НАТО хвали България: Лоялен партньор с принос

В Ново село завършва учение на френския Корпус за реагиране
16 мар 2017 15:05,
43
НАТО хвали България: Лоялен партньор с принос
Снимка: БТА

България е лоялен партньор на НАТО и има съществен принос в различни операции на Алианса – от Косово, през Афганистан до Украйна.

Това обяви адмирал Манфред Нилсън от Щаба на съюзното командване на пакта по трансформациите. Той е един от ръководителите на финалния етап учението на френския Корпус за бързо реагиране "TRIDENT JAGUAR 2017" на полигона Ново село. Сред официалните гости бе и президентът и главен командващ Румен Радев.

"Учението цели проверка на способността на страната-домакин, каквато е България, да осигурява поддръжка по време на съвместни действия на партньорските военни сили и да развие способността на нашите военни части за съвместни действия", каза ръководителят на учението от българска страна ген. лейтенант Любчо Тодоров, цитиран от "Фокус".

Адм. Нилсън обясни, че днешното учение демонстрира готовността на НАТО за провеждане на съвместни операции по границите на Алианса по време на кризи. Той е убеден, че то съществено ще подобри взаимодействието на представителите на различните въоръжени сили.

"Без съдействието на България подобно бойно разгръщане на би могло да бъде защитено", каза командирът на Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция, генерал-лейтенант Тиери Корбе.

Президентът Радев присъства и на демонстрацията на командния център на учението, откъдето се ръководи хипотетично разрешаване на кризата с определена държава.

Учението на Корпуса за бързо реагиране-Франция приключва на 17 март в България и Норвегия. В него участват близо 1 000 военнослужещи от 25 държави.

На учебен полигон "Ново село" е разгърнат Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция. Учението "TRIDENT JAGUAR 2017" е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOVA NISHO NE SPOMAGA DA SE SPRE ROMSKATA PRESTAPNOST BALGARSKATA MAFIA I KORUPZIATA VAV VLASTA
8
4
 
6
 
! Отговори
Брестовашки преди 7 години
При тази новинка, антишорошоидччетата не трябва ли да пишкат газ? Любимия им генерал е натовски слуга. Ха-ха-ха-ха-аха
7
6
 
5
 
! Отговори
До БСП електорат преди 7 години
Избрахте си шофьорчето за Президент - докара ви НАТО-вската флотилия в Черно море. Сега и тия франсета ви докара. Ха сега викайте да живее Русия.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАХАХА, значението ни е като пътен знак STOP, на междуселски пътища!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професоре единственния начин по който ти можеш да спреш дивите орди, е с твоя зад.н.ик какъвто си и ти всъщност.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много лошо! Щом тия *** ни хвалят нещата са много зле.
3
2
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Франсетата са били тук за обмяна на опит. Братята от Коиловци които лани им теглеха пердаха сега са им преподавали стратегия и тактика на балканите и винаги да си имат едно на ум ,че не се знае на какви селяни ще попаднат по тези ширини и нищо чудно да ги зачислят като почетни членове към чуждестранния легион.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес ни четкат но утре ако утре, уродливият Ердоган ни посегне, ще ни кажат сами да се оправяме. Западната солидарност е фалш. Те във Франция не могат да се оправят, там камиларите си ги трепят със стотици.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не пращат момчетата от корпуса към Коиловци, че там е опасно за французки командоси