Герджиков за изборите: Емисарите с торбите са тръгнали

Няма да излъчим еврокомисар, да го направи редовният кабинет, каза той
5 мар 2017 12:57, Анисия Иванова
75
Герджиков за изборите: Емисарите с торбите са тръгнали
Архив: Булфото

Вече имаме сигнали за купуване на гласове в Северозападна България. Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков пред БНР.

"Всяка седмица събирам МВР, всички служби, за да се отчитат всяка седмица какво става – проверки по места, мобилизации. Това е една от амбициите ни - да направим едни честни и прозрачни демократични избори, доколкото е възможно. Много съм амбициран да покажем, че можем да осъществим такива избори. До мен вече стигат сигнали, че на места са тръгнали емисарите с торбите. Съответните служби са информирани и инструктирани", каза той.

По време на мандата на служебното правителство се случват добри неща, каза още служебният премиер.

"Едно от нещата, с които се гордея, е готово постановление, което в момента е в съгласувателна процедура, с което се намалява фискалната тежест върху бизнеса. Става дума за Агенцията по вписванията, където таксите не бяха съобразени с разходите, които са необходими за съответното действие и се получаваха в много големи диспропорции едни скрити данъци.Това ще бъде една свежа глътка въздух особено за дребния и средния бизнес.

В момента една работна група прави нещо също много полезно за намаляване на бюрократичните пречки. За да не трябва да обикаляте от гише на гише като цветарка за едно нещо, а просто с едно подаване на заявление в една служба, да е задължение на държавната администрация да извърши всичко необходимо и накрая да получите резултата, към който се стремите", обясни той.

Служебният премиер съобщи, че е получил сигнали за нарушения при изпълнение на Националната програма за саниране.

"Става дума за злоупотреба с парични средства. изключително некачествени материали се влагат на завишени цени. За всичко това ще бъдат сезирани съответните органи“, посочи Герджиков.

Според него основното е дали изборите ще бъдат проведени прозрачно, честно и демократично.

"Дали се гласува чрез машини или така както досега сме гласували - това не може да бъде решаващо. Ако някой реши да оспори изборите заради това, че няма машини, то има орган който се произнася - това е Конституционният съд. Вътрешното ми убеждение е, че те ще се произнесат, че няма да има опорочаване на изборите“, допълни проф. Герджиков.

Относно излъчването на български еврокомисар, проф. Герджиков коментира: С президента Радев постигнахме съгласие за следното – до изборите няма да излъчим еврокомисар, но след изборите, ако не може веднага да се състави кабинет, тогава вече не трябва да се чака и трябва да излъчим български еврокомисар. Ако се състави правителство, тогава нека редовният кабинет да направи това.

"Изненадам съм защо в предишния кабинет тогава не направиха необходимото да излъчат еврокомисар. Имаха 3 месеца да направят това", добави той.

Служебният премиер съобщи, че се предвижда съвместно заседание на част от българския с румънския кабинет, за да се обсъдят част от двустранните отношения, и проблемите, свързани с еврочленството ни.

"Това вероятно ще се осъществи в първите дни на месец април. Планираме го да стане на самата р. Дунав на един кораб", разкри проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така Гержиков стриктен контрол да видиш Банкянската Тиква как ще увисне като мръсни *** на простор. Да го видя как ще събере гласове като хората го мразят. За него ще гласуват само тези на които им плаща заплати и им дава под масата. А те не са повече от 100 000 мър.ши. Оня физкултурника под строго наблюдение щото той купува гласове от ***.нгалите а те хич не са малко. Ето такъв министър ви трябва като Гержиков а не селски тикви от бостаните. Човека е висшист и умственият му багаж е много.
27
4
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен26 А защо Североцзапада гласува за БСП? Задавал ли си си го тоя въпрос? Какво на правиха до сега и Герб, и СДС, и НДСВ за Северозапада? Освен да кандидатират и изберат за депутати и кметове най-големите мошенициот София или селски тарикати по места, и да грабят повсеместно?Фидосова помниш ли? За нас е незабравима още-кадруваше силово от портиер до директор, на държавните учреждения.МиТко Галата помниш ли? Депутата, дето уж го съдихазаподкуп, и го оправдаха, защотозаплашидасрине ГЕРБ
26
2
 
5
 
! Отговори
ddd преди 7 години
за торбаланците от дпс ли говорите
25
5
 
5
 
! Отговори
78788 преди 7 години
ГЕРБ 32%, БСП-32% НФСБ-20%,ДПС-5%,ДОСТ-1%,ВОЛЯ-10%,РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК-ЙОК.ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!
24
6
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен 10 А Баце чий слуга беше? Само не казвай, че на народа....Колко ли чифта наколенки е претрил в Брюксел, само той си знае.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Га Росенчо ги смени на сто процента, нИ рИвахтИ, сега писъци до Бога...на емигриралите от 22 години да им е ясно, Бойко няма да се върне, НИКОГА !!!
22
7
 
8
 
! Отговори
До Киро куфражиста преди 7 години
Кире, ти Професора и Странджата кога ще си пиете редовно хапчетата?
21
7
 
18
 
! Отговори
Едно мнение на един преди 7 години
Герджиков е лицето на истинскя Премиер и искам той да остане такъв! Дори искам цялото Правителство да си остане, без да има избори, без да има Парламент!Просто да се назначат 10-тина експерта, които да коват закони, без интриги, да работят само и единствено за националния интерес и хората!За какво ни са 240 циркаджии?? Да вкарват интриги, да плямпат по сутришните блокове, да разделят хората на всякакви!Това е бъдещето според мен! Да се забранят партиите и всякакви субсидии и комисии!!
20
20
 
10
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 7 години
Този Герджиков наистина е ***. Ами, като са тръгнали емисари......, спри ги. Какво се занимаваш със смени във всяка област и министерства? Не си знаеш правата и задълженията, некадърник!Това било така, онова било иначе...Оправяй се , тарикат!На 25 март кого ще смениш за един ден преди изборите? Или си неграмотен, или нарочно подклаждаш проблеми на България. Ние сме в НАТО и ЕС! Не забравяй това, ПРОДАЖНИК!
19
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти мазньо с какво се занимаваш. Това с емисарите е известно и на малките деца. Защо не ги спреш. Работата ти беше да организираш избори. Ти обаче се занимаваш с всичко друго, само не и с това.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо го обиждате ! Защото иска честни избори ли !? Или сте от ония които си продават гласа а после най - много реват !?
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този се оказа голям боклюк
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този се оказа голям *** И каксамо страшно гледа, какво ли ни мисли? Много сте прави, истински лисугер.
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този се оказа голям ***. И как само страшно гледа. Какво ли ни мисли, да уволни останалата част от българите, които може. Много сте прави, истински лисугер.
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вишистонали северозапада си гласува за бсп,къде намеси пак герб?
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами,като имаш сигнали,реагирай,нали за това те "избраха" - да осигуриш честни избори,а не да уворниш половин българия.
12
5
 
15
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Торбата със пари,вълшебница е съща.Борисов избери,след изборите-дръжки.
11
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Същият този лисунгер завчера на 3март на Шипка ни показа че е Българин и не го е страх да говори истината в прав текст.Той не е като вашите Боко и Цеко подло.гите на Ердоган
10
7
 
14
 
! Отговори
няма оправия преди 7 години
До като не си внесем управници от чужбина,България няма да се оправи!
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами заковете ги тези купувачи на гласове. Като ги покажете по телевизията и за кого са агитирали. И съдът да ги осъди като терористи. Все ще е обица на ухото за останалите. А не после телевизиите да показват безобразията им, като нищо не се променя.