екипи на "Пътна полиция", АПИ и "Автомобилна администрация".

Изкарани са максимален брой полицейски екипи, за да може гражданите, които са тръгнали да празнуват извън големите градове, да могат безпрепятствено да се придвижват, осигуряваме основните пътни направления“, каза комисар Рановски, цитиран от "Фокус".

От тази вечер има въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона от 16.00 до 20.00 часа, както и в последния почивен ден от празниците за времето от 16.00 до 20.00 часа. "На изходите на столицата и големите градове има полицейско присъствие, като ако има необходимост колегите ще регулират и ще подпомагат движението", отчете още шефът на "Пътна полиция".

Като най-критичен участък се очертава магистрала "Хемус", където има участъци в ремонт.

Очакванията са в по-късните часове на днешния ден и особено утре сутринта да има интензивен трафик от столицата и от големите градове по посока изход. Затова Бойко Рановски призова шофьорите за повече търпение зад волана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали бяха софиянци? Къде отиват? Това ми прилича на миграцията на африканските антилопи и зебри. Където могат да се напасат, там отиват. И няма да има два дни минуси, щот кат карат не четат.
13
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Колко спокойно беше одеве движението...Размечтах се за едни отминали времена,ц,ц...
12
1
 
3
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Столичани се завръщат по родните си места.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Който разполага с пари - пътува."Пътувайте налево. Аз предпочитам да си спестя парите, вместо да ги налея на гърците, на турците или още по-зле - в "българския турзиъм". Няма по-зле похарчени пари от това, повярвай ми. По-добре да седя и паля банкнотите една след друга със запалка...
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде почвайте да се обиждате на селяни .Примамката е пусната .
9
0
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
То на всички е ясно ,че тази новина я "копи-пействате" от 4-5години , та поне бройката сменяйте , да изглежда по достоверно
8
2
 
7
 
! Отговори
1 НА УМ преди 7 години
това не е моята новина !!! по скоро ми пречите да си свърша работата! И .... кому е нужно на 6 милионна БГ - столица с 2 милиона хрантутници !??
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, отново ще си отдъхнем от селяците. Жалко че само за 3 дни, ама пак си е нещо.София ще заприлича на себе си отпреди нашествието.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички селяни, строй се, преброй се - към магистралите на Боко Тиквата, ходом марш !
5
2
 
9
 
! Отговори
въшльо преди 7 години
Който разполага с пари - пътува. Който не разполага - наляга си парцалите.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Газ, ***, гяз, много върви фиата, 75 коня, завари *** на тая бигачка!"Па гоуфу е 110 коня. Кат натисна пидала и напрау у Перник хващат вече спирачкити.
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън, селяци, не се връщайте!!
2
6
 
20
 
! Отговори
браво преди 7 години
Добра новина,града ще си отдъхне от варварите .......
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим колко убити и осакатени ще има тая вечер! Газ, ***, гяз, много върви фиата, 75 коня, завари *** на тая бигачка!