Телевизията ражда политици, но къде е Слави?

Трябвало да санкционират шоуто му преди референдума
30 мар 2017 11:00,
92

Шоуменът Слави Трифонов постави ултиматум на политическите партии, които след изборите намериха място в парламента, да приемат трите точки от референдума, иницииран от него и продуцентите на предаването му. Предни дни обаче "Шоуто на Слави" бе спряно от телевизията, която го излъчва.

Къде свършва шоуто и къде започва политиката? Това коментираха пред Bulgaria ON AIR политическият PR Нидал Алгафари, журналистът и бивш депутат Росен Петров, както и доц. Георги Лозанов.

"Слави има още стъпки да измине, за да стигне до политик. В момента това е гражданска позиция на разгневен човек, който иска да накара политиците да се замислят. Не съм сигурен, че Слави е толкова загубен, за да влезе в блатото на политиката", сподели Алгафари.

Той е на мнение, че със сигурност има място за хора от телевизионния екран в политиката. По думите му някои се харчат добре, други - не чак толкова.

"Как биха изглеждали Бойко Борисов, Корнелия Нинова и биячът на бабички, ако нямаше телевизии? Те нямаше да помиришат Народното събрание", каза още политическият PR.

Бившият сценарист в "Шоуто на Слави" Росен Петров посочи, че Трифонов може да не е прав в това, което казва, но той има правото да го казва. Според него всяко спиране на предаването през годините, вместо да извади очи, е изписвало вежди.

"Конституцията на България стои над другите съображения. Пише ли, че има свобода на словото и право на позиция - пише", настоя журналистът, но подчерта, че не е съгласен с ултиматума от две седмици, който Трифонов поставя на новите депутати.

Още по темата
Водещият на "НЕобичайните заподозрени" по Bulgaria ON AIR доц. Георги Лозанов е категоричен, че прекрачването на нормите не е свобода на словото. Той припомни, че цензурата е външна намеса.

"Ако се случва нещо вътре в телевизията, това не е цензура. Външна намеса е, ако се обади президентът Румен Радев и каже да спрат предаването. Друг въпрос е, че не виждам причина сега да бъде спирано предаването. Трябваше да се реагира, когато Слави извършваше нарушение на Изборния кодекс, когато в неговото предаване се застъпваше само едната гледна точка", обясни бившият председател на СЕМ.

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев той отбеляза, че хората са гласували в подкрепа на референдума под телевизионен натиск и заради харизмата на Слави Трифонов.

"Абсолютно трябва да се забрани субсидията на партиите да се използва за създаването на медии. Политиците се плашат от Слави и нито един не посмя да застане авторитетно срещу него. При Слави се случва една критика на политическото, която прераства в правене на политика", каза още доц. Лозанов.

Той подчерта, че не е нормално в предизборна кампания депутати да водят предавания, където да агитират за собствената си кауза, но посочи, че това не е незаконно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРИНЕ ти сам щом не можеш да се сетиш, а чакаш тоя да ти го показва..."надежда всяка тука оставете"
24
3
 
41
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Чета,гледам и си записвам,едва ли повечето от хората осъзнават колко сме пропаднали като нация и държава,затова и съпротивата срещу демократичните ценности е толкова добре организирана и все по агресивна.нещо простичко за размисъл-български политик избран вече за депутат бута и пъди баби на границата ужким били неграмотни,закрилника на нацията Динко грамотен ли е?
23
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ СТИГА С ТОЯ МУЧАЩИЯ ПРОФАН ЧЕ МИ ДОТЕГНА ВЕЧЕ!
22
10
 
44
 
! Отговори
Евроскептик преди 7 години
Шоуто на Слави е един бълвоч. Хем се меси в политиката, хем не участва в нея. Нека стане премиер и съм убеден че ще е по зле и от Боко. Бе важното е че е червив с пари. Да си ги харчи със здраве.
21
0
 
32
 
! Отговори
тими преди 7 години
дето умните избраха
20
11
 
47
 
! Отговори
!!! преди 7 години
До БерлинАми то и избора на ГЕРБ се дължи на много простите хора. Никой интелигентен човек не гласува за тази създадена от мафията партия.
19
9
 
37
 
! Отговори
timi преди 7 години
поне не ходил да гони и да дърпа бабички по границата както бъдещия коалиционен партньор който ще ни управлява
18
4
 
58
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
АЗ НЕ ХАРЕСВАМ СЛАВИ И НЕГОВОТО ПРЕДАВАНЕ ,НО ТОЗИ ЧОВЕК НИ ПОКАЗА ,ЧЕ НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДИМ И ДА ЗАЩИТАВАМЕ САМИТЕ СЕБЕ СИ ОТ НАГЛОСТТА НА ПОЛИТИЦИТЕ ,ОТ ТЯХНАТА АЛЧНОСТ И ОТ БЕЗСРАМИЕТО С КОЕТО ОТГОВАРЯТ НА ТЪРПЕНИЕТО НА НАРОДА СИ. НЕ МОЖЕ ДА ЧАКАМЕ 27 Г. ТЕ ДА СЕ НАКРАДАТ ,ТЕ ДА СИ НАПЪЛНЯТ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ И ДА СЕ СЕТЯТ ЗАЩО СА ИЗПРАТЕНИ ТАМ ,КЪДЕТО СА СЕГА И ДА ВИДЯТ НАРОДА СИ ,КОЙТО Е ЗА ОПЛАКВАНЕ....
17
2
 
44
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
На мен не ми пречи, само кубето му малко ми блести.
16
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът не е в гражданската позиция и протеста на Трифонов,не е в симпатия или антипатия към него! Проблема е че го прави по начин за който няма позволение от своя работодател! Останалото е самореклама и съмнително патриотарство,смесено с чалгарско -роково-мутренски image! Показва още че без сценаристи е никой!!
15
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха, РАЖДА политици, знаех си.После чакай оправия от филмови герой..Контрацепцията в случай е проста-дърбаш щепсела.
14
4
 
37
 
! Отговори
ledoiad преди 7 години
Абе хора, нормалнили сте, защо се връзвате на политически интриги. Кои е Слави, всичко в държавата ни е в ред, че да се занимаваме с него. Да го линчуваме аааааа???
13
16
 
54
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Трифонов е един самозабравил се сeляндур с пари, опериран от чувство за хумор, напълно лишен от какъвто и да било талант. На всичкото отгоре има много грoзна и отблъскваща физиономия. Неговият "успех" в България се дължи на мноооггоооо пpостата аудитория. Такъв в една нормална държава с интелигентни хора, нямаше да стигне и до радиоточката в най-забутаното село.
12
1
 
38
 
! Отговори
Благодаря преди 7 години
И малко продължение подслушването е стигнало невиждани размери. Г-н Президент няма ли да направите нещо? Незаконно се подслушва Вие съгласен ли сте.
11
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелеее, каква страшна физиономия ! Типично изражение на мутра.... и как гледа, като че ей сега ще пребие някой.. . Напълно логично политиците да ги е страх от него, иначе от какво друго да ги е страх?!. Няма да се плашат от интелекта му я! Казват че лицето е огледало на човешката душа.. Е повече думи не са необходими.
10
23
 
42
 
! Отговори
Благодаря преди 7 години
Слави се е доказал с екипа си. Кой друг политик или шоумен може да се похвали с такъв качествен екип? Троловете си плюят на тях това им е професията, но хората не ги четат или мислите, че българския народ е глупав. Българите ще се освободят и от сегашното робство както се освободиха от гоце цецка руменовците и др. Аз не съм гласувал защото няма за кой т.е. настоящите политици са (КОЙ). Слави иска свобода и това няма да му бъде простено, както и на мен не прощават, че казвам истината. Аз го зная.
9
8
 
54
 
! Отговори
БСП=ПЪЛЕН ФАЛИТ!!!!! преди 7 години
БСП има изключителни постижения в сферата на ИКОНОМИКАТА!!! Луканов - ПЪЛЕН ФАЛИТ на държавата!!! Глад, купони и опашки пред магазините, КУФАРЧЕТА и разграбване на държавата ДО ДЪНО!!!Виденов - ПЪЛЕН ФАЛИТ на държавата!!! Пирамиди, фалирали банки, ограбване на спестяванията на хората!!!Станишев/Доган - спрени и окрадени Евро фондовеОрешарски/Пеевски - ФАЛИТ КТБ, минус 4 милиарда за държавата
8
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави от коректив на политиците се превърна в техен съмишленик.Тръгна по стълбата,която води надолу.
7
3
 
63
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Защо няма статия за ПП Възраждане и Костадин Костадинов който се отказа от 500 000 лв субсидия на година дарявайки за за каузи опазващи българщината ,защо това не ви е интересно ???????????????????????????????????????????????Костадин Костадинов е бъдещият премиер на България ,ЗАПОМНЕТЕ ТОВА.
6
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Христо Стоичков ше ги оправи медиите и телевизиите!