Неясното бъдеще на нашенци на Острова – какво ще стане след Brexit?

Работодателите харесвали българите, вършели си добре работата
29 мар 2017 15:15,
80

Тина, Дидо и Христо са българи, избрали да работят в Англия. И тримата са наети на частен остров, където ги викат вече поредна година. Въпросът какво ще стане, след като Великобритания напусне ЕС, вълнува от месеци сънародниците ни зад граница.

"Нямам притеснения, защото нашите договори са отпреди датата на закона, така че мисля, че всичко ще е наред", сподели Тина пред Bulgaria ON AIR.

Негативно отражение все пак има, но работодателите намерили начин как да го решат. Те компенсират падането на курса на паунда с увеличаване на заплащането на час.

"Единственият начин, по който се отразява, е, че паундът падна доста. Аз работих тук и 2015-а и тогава паундът беше 2.80, а сега е 2.30, което е доста голяма разлика, но за сметка на това заплащането на час стана доста по-високо", обясни Дидо.

Работодателят им не е говорил с никой от тях дали ще има разлика след Брекзит в заплатите им. Но са им казали, че ще искат да ги наемат отново.

"Лично моят работодател харесва българите, предпочита да наема българи, защото си вършим по-добре работата", каза Христо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Англичаните от 500 години нямат грешна преценка..."За всяко нещо има първи път.Ама това е хубаво- такива огромни разлики в стандартите само създават напрежение.Време е да се коригират.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредният германски опит за райх ще завърши с изпращането на германеца в пореден нокаут! Не си научиха урока тези хора:)
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами прибирайте се,бе.Ако сте патриоти идвайте и се хващайте за работа,България има нужда от вас.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
зависи колко ще издържи на поста дъ Куин преди да коронясат Камила
14
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наближава краят на десет годишното еврогейско робство. Англичаните се избавиха сами, на нас пак трябва да ни се помага.
13
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания стои начело на Британска общност от 2 милиарда човека. Като добавим и Щатите, кото са дупе и *** с Лондон и на този фон ЕС изглежда като недоносче:). Англичаните от 500 години (т.е. от 100-год. война) нямат грешна преценка за геополитическата ситуация. От тяхното бягство от ЕС можем да си направим извода какво го чака ЕС и всички пеперудки в него:)
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофил гурбетчиев, ти си много невеж човек. От митническите бариери единствената стран, която ще страда е Германята, щото последната има 30-40 милиарда евро плюс в търговския баланс с Великобритания:). Така че германята, а оттам и юропеийците като цяло да стягат колана, че ги чака мизерия:)Да не говорим, че и в Щатите вече се задават митнически бариери за германята, а на всичкото отгоре Тръмп извади сметката от 375 милиарда долара, които Меркел ще трябва да плати по линия на нато:))
11
2
 
8
 
! Отговори
Дофтору преди 7 години
Острова ке потъне и паундите лoйнaтa ша изплуват!
10
2
 
20
 
! Отговори
:) преди 7 години
Ще мият чинии в Испания, Германия или Италия. Какъв е проблемът. Тези, които имат високоплатена работа, ще си останат там. Фирмите им ще намерят начин да ги оставят.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето какво ще стане след Брекзит с българите в ЮК.ЮК е чао - ще остане една Англия. Който си работи, ще си работи, ама за сринат паунд.Българските даскалички след 1-2 години ще ходят в Лондон на двуседмичен олинклузив с една заплатка само.Лошо няма.
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания може да си асфалтира пътищата и без европроекти,както и да си купи машини и да си посее овощна градина без " Млад Фермер"Хората имат действаща икономика и няма как валутата им да пада.Невъзможно е.Очаквам края на лятото 2,80 лева за паунд
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Паундът няма как да падне повече.От тук насетне само ще се вдига.Пикливия ЕС отива в на майка си дръндера.Долара и Йената да не би да падат като не са в ЕС.Шв.франк да не би да пада.Еврото е една изкуствена парична еденица неподплатена с нищо."ЕдЕница си имал ти по български език и литература! Айде у лево! Като научиш правописа, тогава коментирай!
5
2
 
22
 
! Отговори
do 7 преди 7 години
Еврото както и всички други валути зависят избори, икономика, природни бедствия и т.н. Еврото го има от 10 г и си е доста стабилна валута. Това че не харесваш ЕС си е твой личен проблем, но не си налагай мнението.
4
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паундът няма как да падне повече.От тук насетне само ще се вдига.Пикливия ЕС отива в на майка си дръндера.Долара и Йената да не би да падат като не са в ЕС.Шв.франк да не би да пада.Еврото е една изкуствена парична еденица неподплатена с нищо.
3
7
 
17
 
! Отговори
911 преди 7 години
слабо ме интересува какво ще стане за нас тук някой мисли ли какво ще стане след изборите
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Острова в никакъв случай не може да се лиши от берачите на ягоди и аспержи,поради факта,че тая работа няма кой друг да я върши.Има стотици хиляди българи и руманяски,които теглят цяло лято полската работа.Отделно има други стотици хиляди куриери,работници в строителството и тем подобни.
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво ще остане от България след тиквата

Спонсорирани публикации