Държавата нареди: Пълна тишина за цените между петролните фирми!

КЗК забранява дори контактите между служителите на различни бензиностанции
29 мар 2017 13:00,
119
Държавата нареди: Пълна тишина за цените между петролните фирми!
Снимка: flicker

Държавата забранява контактите между петролните фирми, за да гарантира независимостта им на пазара на горива.

Комисията за защита на потребителите задължи шест петролни компании да въведат специални вътрешни правила. Те трябва да влязат в сила до 30 дни.

Още по темата

"Лукойл България" ЕООД, "Еко България" ЕАД, "Шел България" ЕАД, "ОМВ България" ООД, "НИС Петрол" ЕООД и "Петрол" АД трябва да разпишат вътрешни процедури, с които да забранят контакти и обмен на информация с конкурентни дружества и техните служители.

Компаниите трябва да въведат и забрана на контакти между служителите на собствените и конкурентните бензиностанции и забрана на обсъждане, получаване или предоставяне на търговска информация в рамките на работата в Сдружение "Българска петролна и газова асоциация".

Петролните фирми ще са задължени и да уволняват дисциплинарно онези служители, които не спазват изискването за конфиденциалност на търговската информация.

Строгите мерки се въвеждат след проверка по преписка за установяване на евентуално извършено нарушение от страна на 8 петролни компании - "Шел България" ЕАД, "Ромпетрол България" ЕАД, "Еко България" ЕАД, "ОМВ България" ООД, "Петрол" АД, "НИС Петрол" ЕООД, "Лукойл България” ЕООД и сдружение "Българска петролна и газова асоциация".

По време на проучването експертите на комисията установили, че фирмите познават добре ценовата политика и поведението на конкурентите си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: петролКАРТЕЛгориваКЗК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси крретенизма,вместо да сменят Цацаров те въвеждат един куп безсмислени правила които никой няма да спазва,във България е колкото повече правила ,толкова повече корупция и задкулисие,празна ниша няма.Чудя се на малкото останали в тази 'държава' защо си го причинявате ,защо им стоите като дойни крави ,като техни спонсори ?
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли да поевтинеят електромобилите -та да фалираме лукоил и руските мутри
33
8
 
2
 
! Отговори
Бад Боко преди 7 години
Айде пак сте недовлни, ами защо не гласувахте масово за Корнелия да ви върне народните цени на бай Тошо? При мен е така всичко върви нагоре, капитал трябва да се трупа.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
даже предлагам ако 2 бензиностанции от различни вериги имат еднаква цена на горивата да се води като кражба на цена и да се наказва!това някой го е мислил точно след кафето рано сутрин в бялата стаичка. Ама да бе пуснал водата преди да го съобщи на останалите ли?
31
0
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 7 години
Що ми крадете материалите, бре!
30
0
 
5
 
! Отговори
Митьо преди 7 години
Е то тогава какъв картел ще е, ако не могат да си комуникират? Умна държава
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МУхахаха голяма глупост !
28
0
 
25
 
! Отговори
Румънеца преди 7 години
Тъжното не е простотията на това...нещо...Тъжното е, че реално се гаврят явно с хората и им показват пак явно, че ги мислят за *** и пак никой няма да излезе да протестира.Мълчим си и това е.
27
0
 
15
 
! Отговори
пшъъъъъът преди 7 години
оооохохохохоххоо, мълчанието на газовете
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според това решение цената на бензина вече е тайна. Цените вече няма да са изписани на таблата да не би конкурента от другата страна на улицата да види цената. Ние зареждаме и подписваме декларация, че няма да казваме на каква цена сме заредили даже и на счетоводителя на когото се отчитаме иначе доживотен затвор.
25
0
 
5
 
! Отговори
ДЕДО ПОП преди 7 години
До Втрещен Понеже питаш чадо ще ти кажа, как а Юлия Ненкова е човекО с главно Ч и златното моме на Боко ЗлатЮ и сие. Непотизъм в действие, ама хайрлия да е. Детето дупетат, мъжО конституционен съдия, а кака на кино.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 17 То пък един Бизнес и то ДЪРЖАВЕН. С едни поставени лица от службите. Които да ги контролират от други служби.
23
0
 
6
 
! Отговори
Shop преди 7 години
Kartel s top bandit nap i mitnicata.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова ли сега като минавах край бензиностанцията в квартала цената на бензина с лев надолу. Много ама много работещо решение то изцяло реши проблема. Мама ви да....
21
0
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
След като народа на изборите постанови в парламента да се набутат само комунисти и наследници ,сега остава да им гледаме сеира/каква звучна турска дума и колко точна/
20
16
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
До Анонимен Благодаря за съвета. Следващия път ще гласувам пак за ГЕРБ.А ти си гласувай за Атака.Някакъв проблем?
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи повече в две различни бензиностанции съпрузи не могат да работят. В банки може в ДАНС може но в бензиностанция неееи. Предлагам с това решение да се кандидатства в Гинес в раздел най-глупаво решение за всички времена.
18
0
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
За тази работа има посредници. КЗК за пореден път показва безсилие.
17
1
 
35
 
! Отговори
Втрещен преди 7 години
Не, не! Убеждавам се, че едно от изискванията да си държавен служител е удостоверение за умствена изостаналост. А журналистиката ни е нелепа. "Държавата наредила" ?! Как държавата бре? Наредил го е някой с име и ЕГН! Кой? Кой? Кой?
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смях!Продължавайте да гласувате за БСП и герб като овце и чакайте да не ви стрижат!Ще продължавате да сте най бедни болни и нещастни и крадени от картелите.Другия път пак гласувайте за тях.